Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: A8R-MVP po změně disku a zdroje nenabíhá systém

Unhappy A8R-MVP po změně disku a zdroje nenabíhá systém

nazdárek lidi, jde o tuhle konfiguraci:

A8R-MVP Deluxe (ati Xpress 3200)
    A64 3800+
    2x1GB Kingston HyperX CL2
    Radeon x1900GT
    160GB HDD Seagate
    DVD Nec

Běhalo to u mě do poslední minuty ok s winXP SP1. Tohle jsem dal přítelkyni do jejího case v rámci upgrade, jinej byl jenom zdroj (její Eurocase 400W místo Eurocase 500W u mě) a její disk s do poslední chvíle fungujícíma winXP SP1 na její původní konfiguraci (nějakej asus + sempron).

Na začátku byl problém to vůbec zapnout, zkusil jsem pár vypnutí / zapnutí zdroje a vytažení kabelu ze zdroje - pak to nabootovalo, šel jsem do biosu, nahrál "setup defaults", reboot, ok, ale Windows to vzdaly hodně krátce (1sec) po začátku nabíhání, problikla na pikosekundu modrá s celkem dost textu, ze kterého se mi (na x pokusů) povedlo přečíst jen že system failure něco a že reboot v safe mode... jenže ani na nejmín 20 pokusů střídaných s kontrolou kabelů, biosu a výměnou zdroje za ten můj 500W (čili PŮVODNÍ) to končilo pořád stejně.

Zkusil jsem ještě jednou ráno jen tak ze sportu zapnout (stále na tom původním 500W zdroji), a už se to ani nerozběhlo. Ta zelená onboard LED indikující power on nesvítí, ale bliká...? Kouzla se šnůrama a vypínáním zdroje nepomohla.

Několik kompů jsem pro sebe či známé stavěl, takže že bych někde rýpnul šroubovákem nebo něco zkratoval je (doufám) nepravděpodobné.
    Rád bych zachoval přítelkyni data a kompletní windows tak jak je měla, takže pokud vás napadne zkusit něco jiného než boot z instal cd a nový win, tak pls... pište...
    Díky.

Edit: Zkusím opravu instalace přes win boot cd a resetovat CMOS...
    Naposledy upravil Wolfik; 07.04.2008 v 11:07.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: A8R-MVP po změně disku a zdroje nenabíhá systém

Zkus to složit a zapnout mimo case. Taky by stálo za to zjistit v manuálu, co znamená to blikání.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Přemejšlej cos všechno kvůli tomu zdroji vytahoval. Problémy může dělat třeba i prach ve slotech. Vím, že když hrábnu do staršího kompu, může se vyrojit plno nových problémů.

Zkus kompletní rozborku, vyfoukat, zkontrolovat, nastrkat zpátky jenom RAM+CPU a klidně můžeš pro vyloučení vlivu OS nabootovat třeba Live distro nějakýho Linuxu. S oblibou tohle používám pro hledání problémů. RESET BIOSu je asi samozřejmost.
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Citace Původně odeslal Peca-on-line Zobrazit příspěvek
    Zkus to složit a zapnout mimo case. Taky by stálo za to zjistit v manuálu, co znamená to blikání.
    ahoj, díky za radu. V manuálu ani na stránkách asusu jsem nenašel o blikání zmínku, taky jsem myslel že je to nějaká indikace chyby (no zřejmě je ale neví se jaké ). Měla by bud svítit nebo bejt zhaslá.
    Naposledy upravil Wolfik; 07.04.2008 v 11:12.

Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
    Přemejšlej cos všechno kvůli tomu zdroji vytahoval. Problémy může dělat třeba i prach ve slotech. Vím, že když hrábnu do staršího kompu, může se vyrojit plno nových problémů.

Zkus kompletní rozborku, vyfoukat, zkontrolovat, nastrkat zpátky jenom RAM+CPU a klidně můžeš pro vyloučení vlivu OS nabootovat třeba Live distro nějakýho Linuxu. S oblibou tohle používám pro hledání problémů. RESET BIOSu je asi samozřejmost.
    ahoj, díky za radu. Nabootovalo to (až do té chyby win) s tím 500W zdrojem, pak jsem to vypnul a šel spát, a ráno prdlajs, takže prach bych nejspíš vyloučil.
    Ten reset cmos zkusím, to mě nenapadlo...

