No, já se přikláním k tomu stínění. Objednal jsem si ASUS P5K, v práci jsem zapojil s C2D6550, zapojil jen PATA DVD mechaniku, nainstalovat 2x1GB Kingston DDR2 800 a nechal jsem tam přes noc běžet Memtest 1.65. Vše bylo ok.
Doma jsem desku nainstaloval a deska vůbec neviděla JMICRON (přidaný PATA/SATA řadič). 2 dny jsem se s tím tejral, až jsem vše odpojil a nechal tam jen to, co jsem měl zapojené v práci. Nakonec za takovouhle kravinu mohlo opravdu zapojené stínění do předních USB!!!
No, měl jsem (a trochu mám) ještě jeden problém, tak si to zkontroluj. Po dvou dnech se mi systém nezdál zrovna 2x stabilní. Dám tam memtest a koukám jak blázen. Samý chyby!!! Postupným prohazováním jsem zjistil, že jeden modul chybuje. Poslal jsem si jej tedy na reklamaci a mezitím tam dal 2x 1GB Aeneon DDR2 800. Memtest ok. Preventivně zkusím po 2 dnech ------ a samý chyby!!! Zkouším různý časování a nic nepomáhá. Nakonec jsem nastavil napětí natvrdo na 1,8V a ----- jede to! V manuálu se nic nepíše, ale v nápovědě v BIOSu je uvedeno, že lze nastavovat od 1,8V výše, přičemž default je 1,5V. Což absolutně nechápu. Nechal jsem všechna nastavení na auto, jen to napětí na 1,8V je memtest i po několika dnech je ok. No, teď to jede. Ale když tam dám 4x1GB, tak stejně samý chyby. Jsem z toho znechucenej. Přešel jsem po 5-ti letech z AMD na Intel a takovýhle problémy. Nebejt tý podělaný aktivace Windows, tak to vyhodím a dám tam úplně něco jinýho. No nic, zkontroluj si tedy krom toho stínění taky napětí pamětí. To jsem tím celým chtěl říci. Jo a BIOS mám poslední nonbeta verzi.