mám jeden cca 4 roky starý samsung pata 160GB. Asi pred rokom sa začal objavovať problém s jeho detekciou pri štarte pc (disk boot failure), väčšinou pomohol reštart, alebo vypnutie/zapnutie pc. niekedy ho ale nedetekovalo ani po reštarte, ani v biose. takže som všetky dáta zazálohoval a čakal až umrie. nestalo sa, po čase vždy nabehol. Asi pred pol rokom sa začali winXP spomaľovať (zátuhy na pár sekúnd až minút, hlavne pri browsovaní po disku), po čase sa objavili chyby zápisu (hlášky typu "pri pokuse o oneskorený zápis na disk došlo k chybe"), zátuhy v hrách a tak. Smart bol vždy ok.
Disk som vymenil až pred pár mesiacmi pri upgrade celej zostavy, nechal som si ho ale v kompe. Chyby zápisu hlási vždy keď naň pristupujem, za posledné 2 mesiace ho nedetekovalo pri štarte iba raz. Asi som si k nemu vybudoval citový vzťah, lebo nemám to srdce ho vyhodiť a čakám až naozaj umrie a odoberie sa do kremíkového neba.
Takže odpoveď na tvoju otázku "co sa mu sakra deje?" je umiera![]()
Na tvojom mieste okamžite zálohujem, nemusíš mať toľko šťastia ako ja a môže ti umrieť už zajtra![]()