Není to tak dávno, co jsem se ukrutně mordoval se skládačkou nového kompu. Deska fungovala v průměru 1 den, Win nainstalovaný, všechno OK. Po několika restartech začala padat, záseky, pištění a ve finále totální mrtvola, která nešla ani zapnout - jen zapískala kód, který nebyl v manuálu.

..po dvou reklamacích desky jsem zjistil, že příčinou byly vadné RAMky! Od té doby si říkám, že mě nepřekvapí už nic...
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    236

Testni tu 400-ku. http://www.metacafe.com/watch/729606...er_supply_psu/
    s pripojenou starou CD-rom, premeraj napatia na vsetkych vetvach.
    IMHO 400-ka odfajcila dosku.
    Ta blikajuca LED aspon u mna kedysi znacila smrt MoBo (A7N8X-E Deluxe), odisli napajacie obvody. Podla for aj problem s PSU.
    Oficialne vysvetlenie toho kodu od Asusu som tiez nikde nenasiel.
    Skontroluj si este aspon opticky obvody okolo cpu. Ten disk by som preventivne k tej 400-ke nepripajal, kym nebudes mat 100% istotu, ze je zdroj ok.
    podpis............................................ ............ načo?

Citace Původně odeslal AmOK Zobrazit příspěvek
    Testni tu 400-ku. http://www.metacafe.com/watch/729606...er_supply_psu/
    s pripojenou starou CD-rom, premeraj napatia na vsetkych vetvach.
    IMHO 400-ka odfajcila dosku.
    Ta blikajuca LED aspon u mna kedysi znacila smrt MoBo (A7N8X-E Deluxe), odisli napajacie obvody. Podla for aj problem s PSU.
    Oficialne vysvetlenie toho kodu od Asusu som tiez nikde nenasiel.
    Skontroluj si este aspon opticky obvody okolo cpu. Ten disk by som preventivne k tej 400-ke nepripajal, kym nebudes mat 100% istotu, ze je zdroj ok.
    To video je zajímavý. Vyzkoušim.
    Doufám že deska bude v pořádku, to bych byl v háji, desky se s939 už na pultech nejsou... Podle manuálu by s tou konfigurací měla na 400W jet... Každopádně zatím díky!

Zkusím i prohodit ramky, jak psal Aigor. Uvidíme co večer přinese.
    Naposledy upravil Wolfik; 07.04.2008 v 13:53.

(ne)Vyřešeno!
    Stručná zpráva: komp funguje, dioda stále bliká. Zatím bez OS (nebyl čas).

Úplná zpráva:
    Zkusil jsem všechno co mi tu lidi radili - nechal 500W zdroj, znovu přetahal kabely, vyfoukal prach ze slotů, prohazoval paměti, vyměnil napájecí kabel, čichal a šmejdil po desce... óvno platný. Vždy po zapojení se dioda rozblikala a komp byl mrtvý. Po posledním pokusu jsem to vzdal, šel dělat něco jiného. Cca 20 minut poté jdu kolem té skládačky a! Dioda svítí!!! Vrhnul jsem se na power switch a ono to naskočilo. S pocitem uspokojeného šílence jsem se díval na točící se větráčky a blikající světýlka.
    Samozřejmě to opět zkyslo při startu Windows, ale neměl jsem už čas a sílu to řešit, nejdůležitější je, že to žije. Ovšem na jak dlouho, to netuším...

Pokud by měl někdo z vás podobnou zkušenost s blikající onboard LED - co to znamená a kam to vede, dejte mi pls vědět.

Díky všem za pomoc!

Edit: Po výměně zdroje na tu 400W dioda nebliká, svítí tak jak má. Ovšem komp taktéž nestartuje na první zmáčknutí, ale až řekněme po 2 minutách, kdy je deska pod proudem??
    Naposledy upravil Wolfik; 09.04.2008 v 12:00.
    V záběhu: Gigabyte EP35-DS3, C2D 6550, 2x1GB DDR2 1066 Kingston, Gigabyte 8800GT 512MB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ATI Catalyst™ 8.2
    Založil Spajdr v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 01.03.2008, 15:28
  2. ATI Catalyst™ 7.12
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 07.01.2008, 18:35
  3. ATI Catalyst™ 7.11
    Založil flash v sekci fóra Grafické karty
    Odpovědí: 8