Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Zadrhavani WinXP pri praci s diskem

Senior Member Avatar uživatele jaluvkap
    Věk
    41
    Vliv
    287

Standardní Zadrhavani WinXP pri praci s diskem

Mam 2 disky, raptora 80-ku na system a pak 500-ku na data ... posledni dobou se mi ale stava, ze pokud zacnu neco intenzivne delat se systemovym diskem (spusteni prohlizece prip. jineho programu, swapovani apod.), tak se system jakoby zadrhava (u prehravaneho videa se zacne sekat zvuk i obraz, jakoby nezbyval procesorovy cas) ... nenapada nekoho cim by to mohlo byt? Odstrelil jsem skoro vsechny programy/sluzby, co mam pustene krom prehravace videa, u obou disku se zobrazuje, ze jedou s dma5 a porad se to deje ...
    HOME 1 : WINDOWS 7 - ASUS P5Q-E - E2160@default - 4GB A-Data DDR2 800EE - Noctua NH-U12P - MSI HD5870 1GB@default - WD5000AAKS - WD 3200AAKS - WD 10EADS - WD 15EADS - Samsung 2.5" 320GB USB - Samsung 183L - HP LP2465 - Delta 700W from HP - 2xNF-P12 - Chieftec WH-02B-B-OP
    HOME 2 : Windows XP - Asus K8V-XE - A64 3000+@250*10/1.42V - Corsair Value 1024MB 2.5/3/3/6 333MHz - Samsung SP1614N - Toshiba M1712 - Diamondtron AOC 7A+ - Modecom Feel-V

Standardní Re: Zadrhavani WinXP pri praci s diskem

Citace Původně odeslal jaluvkap Zobrazit příspěvek
    Mam 2 disky, raptora 80-ku na system a pak 500-ku na data ... posledni dobou se mi ale stava, ze pokud zacnu neco intenzivne delat se systemovym diskem (spusteni prohlizece prip. jineho programu, swapovani apod.), tak se system jakoby zadrhava (u prehravaneho videa se zacne sekat zvuk i obraz, jakoby nezbyval procesorovy cas) ... nenapada nekoho cim by to mohlo byt? Odstrelil jsem skoro vsechny programy/sluzby, co mam pustene krom prehravace videa, u obou disku se zobrazuje, ze jedou s dma5 a porad se to deje ...
    vir, spyware, malo mista, malo pameti, poskozeny disk, extremne fragmentovany disk, indexace ve Vistach, nakopana instalace a takto bych mohl pokracovat jeste asi 10 minut

Bez kontroly spustenych procesu a uvedeni dalsich spustenych sluzeb a softwaru je to tezko zjistitelne....
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

zkontroluj jestli ti běží disk v režimu přenosu DMA a néééé PIO........
    notebook MSI GX701, Core2Duo T9500 2,6GHz, 6MB cache, 4GB RAM, SSD OCZ Vertex 4 128GB a 500GB HDD (v rámečku místo dvd-rw), nVidia 9600M GT, 3xUSB 2.0, 1xFireWare, 1xVGA out, 1xHDMI, 17" LCD 1680*1050

@ukr:

Citace Původně odeslal jaluvkap Zobrazit příspěvek
    u obou disku se zobrazuje, ze jedou s dma5 a porad se to deje ...
    takže tím to asi nebude

a třeba při obyčejnym kopírování z HDD -> HDD to jede normálně nebo taky drhne?
    jinak taky se přimlouvám za výpis procesů

Věk
    41
    Vliv
    287

Seznam procesu s hijackthis>
    Kód:
    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
    C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
    C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
    C:\Program Files\Microsoft SQL Server\90\Shared\sqlwriter.exe
    C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe
    C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thunderbird.exe
    C:\totalcmd\TOTALCMD.EXE
    C:\Program Files\FLY2000TV\Fly2000TV.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    D:\Downloads\HiJackThis_v2.exe
    Vir, spyware, malo mista, malo pameti a disk(defragmentovany) za to imho nemuzou. Pri kopirovani z disku na disk se nic nedeje ... pouze pri spousteni programu chvilkove vyleti zatizeni jadra tim onim programem az na 100%, coz zpusobi ono sekani ... jako normalni chovani mi to neprijde ... viz video http://uloz.to/305018/video.rar , kde se spousti firefox a nasledne winamp ...

