Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Rady ohledne Viewsonicu P90f a vad na monitorech obecne...

Standardní Rady ohledne Viewsonicu P90f a vad na monitorech obecne...

Zdravim vsechny. Uz par mesicu mam doma 19-ku od VIewsonicu model P90f (zakoupeno v Autocontu). Mam s nim od zacatku ruzne problemy a proto bych chtel poprosit vsechny co maji zkusenosti s timto typem monitoru nebo vadami ktere budu popisovat aby mi poradili.
    1) Pro zacatek je tady obloukovite prohnuti horni strany obrazu o nekolik milimetru, ktere nejde vyladit zadnym z dostupnych ovladacich prvku.
    2) V prave casti obrazovky (ve 4. kvadrantu ) se da vypozorovat zesednuti obrazu o rozloze nekolik ctverecnych centimetru ktere taktez nejde uplne odstanit (zmirnit to sice jde, ale pak dochazi k stejnemu jevu v pravem dolnim rohu obrazovky).
    3) A nakonec vec ktera mi vadi nejvic ze vsecho: pri zevrubnejsim zkoumani obrazu jsem si vsiml ze po cele plose probihaji jemne vodorovni carky ktere jakoby utikaji smerem nahoru. Z normalni vzdalenosti jev pozorovatelny neni, ale presto me to samozrejme stve. Napadlo me ze by mohlo jit o interference zpusobeny nejakym el. spotrebicem ktery v byte mame, ale uz tomu moc neverim.
    Tak...Vazne uvazuji o reklamaci a take premyslim jestli by zde byla moznost vymenit tento monitor za jiny (pokud by reklamace byla uznana). Vsem, kteri jsou ochotni mi v cemkoliv poradit budu zavazan - prece jen monitor za 11500Kc s DPH by neco takoveho delat nemel...
    Athlon XP 2500+ @ 2152.5Mhz (10.5 x 205, 1.8V) || Abit NF7 r2.0 || Kingmax 256MB DDR333 CL2 + OCZ Performance Series 256MB DDR333 CL2 in Dual Channel Mode (5/4 FSB 2.8V)|| MSI GF4 Ti4200 64MB (Core 305 Mem 614)||

Member
    Vliv
    280

Standardní

Nemám sice P90f, ale P95f+. Z uvedených závad se mi objevila ta druhá (také 4. kvadrant). Zprvu jsem zkoušel degaussing, ten ale nepomohl. Pak jsem se snažil nastavit "purity" pro tento kvadrant, ale při nastavení na minimu to stále nebylo 100%-ní. Potom jsem ale objevil, že nastavení "purity" pro jednotlivé kvadranty se určitým způsobem ovlivňují ( ) a začal experimentovat. Začal jsem opravdu malou změnou nastavení "purity" pro dolní polovinu obrazovky (kvadranty 2 a 3) a potom pro kvadrant 1. Během těchto pokusů se "rozjasnil" kvadrant 4... Nakonec se mi podařilo dosáhnout stavu, kdy je nakonec obrazovka naprosto "vyrovnaná", ale opakovat bych to už nechtěl...

Můj komp (Windows 7 Ultimate x64 / Windows 8.1 Pro):
    case CM 690 Advanced + TT ToughPower W0116R 750W, Intel Core i7 3820 + Noctua NH-D14 SE2011, 16GB Corsair Vengeance Low Profile Black 1866MHz, deska ASUS P9X79, graf. ASUS GTX680-DC2O-2GD5, 2x 320GB SATA2 + 2x 1TB SATA3, ASUS DRW-24B5ST

Member Avatar uživatele Senky
    Vliv
    280

Standardní

Jak tak koukam tady na foru a slysim ruzne od lidi okolo sebe tak kupovat si dneska novej monitor je celkem vrazda. Snad kazdej monitor ma nejakou vadu ! A hlavne 19"ky Cim vetsi tim jeste problemovejsi Vyrobci uz na to totiz pekne prdi.
    My mame totiz v praci ViewSonicy 17"....19" tri ctyri roky stary a jsou to bezchybny monitory s paradnim obrazem!!!!

Jinak ja jsem si taky koupil minulej tyden monitor zn. ViewSonic ale 17"ku (P75f+) a hned vada,ze byl rozvostrenej. Tak reklamace a vymeni mi ho. Shodou nahod taky v autocontu. Jsou tam vstricni (ale je to vo lidech) a firma je celkem na urovni taky sis asi piplatil vic nez jinde.

Pokud ma chyby, ktere popisujes a vadi ti to nebo to porad vidis tak bych nevahal a monitor bych popadl a odnesl do prodejny. A uvidiis.
    Precejenom je to monitor kterej za ty prachy by mel trochu vypadat !!!
    C2D E8400 ~ Scythe Ninja ~ P35-DS4 rev:2.0 [F11] ~ 2x1GB OCZ Titanium CL3 3-4-4-15 ~ GIGABYTE 8800GTS 512 [G92] def. 700/1700/1000 ~ WD 640GB+640GB SATAII ~ Samsung SH-S203D ~ Seasonic S12II-500 500W ~ LCD 19" HP 1955 ~ klavesnice, mys by Logitech ~

Standardní to kayhak...

Diky za radu ohledne reklamace ale trapi me jeste toto:
    Monitor jsem zakoupil u mistniho obchodnika ktery ho ale obednal u Autocontu (dokazal mi totiz zajistit lepsi cenu). Pripadnou reklamaci bych tedy zrejme mel resit u sveho prodejce. Jakou si myslis ze mam moznost ze mi v Autocontu vyjdou vstric a vymeni tento model za jiny? (samozrejme s priplatkem) Je to uz sice par mesicu co jsem ho koupil ale zaruka snad trva 3 roky, ne? (a taky se o svuj moncek nalezite staram - nikdo by nepoznal ze zrovna nevysel z tovarny ). Dik za odpoved....
    Athlon XP 2500+ @ 2152.5Mhz (10.5 x 205, 1.8V) || Abit NF7 r2.0 || Kingmax 256MB DDR333 CL2 + OCZ Performance Series 256MB DDR333 CL2 in Dual Channel Mode (5/4 FSB 2.8V)|| MSI GF4 Ti4200 64MB (Core 305 Mem 614)||

Member Avatar uživatele Senky
    Vliv
    280

Standardní Re: to kayhak...

Citace Původně odeslal Mr.Zu
    Diky za radu ohledne reklamace ale trapi me jeste toto:
    Monitor jsem zakoupil u mistniho obchodnika ktery ho ale obednal u Autocontu (dokazal mi totiz zajistit lepsi cenu). Pripadnou reklamaci bych tedy zrejme mel resit u sveho prodejce. Jakou si myslis ze mam moznost ze mi v Autocontu vyjdou vstric a vymeni tento model za jiny? (samozrejme s priplatkem) Je to uz sice par mesicu co jsem ho koupil ale zaruka snad trva 3 roky, ne? (a taky se o svuj moncek nalezite staram - nikdo by nepoznal ze zrovna nevysel z tovarny ). Dik za odpoved....
    Nevim jak je to u jinejch vyrobcu,ale zrovna ViewSonic dava na monitory 3 roky záruku a v 1.roce kdyz ho pujdes reklamovat,tak se neopravuje a meni se !! Aspon tak je to napsany v katalogu Autocontu a tak mi to i rekli na prodejne. Tak i podle toho by jsi mel pak postupovat jestli ze ti monitor poslou a uznaji na reklamaci tak by ti meli obratem poslat jinej novej. A potom az pak bys mohl po domluve a pripadne i s doplatkem chtit jinej typ.

Ale jinac v tve situaci nevim jak to bude probihat,kdyz rikas ze to je pres nekoho,ale z autocontu. Zalezi jak se domluvis s tim co ti to prodal.
    C2D E8400 ~ Scythe Ninja ~ P35-DS4 rev:2.0 [F11] ~ 2x1GB OCZ Titanium CL3 3-4-4-15 ~ GIGABYTE 8800GTS 512 [G92] def. 700/1700/1000 ~ WD 640GB+640GB SATAII ~ Samsung SH-S203D ~ Seasonic S12II-500 500W ~ LCD 19" HP 1955 ~ klavesnice, mys by Logitech ~

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. :: CASE MODDING FAQ ::
    Založil KUBA v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 13.11.2013, 06:43
  2. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  3. Odešlo chlazení na GF3Ti500 - jaké nové ??
    Založil pinky v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.01.2003, 19:22

Pravidla přispívání