Výsledky 1 až 25 z 31

Téma: Komentářový spam, jak se bráníte?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Komentářový spam, jak se bráníte?

Tak si me uz nasli, spamu extremene pribylo... Zacly chodit i kratky - asi testovaci - s nejakym divnym retezcem... Tak jsem provedl dalsi 3 opatreni
    1) zmenil jsem nazev souboru co zpracovava kometare
    2) pridal jsem javasriptovy doplneni pole (priklad typu 3+4)
    3) nastrazil jsem csskem schovane policko "nick"
    4) jeste testuju filtrem

Tak by to snad melo fungovat, uvidim.

Provel jsem i testy jednotlivych reseni vyse, vsechny byly uspesne.

Neuspesny byl test s dalsim submitem, ale to bylo z duvodu, ze spousta botu odesila na uz naucenou adresu a kdyz se prida input, tak jim to nevadi, ale pokud se tahle ochrana dala na novy web, tak by mela byt pomerne ucinna

Citace Původně odeslal Smitka Zobrazit příspěvek
    Neuspesny byl test s dalsim submitem, ale to bylo z duvodu, ze spousta botu odesila na uz naucenou adresu a kdyz se prida input, tak jim to nevadi, ale pokud se tahle ochrana dala na novy web, tak by mela byt pomerne ucinna
    No on ten dvoj-submit (nahled->odeslat) ma fungovat tak, aby to prave neslo posilat primo na adresu zpracujiciho skriptu. Melo by stacit po prvnim odeslani formulare vygenerovat token a ten pri dalsim zpracovani zkontrolovat. Kdyz nebude spravne, odmitnout. (Aspon tak bych to programoval, nerealizoval jsem to.)
    1) ASUS M6A
    2) Toshiba Portége R600-10U
    3) ASUS A8V-X AMD Athlon 64 3000+ Kingmax 2x256MB DDR 400 WD 120GB Samsung 80 GB GMC G30 Fortron FSP400-60THN-P
    Ideální indentace pro Pascal je šest stop pod zem.

Citace Původně odeslal ripper Zobrazit příspěvek
    No on ten dvoj-submit (nahled->odeslat) ma fungovat tak, aby to prave neslo posilat primo na adresu zpracujiciho skriptu. Melo by stacit po prvnim odeslani formulare vygenerovat token a ten pri dalsim zpracovani zkontrolovat. Kdyz nebude spravne, odmitnout. (Aspon tak bych to programoval, nerealizoval jsem to.)
    Bavime se o trosku odlisnem reseni... "Muj" dvoj submit jsou 2 submity, jedem z nich je driv a je skryty, bot kdyz stranku prozkoumava, tak najde prvni skryty submit a odesle formular pres nej. Clovek odesila pres normalni viditelny.
    Je to primitivni pasticka...

Samozrejme generovani nahledu a tokenu je velmi dobre reseni

Zajimavy clanek k tematice - http://blog.synopsi.com/2008-02-26/g...esne-prelomena (nejedna se o prakticke reseni, jen uvahy o prolomeni capchy).

Capchy jako uzivatel bytostne nesnasim, u nekterych mam uspesnost mensi nez robot
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Senior Member
    Vliv
    314

musim podotknout, ze captchu take bytostne nesnasim. posledni dobou navic hojne pribyva webu, kdy se ty znaky musi doslova a do pismene lustit a i kdyz dobre vidim, tak u toho fakt dost casto jsem na nervy. pritom takova blbost, ale ty vygenerovane zacmarane znaky kolikrat nejdou rozumne precist.

http://hanspaulka.wz.cz/index.php?forum

na svem webu jsem z javascriptem predvyplneneho a stejne tak i javascriptem schovaneho pole ve formulari(reseni jsme zde popisoval a nekteri z vas ho i pouzili) presel na vygenerovani 5mistneho cisla a nuceni navstevniku ho opsat do pole vedle. myslim, ze si to mohu dovolit. captcha je dneska temer vsude a to i v daleko mene uzivatelsky prijemnych podobach. rozumny navstevnik to pochopi. navic u me je to user friendly, ze se nemusi znaky lustit z obrazku, ktery by byl jeste zacmarany, ale generuji se jako text. myslim ze hodne dlouho nebudou existovat roboty ktere by vedely co s tim. na mojem webu to asi louskat nikdo nebude. ale samo chapu, ze treba pro google je toto me reseni nepouzitelne.

