Výsledky 1 až 10 z 10

Téma: ECS K7S5A - bootovani z diskety

Standardní ECS K7S5A - bootovani z diskety

Pri instalaci zakl. desky ECS K7S5A jsem narazil na tento problem:
    Po vlozeni DOS-boot diskety dojde po vsech kontrolach BIOSu k detekci pritomnosti diskety v mechanice, objevi se hlaska ve stylu "Search for Boot Record in floppy", po chvili naskoci OK a tim vse konci.
    Vypada to jako by doslo pouze k detekci toho zda je disketa bootovaci ale k vlastnimu nabootovani do DOSu nedojde. Uz jsem se setkal s mnoha zakl. deskama, ale neco podobneho jsem zatim nezazil. Nevim jestli jsem nekde neco neprehlednul. Jinak disketa je naprosto v pohode - odzkouseno. V BIOSu mam natvrdo nastaveno bootovaci zarizeni floppy- vsechna ostatni zarizeni jsou zakazana. Predem diky za jakykoliv tip.
    AMD Duron 1,2GHz, ECS K7S5A, SDRAM 384MB, IBM 80GB/7200, MANLI RADEON 8500LE 64MB DDR, SB Live 5.1, DVD-ROM Asus, sit. REALTEK, Asus TV/FM Tuner

Senior Member mince Avatar uživatele Aliencz
    Věk
    58
    Vliv
    291

Standardní Re: ECS K7S5A - bootovani z diskety

Citace Původně odeslal xfido
    Pri instalaci zakl. desky ECS K7S5A jsem narazil na tento problem:
    Po vlozeni DOS-boot diskety dojde po vsech kontrolach BIOSu k detekci pritomnosti diskety v mechanice, objevi se hlaska ve stylu "Search for Boot Record in floppy", po chvili naskoci OK a tim vse konci.
    Vypada to jako by doslo pouze k detekci toho zda je disketa bootovaci ale k vlastnimu nabootovani do DOSu nedojde. Uz jsem se setkal s mnoha zakl. deskama, ale neco podobneho jsem zatim nezazil. Nevim jestli jsem nekde neco neprehlednul. Jinak disketa je naprosto v pohode - odzkouseno. V BIOSu mam natvrdo nastaveno bootovaci zarizeni floppy- vsechna ostatni zarizeni jsou zakazana. Predem diky za jakykoliv tip.
    Vypni a odpoj kompl, vytáhni ATX kabel z desky, resetuj bios switchem na desce .... nech to chvilku bejt nezapojený, pak to zapoj a zkus nabootovat bez jakékoliv úpravy biosu .... hodně štěstí.
    P.S. předpokládám, že kabely od Floppy máš zapojeny správně ....
    PC: HD3870 SCS3 pasiv, AMD X2 5000@6400 BlackEd MA790X-DS4 UD2, 4GB/1066, Win7 64bit, WD Raptor 74GB+WD 250GB, Samsung 206BW 16:10, Maya 44 MKII

Standardní Re: ECS K7S5A - bootovani z diskety

Citace Původně odeslal Aliencz
    Vypni a odpoj kompl, vytáhni ATX kabel z desky, resetuj bios switchem na desce ....
    ... a vyhod to do haj*lu

ne zpet, a bootuje ti to z bootmenu [F8] ?

Standardní

Z Boot-menu je to to samy. V BIOSu jsem mel stejne natvrdo nastaveno bootovani z diskety. Resetovat BIOS switchem jsem pravda nezkousel. Deska byla ale uplne nova - vrazil jsem tam napajeci kabel, procesor, pameti atd. do mechaniky jsem vrazil systemovku a snazil jsem se nabootovat do DOSu. Jediny ceho jsem docilil byla hlaska "Search for Boot Record in floppy.....OK" viz vyse . V BIOSu byly defaultni hodnoty. S nicim podobnym jsem se jeste nesetkal a to uz se mi par desek dostalo do rukou.
    Na vyhoz to zatim neni
    Ve woknech se to chova stabilne a Sis-cipset je hodne v pohode - z VIA cipsetem jsem mel az dosud jen same problemy. Jinac kabely k disketovce jsou OK, kopirovani z diskety na disk a zpet taky funguje. tak nevim
    AMD Duron 1,2GHz, ECS K7S5A, SDRAM 384MB, IBM 80GB/7200, MANLI RADEON 8500LE 64MB DDR, SB Live 5.1, DVD-ROM Asus, sit. REALTEK, Asus TV/FM Tuner

Standardní

BIOS mam samozrejme puvodni, uz jsem si sice stahnul O/C BIOSy i posledni verzi BIOSu primo ze stranky ECS, ale jeste jsem nemel cas je flashnout. Ani se mi nechce moc verit ze by za to mohl BIOS-potom by podobnej problem musela mit vetsina "stastnejch" majitelu desky
    Kazdopadne to ale zkusim flashnout a uvidim......

Standardní

Citace Původně odeslal xfido
    BIOS mam samozrejme puvodni, uz jsem si sice stahnul O/C BIOSy i posledni verzi BIOSu primo ze stranky ECS, ale jeste jsem nemel cas je flashnout. Ani se mi nechce moc verit ze by za to mohl BIOS-potom by podobnej problem musela mit vetsina "stastnejch" majitelu desky
    Kazdopadne to ale zkusim flashnout a uvidim......
    Jen to flashni, a resetu-cmos se neboj.
    Asus P5B Deluxe/WiFi, Intel Q8300@7.5x440=3300MHz VCc1.15V, Speedstep enabled, CM HyperTX, 58oC IntelBurnTest pri 24oC okoli, 2x2048 DDR2 800 Geil(@866 5-6-6-15, 1.80V), HDD 3xSamsung F1 1TB, Gigabyte NX88T zalman, LCD FSC S20-1W, CM Centurion 532, PSU Seasonic 400W, UPS CyberFort 350

Standardní

Jo upgradovat bios bude asi nejlepsi ale jestli se do toho nechces poustet tak to nejdriv zkus stim vymazanim pameti biosu. Me to pomohlo kdyz jsem trohu precenil moznosti svojeho duronu a pocitac zatuhl uz pri startu.

Standardní To iste

Mal som ten isty problem, no mne sem tam aj vyhodil nejake chybove hlasenie. Pouzil som inu disketu... a secko ide

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Ja tuhle desku mam taky a vyresil jsem si par problemu flashnutim noveho BIOSu ... Cheepo.

Tohle muze byt jeden z nich ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FUNGUJU VAM SSE INSTRUKCIE NA ECS K7S5A
    Založil a135 v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 24.03.2009, 08:18
  2. ECS K7S5A Pro. Problém s AGP 4x
    Založil T@UI.KK v sekci fóra SiS a ostatní čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 06.03.2004, 16:55
  3. BIOS na MB ECS K7S5A
    Založil Tomas Ruzicka v sekci fóra BIOSy
    Odpovědí: 8