Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Regulator ventilatorov

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    328

Standardní Regulator ventilatorov

Uvazoval som nad nakupom regulatora na moje fany. Jedna sa konkretne o ZALMAN ZM-MFC1 Plus Black , bohuzial ani po mesiaci cakania ho do tntrade.sk nedodali. Je to dost tazko zohnatelny, aspon co sa tyka tej ciernej verzie.
    Vie mi niekto doporucit kde ho maju, pripadne doporucit nejaku nahradu ? Minimalne na 5 fanov a ked to bude od 4v-12v budem len rad. Pripadne nejake shopy mimo cz/sk.
    Naposledy upravil AjsTi; 07.04.2008 v 10:42.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní Re: Regulator ventilatorov

Ad ten počet fanů - to Tě bude při výběru dost limitovat, jsi si jistý, že nepotřebuješ žádné zregulovat stejně? Pak totiž stačí 3-pinová Y-rozdvojka a je vymalováno ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Věk
    49
    Vliv
    328

Ono podstate potrebujem vsetky regulovat rovnako, pricom na noc mi treba minimum trebars 3-4v kedze system je viac idle ako plne vytazeny, ale zase na druhu stranu kedze byvam otoceny na slnecnu stranu mam v izbe v lete kludne aj 35 stupnov a nerad by som "komp zahrial viac ako je nutne" a tak rad to ochladim a zas rad si to zregulujem. Ono mam Noctua fany, je to uplne super, ze to mozem dat na ULNA, ale aj toje pre mna v noci hlucne.
    Preto chcem regulovat vsetky fany bud vsetky malo, alebo vela, pripadne nezavisle.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

To myslím - prostě nepotřebuješ tolik regulátorů na fany, protože na kanál můžeš pověsit víc fanů ... A tím můžeš zřejmě do výběru v klidu zařadit regulátory, které mají 3-4 kanály, na 5 fanů to bude stačit .

btw: při takhle časté regulaci by to možná uneslo spíš regulování deskou, na které se to dá použitelně nastavit a ať si to zařídí sama, nebo opravdu navěsit co nejvíc fanů na jeden regulátor a řídit to co nejsnáz - takhle budeš každý den (několikrát) štelovat pěti poťáky, to není úplně ono, ne?
    Naposledy upravil jan555; 07.04.2008 v 14:17.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

Věk
    49
    Vliv
    328

Podstate tie potaky otocim bud vlavo na minimum, alebo v pravo na max, aspon v lete, to zas neni tolko prace.
    Ja mam prepinacovy regulator, bohuzial na 4 fany, takze ak sa mi ho podari dorobit na 5 tak moj thread bude bez predmetny ak nie, budem hladat riesenie.
    To su detaily pre mna to otacanie, nastastie potak nie regulacny ventil, ze mi na to treba F-ko

Citace Původně odeslal AjsTi Zobrazit příspěvek
    Ja mam prepinacovy regulator, bohuzial na 4 fany, takze ak sa mi ho podari dorobit na 5 tak moj thread bude bez predmetny ak nie, budem hladat riesenie.
    A co Ti teda brání použít tohle: http://www.caseking.de/shop/catalog/...abel::177.html

Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    A co Ti teda brání použít tohle: http://www.caseking.de/shop/catalog/...abel::177.html
    Trebars to, ze do fanov do oboch idu rovnake volty ake tam pustas takze dva fany mi nezavisle nepojdu. Dalsia vec moj regulator neunesie na jednej vetve tuto rozdvojku

Trebars to, ze do fanov do oboch idu rovnake volty ake tam pustas takze dva fany mi nezavisle nepojdu.
    Nechápu, před chvílí jsi psal, že vlastně potřebuješ všechy regulovat stejně ...?
    Dalsia vec moj regulator neunesie na jednej vetve tuto rozdvojku
    Tomuhle rozumím i když jsem dost překvapený, že to neutáhne dva fany na jedné větvi ...

Pořád mi připadá, že tím popisovaným bazmekem to máš regulované pro Tvoje potřeby nejlíp, jak můžeš a regulátorem s poťáky po kanálech si to jen zesložitíš ... Osobně bych spíš vymýšlel, co s tím jedním fanem navrch než měnil regulátor (regulovat z mobo, nechat zpomalený pořád, rozdvojku, atd., atd.). To je za mě asi všechno ...

Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal jan555 Zobrazit příspěvek
    Nechápu, před chvílí jsi psal, že vlastně potřebuješ všechy regulovat stejně ...?

Tomuhle rozumím i když jsem dost překvapený, že to neutáhne dva fany na jedné větvi ...

Pořád mi připadá, že tím popisovaným bazmekem to máš regulované pro Tvoje potřeby nejlíp, jak můžeš a regulátorem s poťáky po kanálech si to jen zesložitíš ... Osobně bych spíš vymýšlel, co s tím jedním fanem navrch než měnil regulátor (regulovat z mobo, nechat zpomalený pořád, rozdvojku, atd., atd.). To je za mě asi všechno ...
    Ano, zle som sa vyjadril. Vsetky regulovat rovnako, resp. dva fany na S1 by bola blbost tocit kazdy zvlast, zle som interpretoval. Moja chyba.
    No jaksi moc regulacny softom na doske neverim , preto mam radsej nieco kupene, i ked abitacky Qfan je ok.
    No moj regulator dva fany sa nedoporucuje tahat, aspon tak mi to bolo povedane. Takze sa toho drzim.

Takto nejako to vyzera ten moj bazmek

Jenom bych Tě chtěl upozornit že u Noctuy se vyskytují problémy s regulací. Přes desku to jde relativně v pohodě (alespoň se to tak tváří), ale třeba můj Zalman ZM-MFC2 nebo Scythe KazeMaster je zrovna moc regulovat neumí.
    Další zkušenost mám s tím, že je dostaneš na 600rpm, míň to nejde (což ale nemusí vadit, protože na téhle úrovni jsou hlukově v pohodě). Vyzkoušené to mám u S12-800, S12-1300 a P12-1300.
    U P12 jsem měl taky problémy s náběhem - regulátor jí neroztočil (slabé napětí?). To by ale u toho, co sis vybral, mělo být v pohodě.

btw, ZM-MFC2 má v základu jednu větev už rozdvojenou, mám na ní napojenou Xilence 92mm a v pohodě (budu měnit na Sharkoony, tak jsem zvědavý).

a trocha OT: ty máš na S1 dva ventilátory? Není to zbytečnost? Já se s nataktovanou kartou a jednou Noctuou na 600rpm sotva dostanu přes 50°C při max. zátěži.

Věk
    49
    Vliv
    328

No dokaze ist este menej ako 600rpm, ono sa treba dostat na 3-4v ako isto vies podla testov na Gabobom servery www.pretaktovanie.sk dokaze ficat i na 3v.
    Osobne som presiel radov S12 na P12.
    Co sa tyka co mas Ty , je troska drajsi model
    No momentalne mi ide S1 pasivne , boli na nej 2x S12 a teraz mam nachystane 2xBF9 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53273 a ti e by som rad dal na 5 a menej pripadne 7v a menej.

Uvidim ako sa podari "upragdnut" ten co mam a ked tak usetrim , bude ma to stat par kacek

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    284

Uvazoval som nad nakupom regulatora na moje fany. Jedna sa konkretne o ZALMAN ZM-MFC1 Plus Black , bohuzial ani po mesiaci cakania ho do tntrade.sk nedodali. Je to dost tazko zohnatelny, aspon co sa tyka tej ciernej verzie.
    Vie mi niekto doporucit kde ho maju, pripadne doporucit nejaku nahradu ? Minimalne na 5 fanov a ked to bude od 4v-12v budem len rad. Pripadne nejake shopy mimo cz/sk.
    budou za dva tydny dostupne vsude...zalman mel jednu dodavku pred Vanocema a ted budou az ted no
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

Věk
    49
    Vliv
    328

Velmi pozitivna sprava, i ked viem, ze niekto ma zamrastene celo Uvidime, pockame

Senior Member Avatar uživatele AmOK
    Věk
    56
    Vliv
    238

Tak teraz neviem ci jan555, ja, alebo obaja.
    Nespekuluj bude sa kutit, Zalmana si nechame ako plan B.
    podpis............................................ ............ načo?

kaze master je imho o hodne lepsi nez zalman, skoda len, ze potrebujes 5 fanov ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Věk
    49
    Vliv
    328

Citace Původně odeslal MadCap Zobrazit příspěvek
    kaze master je imho o hodne lepsi nez zalman, skoda len, ze potrebujes 5 fanov ...
    Myslim, ze Sajmon ma este nieco lepsie, nakolko teplotu mi netreba zobrazovat, ale regulacia 0-12V je super. Smola, ze je len na 4

AmOK: Dobra otazka

Senior Member Avatar uživatele MaWa
    Věk
    42
    Vliv
    284

v cem si myslis, ze je lepsi ?
    Oficiální distributor AlphaCool pro ČR a SR...

v tom, ze na nom poznam, ci sa vetraky tocia (oproti tomu sunbeamtechu co mam teraz - to je ten co ma aj brat s regulaciou 0-12V a s hnunsymi dodami), tiez je kaze master krajsi/decentnejsi + snimace teploty ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

tiez je kaze master krajsi/decentnejsi ...
    s tím souhlasím a strašně mě mrzí že se objevil až když jsem měl koupeného Zalmana (na kterýho většinou lidi reagujou "to vypadá jak autorádio")...

btw, zajímavý řešení je taky Aerocool FP-01. Dražší, ale nabízí toho nejvíc.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání