Tak jsem se snažil tenhle panel otestovat tím softem od EIZA:
- vadné body nevidím žádné
- žádné zkreslení ani moire jsem si nevšiml
- geometrie je - řekl bych standardní (jako rovné čáry jsou jak střela, kruh je pochopitelně vidět, že je složen ze čterečků - ale jsou rovnoměrně kulaté)
- v testu kontrastu (šedivé pruhy přes obrazovku - vidím všechny bez problémů), sloupce v těch obdélníkách se mi zdají taky pozorovatelné (i když ty koncové hodně slabounce
- co se týká konvergence, tak barevná síť je sice rovná, bez přerušení, ale přijde mi, že tloušťka jednotlivých barevným úseků čar není zcela shodná. Je to problém, nebo je to normální? (koukám, že to samé - i se stejnými barvami pozoruji i na NEC 1760NX)
- test rychlosti - no jako nevím co mám porozovat, jako ten nejrychlejší (800pix/sek) je při padání trošku rozmázlej (nebo to tak vidím) - srovnám-li to s TN panelem NEC - řekl bych obdobné rozmáznutí)
- kresba: obdélník začnu spatřovat když posunu posuvník z 255 na cca. 251, u žluté trošku míň, asi 249. Jaké jsou správné hodnoty?
- co se týká přechodů barev, tak tam by (dle popisu) neměly být vidět žádné pruhy. No tak musím říct, že cca. ve 2/3 spektra ve směru k tmavé je lehké proužkování (pár proužků) patrné....
- písmo i úhly pohledu - super, perfektní...
Tak co, jak to s ním vypadá?
Jak správně odhalím "inputlag"?
Zkoušel jsem hrát Crysis (jenže to je na mojí zoufalý grafice trošku běs) a jako zdá se mi (nejsem profesionální hráč vzívající jen CRTčka - na LCD hraju už drahně let), že mě tento panel jinak neomezuje. Rychlost (podle oka) cca. stejná jako TN panel, co jsem měl předtím (NEC 1760NX). Takže hry se mi zatím zdají v poho (ale ještě jsem toho moc nezkusil).