Citace Původně odeslal kayhak
2Ladis

Diiik za vysvetleni rozmerovych oznaceni u "LCD dipleju"

Zacinam tak trochu premejslet ze bych sel do 15"LCDcka ale do nejakyho asi trochu slusnejsiho.Koukam ze mas LCD od ViewSonicu (VX700 - pres DVI),to ja prave se divam a premejslim od mladsim braskovi toho co mas ty a to je VX500+ Co ty na nej jako majitel Viewsonic LCDcka rikas... Na co treba LCD panel pouzivas,maas ho na doma? (prace ve Win, sem tam filmiky? Hrajes nebo zkousel jsi nejaky gamesy na tom, treba strategie,nebo autohry a 3D strilecky a v pohode?) Nebo treba jen serfujes,jak jsi spokonej

Vyhoda u toho LCDcka je ze ma (analog. i DVI vystup) ze bych to mel zpocatku kvuli starsi VGA ktera nema DVI vystup na analog a pak casem bych presel na DVI.
Rikam si zase ze radeji koupim kvalitni 15"ku nz nejakou nejnizsi 17" ehm a 17"ka je na me uz draha.

Taky jsem se dival a tento ViewSonic ma nejakej system vyhlazovani.....a nekde je napsana zkratka "MVA" (coto znamena co to je za system)

dokonce jsem cetl na LCDpanely.cz ze to je jeden z nej... LCD (asi v15"kach) na trhu ale to asi uz prehaniii
Ano VX500+ je opravdu špičkový model, má velice schopnou elektroniku a bez DVI LCD nekupuj (i když teď zrovna nemáš grafárnu s DVI).
S tou 17" - mám tu zkušenost, že menší rozlišení, pokud je roztaženo na celou plochu LCD je na 17" LCD ostřejší, hlavně pokud je celým zlomkem fyzického rozličení (u 17" je 1280x1024). 15" LCD na tom je o trochu hůř. Ale hry dnes hraješ asi v co největším rozlišení a není problém hru provozovat na fyzickém 15" LCD, to je 1024x768.
Já LCD mám více jak rok (14 mesíců), používám ho doma a filmy a gamesy samozřejmě provozuju a nenarazil jsem na problém a "duchy". V porovnání s 19" CRT HITACHI, které mám u druhého compu je na LCD obraz jasnější, ostřejší, tmavé zcény víc prokresleny a hlavně na LCD vidím obraz i při sluncem osvícené místnosti. Na CRT už musím zatemnit, abych na něm něco viděl.
MVA je technologie LCD, je popsaná na těhto stránkách i s konkurenční technologií IPS a SuperIPS.