Čau borci, nechci zakládat nové téma tak to hodim sem, myslim že tim nic nezkazim. Potřebuju trošku pomoct ze začarovaného kruhu které se jmenuje Vcore!!!. Mam sestavu která je níže uvedena, před pár dny jsem akualizoval Bios na ver. 1002 (trošku problém s tím byl, ale poté se to podařilo) a od té doby mi utilita od asusu PC Probe II ukazuje Vcore cca. 1,46 pořád. Abych to trošku upřesnil tak používám EIST/C1E a CPU mam na 2,4Ghz/3,2 Ghz dle násobiče a i napětí se mi mění a to v rozmezí 0.95 do 1.3 takže EIST pracuje správně. V BIOSu mám na napětí AUTO, vím že to není při OC asi ta nej volba ale když nastavím ručně napětí tak mi pc nenaběhne. Další util. a to CPUZ mi ukazuje napetí měnící se v rozsahu víše uvedeném, ale nikdy ne až k 1.4, CoreTemp ukazuje 1.2..pořád to je podle mne Vid. Tak nevím jestli jsem to popsal aspoň trošku srozumitelně, ale čemu mám tedy věřit? Cpu chladím Noctuou NH-U12P takže teploty jsou OK v rozmezí 38-43 °C. Nejspíše to bude tím novým BIOSem, ale z jakého důvodu to nevím. Díky za každé názory T.

Odpověď s citací