Výsledky 1 až 25 z 31

Téma: Komentářový spam, jak se bráníte?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Komentářový spam, jak se bráníte?

Tak ze slovníku muselo být uvedeno minimálně http

Jinak prozatím mi moje nová trojitá ochrana drží a ke zpracování pomocí slovníku se zatím nic nedostalo, což mě prozatím těší, ale musím zaklepat

Na mojich stránkách řádí boti a ti referal vyplňují korektně takže to na univerzální ochranu nelze použít.

Capcha mi poslední dobou přijde dost šílená, čím dál více toho prostě nerozluštím...

HTTP ze slovníku: jo, jasně, to tam je, já mám detekci odkazu jinde.
    Už se mi taky spamy na ten slovník chytly, předtím jsem měl málo vzorků.
    Slovník jsem ještě doplnil: horny, ephedrine, dude, topless
    Taky jsem (provizorně) zahodil Captchu a dělám to tak, že když příspěvek nasbírá "tutové" skóre z těchto faktorů:
    - nekorektní referer
    - POST následuje po GET dříve než 15 s
    - slovník
    - existence odkazu v textu
    tak ho zahodím. Když nasbírá skóre "pravděpodobně", tak ho zapíšu s příznakem "Nezobrazovat", do textu dalšího kroku, kde normálně je "děkujeme za zaslání příspěvku.." taky červeně napíšu něco ve smyslu "příspěvek bude zobrazen až po kontrole moderátorem" a pošlu si e-mail. Na tom budu pár dní ladit váhy pro skóre a pak se uvidí, jak to funguje.
    Další zajímavá věc: zkoušel jsem odkazy v těch spamech a ejhle: na 90% z nich dostanu 404 not found...

Citace Původně odeslal pavelch Zobrazit příspěvek
    ...
    - POST následuje po GET dříve než 15 s
    Dal bych tam alespoň nějaké textové upozornění, že pokud na to klikne do 15 vteřin, tak se to zahodí. Nejlépe pomocí JS do odesílacího buttonu --- počkejte ještě [7s]... Očas se to prostě stát může, že někdo bude rychlejší než 15s. Samozřejmě, že to nebude blokovat to tlačítko... ...I když... proč ne, že?
    Naposledy upravil Camillek; 26.03.2008 v 17:20.
    Přirozená inteligence bude zřejmě brzy překonána inteligencí umělou, avšak přirozenou blbost umělá nikdy překonat nedokáže.

mne funguje skryta kontrolna otazka, presne tak to mam ako Jey... a odkedy to mam tak ziadny spam. niekde som cital ze boti JS nevidia, a ziaden bot asi nebude vymyslat retazec aaa111
    PC: GA-Z68X-UD3P + i7-2600K + 4x4GB G.Skill 1333CL7 + 8800GT + Audigy2 ZS + Intel 520 120GB R.0 / Seagate 750GB R.1 + Seasonic X660 + Fractal R3 + Phobya 480 + 4xNoctua P12, EK Supreme HF+, ACool VPP655 + XSPC Tank
    NB: DELL XPS M1330 [T7500,4GB RAM,Intel 320 160GB,8400M-GS] + Double Copper Mod, Seven x86+PAE patch

Citace Původně odeslal Camillek Zobrazit příspěvek
    Dal bych tam alespoň nějaké textové upozornění, že pokud na to klikne do 15 vteřin, tak se to zahodí. Nejlépe pomocí JS do odesílacího buttonu --- počkejte ještě [7s]... Očas se to prostě stát může, že někdo bude rychlejší než 15s. Samozřejmě, že to nebude blokovat to tlačítko... ...I když... proč ne, že?
    Timeout na submit tlačítko jsem taky zkoušel, myslím na 10s, ale něco tím proklouzlo a přišlo mi, že pro člověka (zvlášť, pokud na ty stránky chodí často) je to zas už moc... S filtrem na poměr počtu odkazů a celkového textu jsem zatím docela spokojen.
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SPAM ?
    Založil celebris v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 21:41
  2. Spam filtr do The BAT!
    Založil kecinzer v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.07.2005, 12:32
  3. Potrebuju rozeslat 500 emailu (nejedna se o spam)
    Založil bobesh v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.10.2004, 10:02
  4. Konecne je tu rival pro Geniuse SW 5.1 HT // spam
    Založil lukas.only.three v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 19.04.2003, 23:51

Pravidla přispívání