80tka je jemný, ale vhodný facelift - má G11 obrazovku s vyšší udanou dobou životnosti a s 4096 (namísto 3072) stupni gradace (nepoznáte), max. kontrast 15000:1 proti 10000:1 (+ dynamický 500000:1 a jeho řízení, to nevím, jestli je výhoda), údajně o něco lepší zvuk (byť výkon ani počet repro se nezměnily, na nějaké "zážitky" v kontextu recenze ovšem zapomeňte, na plazmu ale hraje solidně), přibyl slot pro SD (sláva), třetí HDMI (sláva) a jack na sluchátka a má o 15W menší udávanou max. spotřebu. Naopak má menší pamět na teletext (1000 proti 1500 u PX70EA) a je o kilo lehčí.

Ad design - osobně se mi PX80E po designové stránce líbí mnohem míň než PX70EA, ale to je detail a jen o zvyku (mám rád co nejjednodušší linie a mně třeba stačil už jen stříbrný pruh na PX700E k tomu, abych jí nekoupil ...).

Celkově je to po všech funkčních stránkách (dynamický kontrast nemůžu hodnotit, ale snad se dá kdyžtak vypnout) jemné, ale ne nepodstatné zlepšení (zvlášť třetí HDMI bych taky uživil a SD slot taky) už tak vynikající televize, takže není asi moc nad čím přemýšlet ...