to NEX: Koukal jsem na to, teplota cpu, kterou mi ukazuje sandra i speedfan se shoduje (co ukazuje bios jsem nekoukal-kouknu), otáčky ventilátoru mi +- ukazuje sandra i speedfan stejné (bios nicht kuken), skutečně 2700 (+drobné), takže nevim, někde asi něco kecá, ještě kouknu do biosu na teplotu cpu a otáčky.

to Prochaine: mam na mysli díru v bočnici case nad ventilátorem chladiče cpu a "trubku" mezi okrajem díry a ventilátorem, ventilátory ve zdroji (jede na 8V) a na grafice (jede na 5V, není slyšet) stále mám, takže ANO, nejde o real wind tunnel.

to Aladar72: Foto bohužel nemám, čekám na foťák. Viz. výše - jde o díru průměru 82mm v bočnici přesně nad ventilátorem chladiče cpu, kterou mi vyřízli na spšse profi strojním vykružovákem na fréze (mimochodem perfektní řez, nebylo to potřeba ani začistit smirkem, žádná oloupaná barva, žádný potrhaný okraj řezu, nic, jen čistý řez), na ní mám přidělanou origoš stříbrnou mřížku z titana origoš šroubky, z nejtlustší bílé čtvrtky (co jsem sehnal) jsem vyrobil trubku 110mm dlouhou (s tou délkou bylo potřeba si trochu pohrát, aby se bočnice dala našoupnout zpět a aby trubka seděla těsně nad okrajem ventilátoru), nahoře s průměrem 83mm a dole s 79mm se 4mi packami, kterou jsem přišrouboval ze spoda bočnice na ty 4 šrouby co mi držej zvrchu tu mřížku, pak jsem tam našoupl bočnici case zpět a hotovo. Nejsložitější na tom bylo to všechno přesně vyměřit, protože nebylo čeho se chytit, měřil jsem to všechno asi hodinu. Zbastlený to bylo za 2 hodinky.

Fakt to můžu jen vřele doporučit, nenapadá mě zatím žádný negativum, kromě případné reklamace pc.