Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Reklamovana VGA je horsia, vyrobca tvrdi opak

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    286

Standardní Reklamovana VGA je horsia, vyrobca tvrdi opak

Taky maly problem sa mi tu naskytol.

reklamovana VGA 7900GT OC 256MB , skoro na konci zaruky

Zmluva skrz obchodny zakonnik, hovori ze v pripade neopravitelnej vady bude ponuknuty nahradny vyrobok rovnakeho typu ktory parametrami nahradi povodny vyrobok. A v pripade nesuhlasu bude vyplatena posledna zverejnena cena daneho vyrobku. (no neni to az take zle, skor nejasne)

Lenze nastal problem, nahradny vyrobok je 8600GTS OC 256MB . Predajca sa brani, ze reklamacia bola podla dohody (podozrenie na odpalenie skrz OC) odoslana vyrobcovi a ten vratil nahradu. To ze nahradna karta ma nizsiu pamatovu priepustnost je mozno pravda, ale argumentom v ich rukach je vyjadrenie vyrobcu.

Co sa tyka zverejnenej ceny tiez sa opieraju o poslednu doporucenu cenu zverejnenu vyrobcom. Ta cca zodpoveda tej cene 8600GTS.

Inymi slovami podla nich to ma vyrobca osetrene a ich udaje by boli pouzite v pripade sporu. Na druhu stranu povedal, ze ak najdem alebo ziskam vyjadrenie vyrobcu, ze dana nahrada nieje adekvatna tak pomoze s jednanim.

Ako v principe ta karta neni moja a tiez by som nedal ruku do ohna za to co snou bolo robene. Takze nejak hrotit sa mi to nechce. Vzhladom na urcitu volnost v definicii podmienok v zmluve maju podla mna scasti pravdu.

Otazka : je vyjadrenie vyrobcu dostatocnym argumentom ekvivalentneho tovaru ?

Bohuzial, ako som nasiel na nete tak ten "lifetime warranty" program eVGA nieje uplne koser a vracaju sa tam bezne taketo karty namiesto 7900iek

Standardní Re: Reklamovana VGA je horsia, vyrobca tvrdi opak

Citace Původně odeslal puki Zobrazit příspěvek
    ...
    Nevim jak v SR, ale je to tu nekolikrat zopakovane - v beznem vztahu obchod - koncovy zakaznik (a v pripadech neuziti hardware pro dalsi prdej i pri nakupu na ICO) plati jednoznacne, ze pokud obchod reklamaci uzna (to znamena, ze se zahaji reklamacni rizeni), pak mas po 30 dnech pravo (a obchod povinnost) ti dat bud:
    -opraveny a plne funkcni hardware
    - totozny hardware (to znamena stejny typ, znacku, v nekterych pripadech i revizi vyrobku)

Pokud toto nemuze splnit, pak se muze obchod pokusit o dohodu se zakaznikem, v ramci vymeny za zbozi jine dle nabidky, nicmene s tim musis samozrejme souhlasit

Takze neexistuje varianta, kdy by ti dali bez tveho souhlasu jinou kartu, byt by operovali tim, ze karta je vykonnejsi, novejsi atd.
    To znamena, ze ikdyby ti chteli dat za tvou GF 7900GT treba GF 9800 GX2, nemusis toto reseni odsouhlasit.
    Jakekoliv jine reseni, ktere jako zakaznik odmitnes je protipravni a mas moznost se proti nemu branit.
    Alespon takto je to nastaveno v CR.
    A nastaveni regulace zarucnich podminek obchodu vs. vyrobce ti muze byt sumak, jelikoz nadrazene predpisy jasne hovori o tom, ze opravnena reklamace musi byt vyrizena nastinenym zpusobem.
    Takze bud stejna karta opravena, nebo nova stejna, nebo penize v plne kupni vysi dle faktury.
    Vse ostatni je na tve dobre vuli jako zakaznikovi a jakekoliv jine "vnucene" dohody nemusis prijmout.
    Naposledy upravil tiktak; 22.04.2008 v 15:55.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    286

Ja mam zas pocit, ze ak sa pri podpise registracie zaviazete podla ochodneho zakonnika ku zmluvnemu vztahu, tak sa nehra na spotrebitela (zmluva bola uzatvorena suhalsom oboch stran).
    Ono povedzme si casto tam je aj rozdiel ceny v pripade nakupu na koncaka a 'partnera'. V druhom pripade prebera rozdiel, medzi spotrebitelskymi podmienkami a dohodnutej zmluvy, na svoje plecia ten nakupujuci. A dealerovi je to jedno ci nakupuje na predaj alebo pre vlastnu spotrebu...

