Zdravím,
Prosím o názor:
Praskl mi displej u fotoaparátu Fuji FinePix S9600. Velikost praskliny a míra "roztečení" krystalů viz foto. Displej jinak funguje. Vrchni krycí sklo (plexi?), není nijak poškozeno, ani vryp, zadní stěna také ne. (Displej je vyklápěcí). Nejsem si vědom žádného neobvyklého zacházení v době mezi tím kdy byl displej ještě OK a kdy jsem zjistil prasklinu (cca 3 hod). Foťák jsem měl normálně v pozdře (originál Fuji) a v batohu jako vždy. Prasklinu jsem objevil zahy pri dalsim foceni, kdy jsem se chtěl podívat na svůj výtvor.
Jedinný autorizovaný servis AWH Praha mi však na předběžný emailový dotaz odpověděl:
"Bohužel, dle Vašeho popisu se nejedná o záruční opravu. Je prakticky nemožné, aby displej praskl vadou materiálu nebo špatnou montáží. Proto by nám ani takovouto opravu výrobce neproplatil. Případná placená výměna by stála cca do 2.000,-Kč."
Originál ČR záručák i fakturu mám. Koupeno 07/2007. Předpokládal jsem že mám nárok výměnu displeje v rámci reklamace.
Pokud by bylo poškozeno krycí sklo, je to jasné, někde jsem s tím praštil, záruka nebude. Ale takhle?
Díky