prutok vzduchu...ma noctua solidni, samo, ze je airflow potom slyset...S12 ma slabsi tlak, P12 tlak vetsi...u S12 sem se neslysnemu selestu v opravdu tichem prostredi priblizil nekde u hranice 800 otacek regulovano primecoolerem kolem 1000ot byl prutok vzduchu uz dost hlasity a kolem 900 otacek vetrak hucel.(((. Ted posledni zkusenosti s asi 8mi kusy P12 na max = dobrej prutok + vyssi hlasitost bez pazvuku, hlasitost...na 1000otacek uz neni proudeni slyset..ale 3-4ks z 8mi houkaj(vypada to na spatne vyvazeni a rezonanci) ze zbyvajicich 4ks 1 po cca mesici zacal take nepravidelne houkat i na 800 otackach coz je unikum. Suma sumarum vetrak za 400Kc a pouzitelnost pro tichy provoz pouze na 800 otackach mne nepresvedcily(2ks sem musel vyradit uplne(((. Radsi ted koupuju Scythe s nizsim airflow a tlakem nez noctua...ale bez jedineho pazvuku a se solidnim zpracovanim. P12 super vetrak pro stredne narocne...hledace ticha..alespon dle mne...jinak je vzdycky hlasitejsi nez zdroje Seasonic..napr.

Odpověď s citací