Včera jsem byl na metalovém koncertu s FZ30, byl jsem zvědavý, jestli z ní v takových podmínkách bude možné dostat vůbec nějakou fotku. Výsledky jsou všelijaké, ale mě osobně to vcelku pozitivně překvapilo (na to, jaký má senzor, na to že nepodporuje ani ISO800 a na to, že jsem v takových podmínkách fotil prvně).
Některé jsou bez blesku (ISO400), některé jsou částečně přiflashnuté vestavěným bleskem, některé jsou naplno s externím bleskem (ISO100).
Největším problémem pro mě bylo ISO400. Pokud jsem fotil naplno s bleskem a časy byly krátké, dalo se uvažovat i o nějaké kompozici, ale bez blesku na ISO400 byly časy příliš dlouhé (1/3 až 1/20s) a aby byl vůbec nějaký výsledek, bylo třeba čekat na okamžik, kdy se interpret na vteřinu zastaví, aby z něj bylo něco víc, než šmouha.
Jinak clona vždycky nejmenší možná (f/2.8 až f/3.7 při max. zoomu, f/4 při použití externího blesku - ten není od Panasonicu, takže jiné nastavení, než ISO100, f/4, nejdelší čas 1/40 + plně manuální nastavení s ním FZ30 neumí).
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()