Ci u vas v CZ v tych vacsich 'obchodoch' mozes spravit dva nakupy stym ze raz ako dealer a raz ako koncak, za rovnake ceny a bez toho aby si to dal vediet pri nakupu ? Samozrejme, ze ocakavas v oboch pripadoch tu nizsiu cenu.

Ale cele je to o tom, ze ja chapem tento system, ide mi len o to ci sa da spochybnit rozhodnutie vyrobcu. Ale momentalne som o krok dalej, uz som sa porozpraval so supportom europskeho distributora. Moc som toho nedosiahol, skoncilo to u hlasok "ludia nehravaju 3dmark" "a nebudete mi snad diktovat ake hry hrat pretoze na reklamovanej karte idu nove lepsie ako stare" ... no a on 'zisti' co sa da spravit.

Hlavne ze v USA "They aren't sending 8600GTS to replace 7800/7900s anymore since some people were complaining." a typek dostal za 7900gs (tj nizsiu) naspat 8800gts 320mb ... ale vsak to vieme ze su zakaznici a zakaznici

Citace Původně odeslal puki Zobrazit příspěvek
    Ja mam zas pocit, ze ak sa pri podpise registracie zaviazete podla ochodneho zakonnika ku zmluvnemu vztahu, tak sa nehra na spotrebitela (zmluva bola uzatvorena suhalsom oboch stran).
    Ono povedzme si casto tam je aj rozdiel ceny v pripade nakupu na koncaka a 'partnera'. V druhom pripade prebera rozdiel, medzi spotrebitelskymi podmienkami a dohodnutej zmluvy, na svoje plecia ten nakupujuci. A dealerovi je to jedno ci nakupuje na predaj alebo pre vlastnu spotrebu...

Ci u vas v CZ v tych vacsich 'obchodoch' mozes spravit dva nakupy stym ze raz ako dealer a raz ako koncak, za rovnake ceny a bez toho aby si to dal vediet pri nakupu ? Samozrejme, ze ocakavas v oboch pripadoch tu nizsiu cenu.

Ale cele je to o tom, ze ja chapem tento system, ide mi len o to ci sa da spochybnit rozhodnutie vyrobcu. Ale momentalne som o krok dalej, uz som sa porozpraval so supportom europskeho distributora. Moc som toho nedosiahol, skoncilo to u hlasok "ludia nehravaju 3dmark" "a nebudete mi snad diktovat ake hry hrat pretoze na reklamovanej karte idu nove lepsie ako stare" ... no a on 'zisti' co sa da spravit.

Hlavne ze v USA "They aren't sending 8600GTS to replace 7800/7900s anymore since some people were complaining." a typek dostal za 7900gs (tj nizsiu) naspat 8800gts 320mb ... ale vsak to vieme ze su zakaznici a zakaznici
    Sorry, spatne jsem si precetl zacatek, smlouva byla uzavrena podle obchodniho zakoniku? Pak je to cele trosku o necem jinem, nicmene zakladni dikce - a to ze zakaznik nesmi byt "ojeban" o svoje prava je stejna. Nicmene v tehle forme prodeje/nakupu se sposta veci jiz ridi smluvnimi podminkami, ktere uzaviras s obchodem v ramci nakupu veci, ci nejakou formou registrace atd atd.
    Nicmene pak je to na vykladu vaseho obchodniho zakoniku a smlouvy s prodejcem.
    Cely jsem to bohuzel psal na formu prodeje obchod - obcan.
    Jinak nakup na spolecnost je samozrejme mozny z obou duvodu - pro ucely podnikani a pro dalsi prodej.
    Naposledy upravil tiktak; 22.04.2008 v 17:38.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Tohle prodejci dost často dělají,setkal jsem se s tím,že v Agenu takhle dali zákazníkovi místo GF6600GT novou GF7600GS.Cena karty v době nákupu cca 7000,cena nové karty v té době 3500.Tehdy jsem to zjišťoval a opravdu pokud kartu kupuješ jako koncový zákazník,můžeš tohle řešení s klidem odmítnout.Pokud nakupuješ za dealerské ceny jsou podmínky volnější a záleží na tom,jak to má organizace nastavené ve svých podmínkách.Ale ve vztahu ke koncovému zákazníkovi jsou pravidla daná jasně a nemůže si dělat co chce
    Core 2 Duo E2160 (2970Mhz),Gigabyte 965P-DS3,4x1GB DDR 800 Patriot,Palit Radeon X1950 GT 512MB (500/1200-575/1430),WD Raptor 74GB+320GB a 500GB Barracuda,Pioneer DVR-212+Plextor PX130A ,Seasonic 430W,Gigabyte 3D Aurora 570,Audigy ZS,Genius Home Theatre 5.1,Logitech G7+Logitech G15,Samsung SyncMaster 940BF

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání