Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 36

Téma: Nízký výkon P4 - 1800 MHz - poraďte prosím

Standardní Nízký výkon P4 - 1800 MHz - poraďte prosím

Ahojky, jeden kámoš si přinesl hru Project IGI 2 a protože mu jela pomalu, rozhodl se pro upgrade. Měl desku MSI 6337 a CELER 800 taktnuty na 1GHz. Grafiku si nechal původní - GeForce 2 MX 400

Chtěl novou desku a procesor, tak jsem mu tam dal MSI 845 ULTRA E MAX a P4 - 1,8 GHz. Testoval jsem to a v 3DMARKu 2000 to dává skoro stejný výkon jako můj 1,2 CELER. Mám tu stejnou grafiku jako on.

Nainstalovali jsme tu hru a jede pořád stejně na pytel. Jako by těch 14 000 vyhodil oknem. Co s tím ? Poraďte prosím .

Brzdí celou tu sestavu ta grafika nebo co

Každá rada nad zlato ...

P.S. Ovladače pro grafárnu má 41.09, ruční vyhlazování hran atd. jsou vypnuté.

Pomoooc

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

ta grafarna se k ty P4 uz moc nehodi. Si pis ze ho brzdi. Jeji vykonostni strop je negde u 1.2G P3, pak to moc neroste. Chtelo by to aspon MX440 nebo R9100...
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní Raděj tu Ati

Souhlasím s názorem nade mnou, ideální by určitě byla Ati 9100 nebo v horším případě 9000, ta MX je úplně k ničemu a to i v případě G4 MX 440, to je jenom omyl od nVidie, na který spousta lidí skočila. Myslím, že když už někdo vrazí tolik peněz do procu a desky, na grafické kartě by taky neměl šetřit.

Standardní A co říkáte této grafice ?

S novýma ATI nemám moc zkušeností a tak bych byl vděčný za radu, jakou koupit. Kamarád do toho nechce už moc investovat, protože už je i tak bez peněz.

Jediná levnější ATI 9100 jakou jsem kde viděl je od POWER COLOR (ATI RADEON 9100, 64 MB DDR, A4x, CRT, TVout, DVI-I) Můžu ji mít za 2500 vč. daně.

Není to nějaký šmejd ? Máte s POWER COLOR někdo nějakou zkušenost ?Nebo se nemusím ničeho obávat, když je to osazené ATI čipem a jen je nějaký jiný výrobce ...

Díky moc za radu.

Standardní

Vůbec se toho neboj, ti 9100 je rozhodně dobrá volba a ještě nějaký čas vydrží. Ono totiž k P4 1,8 nemá moc cenu kupovat nic výkonnějšího, on to v žádném případě není žádný výkonnový zázrak, v podstatě každé XP ho rozdrtí. Pokud bys měl možnost, kup Sapphira, mrkni třeba na www.obchudecek.cz, tam je hoodně levno.
    Práce není žena, sama se neudělá...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD
    notebook: HP OmniBook 6000 700MHz, 256MB, 20GB, Ati Mobility 8MB

Standardní Pssssssst :)

To tady raději ani nepiš nebo jestli to tady ten kámoš přečte, tak mě rozdupe On chtěl pořád mermomocí P4ku tak jsem ho u toho nechal. Pravda je,že mám zkušenosti jen s Intelama a tak nemůžu moc srovnávat. Kdybych chtěl investovat do upgradu, tak sám ani nevím co zvolit aby byl ideální poměr cena/výkon . Mám CELER 1,2 a nejspíš bych šel asi taky do nějaké P4ky . Co bys navrhoval, abych ušetřil a docílil nějakého good výkonu na hry atd. ?

P.S. Přátelé mi říkají Kema ...

Nevadí, když to bude jen 64 MB verze ? Je tam cca. 1000 Kč rozdíl ve velkoobchodě a bez daně. To už by mě kámoš asi zabil ...

Standardní

Tak nejdřív, Kema mě říkají už od střední školy, no, jo, chodil jsem do Brna... Ale to už je dávno a sem to nepatří.
    Když to bude 64MB verze, nic moc se samozřejmě nestane, když chce ušetřit, není problém, sám mám taky 64MB a nestěžuju si. Pokud ovšem nemá 21" monitor a nehodlá hrát v 1281x1024 (takový blázen jsem já, ale zatím není hra, která by mě zabrzdila )
    Nejhorší je, když je někdo tvrdohlavej a nedá si poradit nebo něco vysvětlit a stojí si za svým, jako ten kámoš. Holt jenom Intel je dobrej a pak se diví kde je s výkonem, protože za tu cenu, co do toho vrazil by měl min. stejně výkonnou mašinu i s novou grafikou, ale s XP, že. Fakt je, že tu P4 určitě vytočíš aspoň na 2,2GHz a nebudeš se ani muset moc snažit.
    Samozřejmě je velice těžké poradit, co bude nejlepší volba pro tebe, ale pokud se nehodláš nějak extrémně věnovat OC, tak jdi do XP a ber zrovna desku s novým nForce2 s dual channel, dost uštříš a výkonnově na tom budeš mooc dobře. A nenech si od nikoho nakecat nic o nějaké stabilitě Intel vs AMD, protože je to blbost (z vlastní zkušenosti)
    BTW: kdybys toho tvýha celera vytočil aspoň na 1,4, tak dá na prdel i té P4...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD

Standardní

hehe Kema, tak ta posledna veta je dost odvazna ale preco nie, ak by tam nechal tu grafiku, tak urcite. Jo a ake tam ma pamete? ak tam ma 64 sdram zo stareho kompu, ties to neni nic moc
    MT Board : MSI 845PE MAX, Procesor : P4 2,53 Ghz 533FSB, Memory : 1024 DDR 333 Mhz, Video card : Gigabyte MAYA II Radeon 9700 pro, Audio card : Audigy 2, Hard Drives : 2x IBM 40 Gb, 7200 ot. Raid Striped, CD-ROM : MSI rewriter 52x24x52, DVD-ROM : Teac, Repro : Inspire 5100Monitor : LCD Prestigio P174 17\"

3D Mark 2001 SE : 14705 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6490144 !NO OC!
    3D Mark 2003 : 5042 http://service.futuremark.com/compare?2k3=765682 !NO OC!

Standardní

Paměti jsem mu tam dal 512 MB DDR , 266 MHz - OCZ, takže tam bych problém neviděl.

Standardní

Citace Původně odeslal Kema
    Nejhorší je, když je někdo tvrdohlavej a nedá si poradit nebo něco vysvětlit a stojí si za svým, jako ten kámoš. Holt jenom Intel je dobrej a pak se diví kde je s výkonem, protože za tu cenu, co do toho vrazil by měl min. stejně výkonnou mašinu i s novou grafikou, ale s XP, že. Fakt je, že tu P4 určitě vytočíš aspoň na 2,2GHz a nebudeš se ani muset moc snažit.
    Samozřejmě je velice těžké poradit, co bude nejlepší volba pro tebe, ale pokud se nehodláš nějak extrémně věnovat OC, tak jdi do XP a ber zrovna desku s novým nForce2 s dual channel, dost uštříš a výkonnově na tom budeš mooc dobře. A nenech si od nikoho nakecat nic o nějaké stabilitě Intel vs AMD, protože je to blbost (z vlastní zkušenosti)
    BTW: kdybys toho tvýha celera vytočil aspoň na 1,4, tak dá na *** i té P4...
    Já bych docela rád prubnul XP, ale každou chvilku někde čtu zprávy podobné této : Organizátoři Invexu musely kvůli obrovskému náporu pouštět dav do GameHall po částech, prý na žádost samotných vystavovatelů, aby jim hráči nedemolovali stánky. Nyní by ale už tato hala měla být otevřena bez omezení.

Kvůli vydýchanému vzduchu dokonce spadly všechny počítače osazené procesorem AMD Athlon XP, které dodává společnost Lynx. Ostatní počítače značky Comfor, o jejichž výkon se stará Intel Pentium 4, se s vysokou teplotou vyrovnaly snadno.

Z toho je pak člověk na vážkách ... A vlastní zkušenost zatím bohužel nemám

Standardní

Citace Původně odeslal Kema
    Vůbec se toho neboj, ti 9100 je rozhodně dobrá volba a ještě nějaký čas vydrží. Ono totiž k P4 1,8 nemá moc cenu kupovat nic výkonnějšího, on to v žádném případě není žádný výkonnový zázrak, v podstatě každé XP ho rozdrtí. Pokud bys měl možnost, kup Sapphira, mrkni třeba na www.obchudecek.cz, tam je hoodně levno.
    Napriklad ktore XP rozdrvi moju P4 1.8 prosim ?

Kejml: hlavne si daj pozor aby ta karta nebol "LOW PROFILE" , taku za ziadnu cenu nekupuj.
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Standardní

Zeptám se možná blbě, ale co to u karty znamená LOW PROFILE a jak mám zjistit, jestli zrovna ta karta, kterou kupuju to náhodou není ... ?

Standardní

Ja bych na tvym miste taky zkusil to trochu poskadlit a vymacknout z toho vic nez 1800Mhz. Ale to MXko to chce rozhodne pryc mozna ze by se dal levne sehnat GF3 Ti stoji ted docela malo a je docela vykonej.

Standardní

S tím celerem jsem to samozřejmě trochu přepískl, berte to jako moje malé povzdechnutí nad tím, že Intel ukončil výrobu řady PIII, což je dle mého velká škoda, vzhledem k jejich výkonu a spotřebě. Nicméně v mé druhé mašině tepe PIII-S 1,26Ghz jenom lehce vytáhnutá na 1,33GHz s 512kB cache a je to velice solidní stroj, škoda, že neumí DDR.

To Timelord: nebudeme zde samozřejmě rozpoutávat žádné flames, ale musíš uznat, že když proti sobě postavíš P4 1,8 a XP 1800 (samozřejmě nepřetaktované), tak má XP výkonově jasně navrch. Faktem je, že tu P4 vytočíš výrazně výš, než XP s jádrem Palomino, já jsem svoje bývalé Palomino dostal jenom na 1900+, holt blbej kus.

A ještě poslední poznámka ohledně Invexu a vydýchanému vzduchu, předpokládám, že doma nebudeš tak moc dýchat, takže to by mělo být v pohodě... Když koupíš kvalitní chladič, a hlavně ho tam opatrně dáš, tak není problém. Tímto tě samozřejmě nechci zrazovat od P4, ale pokud je u tebe rozhodující cena, je to jednoznačné.

Standardní

No faktem je, že je tam rozdíl skoro 4000 Kč. A to je teda mazec. Já se moc nevyznám v AMDčkách, takže o tom moc nevím, ale Athlon XP je ekvivalent P4 , že jo ? Dejte mi někdo tip na nějaké dobré stránky, prosím, kde si počtu o procesorech nějaké základní info atd. Kdo se v tom má vyznat v těch názvech Totálně se neorientuju v těch názvech podle jádra. To je samej tualatin, coppermine a já nevím co a jsem z toho matěj

Dejte mi plz link na nějaké zajímavé stránky s počteníčkem o řadách procesorů, prosím. Zajímá mě jak AMD, tak Intel. Aby mohl člověk krapet srovnávat atd.

Tak jsem to tak studoval a kdybych měl jít do nějakého upgradu od AMD, tak bych asi zvolil takto :

* AMD Athlon XP 1800+
    * SOLTEK - SL-75FRN-L, AMD, nForce2, 333MHz, dual DDR400, USB2.0, A133, A4x, ZK, ATX
    * PC-400 DDR RAM 512MB, doživotní záruka, CL2, OCZ, Performance Series
    * Ti450TV, GF3 Ti200, 64MB ultra fast DDR, TVout

Co vy na to ? Vhodná kombinace ?

Díky moc.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal Kejml
    Dejte mi plz link na nějaké zajímavé stránky s počteníčkem o řadách procesorů, prosím. Zajímá mě jak AMD, tak Intel. Aby mohl člověk krapet srovnávat atd. Díky moc.
    Chtel si jen info o radach a jadrech atp. taxnad ti bude stacit toto: http://www.geek.com/procspec/procspec.htm
    Xeon X5650 .:. Asus P6T Deluxe V2 .:. 3x2GB Kingston DDR3 2GHz .:. Asus GTX285 .:. Total ~2750GB HDD Capacity .:. Creative SoundBlaster X-Fi .:. LG L245WPBH 24" LCD .:. Logitech G5 .:. gMONO case w/ Delta 700W

Standardní

Nevím, jestli teď kolegy netrefí šlak, že se zde na intelácké stránce bavíme o AMD...

Ta sestava, co sis tam napsal vypadá solidně ale zase šetříš na grafické kartě. Pouč se a kup si tu Atinu nebo výkonnější GeForce, GeForce 3 už je minulost a ta 9100 je výkonnější.

Občas se dočteš zajímavé věci na www.pctuning.cz, ale jak říkám, občas a jestli se nepletu tak přímo na www.overclocking.cz byla dobře popsána řada AMD, nebo to byl možná odkaz na jinoustránku, pohledej.

Standardní

Zeptám se možná blbě, ale co to u karty znamená LOW PROFILE a jak mám zjistit, jestli zrovna ta karta, kterou kupuju to náhodou není ... ?
    low profile nema klasicky obdlznikovy tvar PCB ale pri vystupnych konektoroch je zuzena. A spravidla obsahuje menej suciastok a horsie pamatove moduly. Proste sa na nej setri.

Standardní

By som povedal ze aj cena hovory o kvalite napr v jednom obchode maju 9100 za 3500 SK a v druhom za 3900 SK tak to je rozdiel a v priraske to asi nebude!!!
    Compaq nx7400

Standardní

Maross to je este dobre, jam som kupoval joystick Microsoft Sidewinder Precision 2, v jednom obchode mi poveda; cenu 4360 Sk ,- a v onchode o 50 metrov vedla som ho nasiel za 2230 sk ,- Tak tomuto hovorim priraska.

Kejml je to celkom slusna zostava, ale tu grafiku by som naozaj kupil lepsiu. Geforce 4 Ti4200 uz celkom pekne klesa na cene. Pokial ale chces naozaj radsej setrit, tak vol radsej Radeona 9100 nez Geforce 3 Ti, jak ti radi Kema

Kema neboj, netrafi, nie sme rasisti
    MT Board : MSI 845PE MAX, Procesor : P4 2,53 Ghz 533FSB, Memory : 1024 DDR 333 Mhz, Video card : Gigabyte MAYA II Radeon 9700 pro, Audio card : Audigy 2, Hard Drives : 2x IBM 40 Gb, 7200 ot. Raid Striped, CD-ROM : MSI rewriter 52x24x52, DVD-ROM : Teac, Repro : Inspire 5100Monitor : LCD Prestigio P174 17\"

3D Mark 2001 SE : 14705 http://service.futuremark.com/compare?2k1=6490144 !NO OC!
    3D Mark 2003 : 5042 http://service.futuremark.com/compare?2k3=765682 !NO OC!

Standardní

Tak už jsem tomu kamošovi namontoval ATI R 9100. Výkon stoupl nehorázným způsobem. Díky všem, co mi ochotně poradili. Karta šlape jako hodinky, ale mám ještě problém.

Ve hře I.G.I. 2, kvůli které ten upgrade vzniknul, se to hned na začátku, kde je videosekvence, jak vyskakuje z letadla sekne přesně v momentu, kdy se má přepnout obraz seshora a on dopadne na zem do toho lesa a má začít hra.

Ať dělám co dělám, nejde to ani přeskočit ani nijak obejít. Pokaždé to vytuhne. Ovladače jsem tam dal ty, co byly na tom originál CD. DX je tam 8.1 . Je to na W2K, ale před tím to s tou nvídií jelo normálně, takže OS to nebude. Měl tam jeden save, tak jsem zkusil hrát od toho savu a tam to normálně všechno šlape.

Vytuhne to jen když se ta hra spustí od začátku. Kdyby ale neměl ten save, tak si tu hru ani nepustí ... Každá rada nad zlato ...
    SOLTEK SL-75FRN2-L | AMD Athlon XP 2500+ BARTON | CoolerMaster | Dual Channel 512 MB DDR 400 OCZ | SEAGATE BARRACUDA 80 GB - 7200 rpm | GE Force MX 440 | TV TUNER LEADTEK TV 2000 XP | DVD PIONEER | DVD-RW TEAC DV-W50D | SOUND BLASTER LIVE ! | CAMBRIDGE SOUNDWORKS 4 POINT SURROUND | GENIUS NET SCROLL OPTICAL | Logitech Internet Navigator

Standardní

Citace Původně odeslal LookAS
    Dejte mi plz link na nějaké zajímavé stránky s počteníčkem o řadách procesorů, prosím. Zajímá mě jak AMD, tak Intel. Aby mohl člověk krapet srovnávat atd. Díky moc.
    Chtel si jen info o radach a jadrech atp. taxnad ti bude stacit toto: http://www.geek.com/procspec/procspec.htm
    LOL , díky moc ! Víc už těch informací snad pohromadě ani být nemůže ... Jdu to okamžitě převádět do papírové podoby )

Díkes

(miluju tohle fórum)

SOLTEK SL-75FRN2-L | AMD Athlon XP 2500+ BARTON | CoolerMaster | Dual Channel 512 MB DDR 400 OCZ | SEAGATE BARRACUDA 80 GB - 7200 rpm | GE Force MX 440 | TV TUNER LEADTEK TV 2000 XP | DVD PIONEER | DVD-RW TEAC DV-W50D | SOUND BLASTER LIVE ! | CAMBRIDGE SOUNDWORKS 4 POINT SURROUND | GENIUS NET SCROLL OPTICAL | Logitech Internet Navigator

Standardní

Tak už jsem tomu kamošovi namontoval ATI R 9100. Výkon stoupl nehorázným způsobem. Díky všem, co mi ochotně poradili. Karta šlape jako hodinky, ale mám ještě problém.

Ve hře I.G.I. 2, kvůli které ten upgrade vzniknul, se to hned na začátku, kde je videosekvence, jak vyskakuje z letadla sekne přesně v momentu, kdy se má přepnout obraz seshora a on dopadne na zem do toho lesa a má začít hra.

Ať dělám co dělám, nejde to ani přeskočit ani nijak obejít. Pokaždé to vytuhne. Ovladače jsem tam dal ty, co byly na tom originál CD. DX je tam 8.1 . Je to na W2K, ale před tím to s tou nvídií jelo normálně, takže OS to nebude. Měl tam jeden save, tak jsem zkusil hrát od toho savu a tam to normálně všechno šlape.
    Vytuhne to jen když se ta hra spustí od začátku. Kdyby ale neměl ten save, tak si tu hru ani nepustí ... Každá rada nad zlato ...
    Hned si tam nainstaluj Catalyst 3.2.. to som fakt este nevidel aby sa instalovali drivery z rok stareho CD :- (just kiddin`)

Standardní

) Já neměl po ruce nové drivery, tak jsem tam šupnul ty originál ... Slibuju, že to ještě dnes přeinstaluju

Standardní

no tiez uvazujem ze poriadim tu 9100vku ... a co hovorite na >>
    http://softcom.inshop.cz/inshop/scri...98&Rnd=5955455
    ktora z nich by stala za hriech?? uvazoval som o tej 64mb 9100vke ale ked ste tu hovorili ze je medzi nimi rozdiel .. zase som dezorientovany
    MadCap
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. -=[ Nejčastěji kladené dotazy a odpovědi ohledně CPU AMD ]=-
    Založil Marty v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 26
    Poslední příspěvek: 02.11.2005, 10:29
  2. pretaktovani P4 2,4 Northwood
    Založil in0 v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 24.04.2004, 13:34
  3. XGI Volari V8 Ultra (Club3D) na 2 dny na test !NEW vysledky
    Založil Mirek v sekci fóra Ostatní grafické karty
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 02.02.2004, 15:04
  4. Prosim poradte specha
    Založil Tomy v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 13.12.2002, 23:17
  5. Poradte prosim s new prknem a procakem..
    Založil Honda v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 22.11.2002, 17:49

Pravidla přispívání