Ahoj, tak ho mám na stole - rozumněj to Lenovo
Darth Maul mi promluvil do duše, tak jsem si řekl, ža nebudu baba, a že ho vyzkouším.
Na první pohled jsem si říkal, že mi tu laserovou operaci očí asi tak dobře neudělali, protože jsem žádný stín nevidělPři podrobnějším zkoumání (vejrám do toho jak vrána do kosti) mám ale pocit, že opravdu na vrchní straně čeného písma na bílém podkladě je vidět malý stín. Jakmile dám ale hlavu 50 cm od obrazovky, tak to už nevidím - holt výhoda nás slepejšů
Zkoušet něco fotit asi nemá cenu, mám jen Canon Ixus s 3mpix, a ten má problém vyfotit cokoliv ostře i normálně, natož display... EDIT: Teď jsem to postavil vedle mé Belinea 19´ a stín je při blízkém zkoumání fakt u Lenova vidět. Nedokážu to vysvětlit, jak je to možné, ale protože Belinea 19´má poměrně velké body, tak je jasně vidět, že sousední bod od písma je bílý, a ten na písmu je černý. Když vejrám do Lenova, tak je vidět, že sousední body, které by měly být bílé, mají šmouhu, jsou šedé. Na normální pohled to není vidět, při blízkém zkoumání ano. Je to asi vlastnost panelu, jinak si to nedokáži vysvětlit.
Co mě ale víc zneklidňuje je, že když jsem monitor vytahoval z krabice, tak napájecí kabel nebyl zabalený v pytlíku, a samotné LCD bylo v pytlíku tak nějak volně ložené, přičemž po prozkoumání pytlíku je na několika místech roztržený - asi od samolepky, která tam ale teď už nebyla. Schválně jsem si na to dával bacha, abych nedostal použitý kousek - dělal jsem ve velkoobchodu s IT a vím jak to tam chodíVím, že většina LCD bývá precizně zabalená, a všechny kabely bývají v pytlíku. Mé podezření zesiluje fakt, že na levém spodním okraji v rohu je rámeček od monitoru mírně zašmudlanej, a teď se dívám že nehoře je taky šmouha. Navíc samotný display nebyl kryt fólií, která se používá na ochranu při přepravě - vy jste tam tu fólii měli?
Takže mám použitej kousek, kterej se někomu z nějakýho důvodu nelíbil, já na něm ale zatím nevidím žádnou chybu - teď si připadám fakt jak vopravdová lama
Je to klasickej 4433-HB2, datum výroby 28/1/2008. To je taky podivný, že v půlce dubna mám pořád tuto sérii - spíš se jedná o vrácený kousek. Tak se chlapci přiznejte, kdo kupoval v Softcomu ten můj, a pak ho vrátil - že by MISKOBOSS?Třeba by si sis ho poznal, že je to ten tvůj
Jinak zatím nepíská, jen obrazovka dost topí - zjistil jsem to, když jsem měl obličej centimetr od ní a hledal stíny
Co se týče velikosti bodů, měl jsem z toho obavy (kvůli tomu jsem před dvěma roky šel do klasické 19´ Belinea 101920, MVA panel, abych viděl všechno hezky velikýAle není v tom fakt problém. Viděl jsem i zmiňovaný notebook s 15,4´a 1920*1200, a to byl fakt masakr, tohle je úplně v poho... Jenom subjektivní pocit - celková fyzická velikost obrazovky není oproti 19´ zase o tolik větší, kvůli tomu se nevyplatí z kvalitní 19´přecházet (EDIT: na výšku je 22´ dokonce o centimetr nižší, teď jsem to změřil pravítkem
Na šířku má o 10cm víc). Co se týče pracovní plochy, je to samozřejmě jako nebe a dudy...
No, budu to týden testovat, a uvidím, jestli si se objeví něco, co mi nebude sedět, a jestli ho vrátím....
EDIT: mimochodem, dodávaný DVI kabel má asi poloviční (!) tloušťku oproti tomu, který mám u belinea - každopádně po prohození kabelů je obraz úplně stejný...