//edit > 2 JejKey: XP-cka jsou original, takze aktualizace mam zaplae , jen jsem sestrelil firewall a antivir a to se mu nelibilo ... drivery jsou vsechny ok, s tim alkoholem to zkusim
    Naposledy upravil jaluvkap; 07.04.2008 v 20:04.
    HOME 1 : WINDOWS 7 - ASUS P5Q-E - E2160@default - 4GB A-Data DDR2 800EE - Noctua NH-U12P - MSI HD5870 1GB@default - WD5000AAKS - WD 3200AAKS - WD 10EADS - WD 15EADS - Samsung 2.5" 320GB USB - Samsung 183L - HP LP2465 - Delta 700W from HP - 2xNF-P12 - Chieftec WH-02B-B-OP
    HOME 2 : Windows XP - Asus K8V-XE - A64 3000+@250*10/1.42V - Corsair Value 1024MB 2.5/3/3/6 333MHz - Samsung SP1614N - Toshiba M1712 - Diamondtron AOC 7A+ - Modecom Feel-V

tak to jsem teda ještě neviděl, to se mi nestalo nikdy ani na Celeru@300 + 256MB RAM + Win2000....a to teda byla pomalost

no nevim, s timhle nemohu sloužit.....ale občas mi dělal paseku Alkohol 120%, třeba jsem nemohl nainstalovat žádny záplaty protože měl zamčenej atapi.sys .... takže zkusit dat alkáča pryč a uvidiš pak

drivery pro prkno máš v pořádku?
    nevim, co ti sděluje za varování wsnotify.exe (červenej štít v panelu u hodin), ale udělej to, co chce (tipuju vypnuty automaticky aktualizace -> přenastavit na Oznammovat, ale nestahovat ani neinstalovat; aby se ti tam nedsostala žádná srandička typu WGA)

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03\bin\jusched.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\MOM.EXE
    C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMBgMonitor.exe
    C:\Program Files\Common Files\Ahead\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
    C:\Program Files\Alcohol Soft\Alcohol 120\StarWind\StarWindServiceAE.exe
    C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

Minimalne by som toto vsetko odstavil uz len pre to, ze su to zbytocne veci, ktore si vies pustit i vypnut kedy chces.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

AjsTi:
    jo, to jsou ty kravinky co se automaticky spouštijou po startu....

jusched.exe - aktualizace javy, nic moc nedělá, jenom užírá paměť
    to, co je od ATi bych asi nechal, nevim, jestli to není něco k ovladačum
    to, co je od Nera zlikvidovat
    Alkohol 120% viz výše - zkusit uninstal
    wscntfy.exe nezruší, spouští se po sestřelení (má to na starosti "skvělá" služba Centrum zabezpečení, která jenom otravuje když nejsou zaply updaty, neběží firewall nebo je něco s antivirem, takže v services.msc zakázat)

pozvypínat buďto přes msconfig anebo něčím jako Startup Delayer

nicméně nic, vyjma toho Alkoholu (a možná teď teda ještě Nero indexing cosi) bych nepodezříval....

Věk
    49
    Vliv
    326

Lenze vsetko zbytocne zabera pamet a zbytocne lezie po diskoch. Ono je to mozno sum a fuk, ale ci menej je system zasraty, tym menej problem riesis.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

jo, ale já mám na mysli čistě věci co možou způsobovat to zadrhávání jako takovy....

vzhledem k tomu, že z HijackThis nejsou vidět běžící služby, napadla mě ještě - neběží ti Indexing service (Služba indexování, viz services.msc) ?

Věk
    49
    Vliv
    326

Ehm, kde mas v tych procesoch beziaci antivir ? ci AntiSpam ?

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Stáhni si http://www.microsoft.com/technet/sys...sexplorer.mspx , z toho poznáš daleko víc. Případně sem pošli screeny.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Věk
    41
    Vliv
    287

2 AjsTi> jaxem psal vyse, vsecko jsem odstrelil
    2 Peca-on-line> uz jsem stahnul, ale o moc chytrejsi jsem z toho nebyl

2 ALL> Dekuji vsem za snahu ... nakonec to vyresilo spusteni chkdsk na systemovy disk ... chkdsk sice zadnou chybu nehlasil, ale po restartu uz se to nedeje, takze bud za to muzou poryvy na slunci nebo mi neco chkdsk zatajil

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Sata Raid 0 - sekání Win při práci s diskem
    Založil Pulchyck v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 06.03.2006, 13:42
  2. legalni CD WinXP SP1 + CD SP2 ?= Legalni CD WinXP SP2
    Založil Camillek v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 14.11.2005, 19:14
  3. Zatizeni CPU pri praci s diskem
    Založil Caleb v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 35