Citace Původně odeslal Darth Maul Zobrazit příspěvek
Tak mám po čase zase pár dotazů...

Stává se mi, že když ráno zapnu jeden komp, nechytne se mi na AP a pořád čeká na IP adresu. Řešení je zajímavé - stačí zapnout další 1-2 kompy a pak se chytnou všechny... je to normální? Po vypnutí těch dodatečných už je všechno OK.

A druhý dotaz - jak zjistím obsazenost kanálů ve svém okolí? Mám pocit, že lidi v mém okolí své wifiny přelaďují a tak mi čas od času vzniknou problémy, které vyřeší jen přeladění na jiný kanál... bohužel to dělám náhodně a ne systémově.
Jak rika Jan555, jestli nepotrebujes nutne DHCP, tak bych nastavil natvrdo IP (ja mam DHCP na routeru vypnuto a na ntb mam nastavene automaticke pridelovani z DHCP (kvuli skole, kde pozaduji HCP) a v alternativni konfiguraci mam natvrdo nastaveny IPcka, tak aby mi vse fungovalo doma). NTB sice po zapnuti ceka na pridelenou IP adresu, ale kdyz zadnou nedostane, tak se pripoji tou pevnou a vse funguje.

Jinak na prohledani okoli je dobry Network Stumbler, beztak ma spoustu dalsich funkci, ale ja ho pouzivam jenom na detekci Wifi z okoli (obcas je treba prepnout Device, tak aby zacal vubec detekovat)