Připíšu pár poznámek o tom, jak se chovají moji známí komentářoví roboti, kteří se snaží zasvinit moje diskusní fóra:

1. Prvotní GET na zadávací form přichází s prázdným "referer", kdežto lidský vstup má vždy regulérně referer=stránka s odkazem "vložit příspěvek".

2. POST následuje vždy do max. 15 sekund (typicky 2-7), člověk potřebuje alespoň minutu na vyplnění formuláře, i kdyby měl text připravený a jen ho tam vlepil ze schránky. Referer je zde už správně z předchozího GETu.

3. Jestliže je tento POST odmítnut (chyba při opsání verifikačního kódu apod.) a stránka obsahuje také form, následuje do 15 sekund další POST. Jestliže je spolehlivě detekován spambot a na stránce už není form, ale jen text a odkaz "pokračuj", je tento odkaz také následován do 15 sekund. Další pokusy už nedělá.

5. Obsah textu: vždy je tam alespoň jeden odkaz <A href=..., obvykle ale až pět.

6. IP: spamy chodí vždy z různých IP, asi aby se nemohly zabanovat. Tyhle IP jsou většinou obsaženy v různých blacklistech jako open proxy. Mnohdy také přijde sekvence GET-POST-POST ze vzájemně různých IP.

7. Spambot si nedělá vrásky s JavaScriptem, který by případně skrýval falešné ovládací prvky nebo nastavoval jejich hodnotu apod. Styly, které by je skrývaly, jsem nezkoušel, ale nejspíš na ně ten spambot také ignoruje.

8. V textu nebylo použito žádné slovo ze slovníku, který uvádí Smitka (viz příspěvek výše, 27.1.200.

Z toho je patrné, že můj spambot je nejspíš jen jeden, a hodně hloupý.
    Protože mám snahu příliš nebuzerovat uživatele opisováním nějakých nesmyslů nebo je zkoušet z násobilky, koketuji s myšlenkou identifikovat robota na základě uvedených vlastností. Z toho je asi zásadní především existence odkazu v textu - spam bez odkazu totiž nemá zřejmě vůbec smysl.

Jako schůdný mi vychází tento scénář:
    - zpočátku nabídnout formulář bez verifikace, pokud v požadavku bude korektní referer, jinak ještě přidat Captchu nebo něco podobného. Dotaz na open-relay databáze by se taky dal udělat, ale bojím se, že by to bylo časově náročné.
    - pokud bude v textu odkaz, pokračovat potvrzením, ve kterém už bude Captcha, jinak ho normálně zpracovat.

Celkově mám dojem, že účelem tohoto spamu ani tak není přimět čtenáře ke kliknutí, jako zvyšovat skóre v Googlu.
    Naposledy upravil pavelch; 25.03.2008 v 14:12.

Tak ze slovníku muselo být uvedeno minimálně http

Jinak prozatím mi moje nová trojitá ochrana drží a ke zpracování pomocí slovníku se zatím nic nedostalo, což mě prozatím těší, ale musím zaklepat

Na mojich stránkách řádí boti a ti referal vyplňují korektně takže to na univerzální ochranu nelze použít.

Capcha mi poslední dobou přijde dost šílená, čím dál více toho prostě nerozluštím...

Ja na blogu WP mám jednoduchší spôsob. Keď spambot spamuje, tak dáva sa snaží o reklamu na nejaký web, prípadne len dáva komentáre typu nice page so odkazom na svoju stránku, ktorej chce zvyšovať PR. Akonáhle je v texte nejaký odkaz, ide po odoslaní najprv moderačnú listinu. Takto neotravujem bežného smrtelníka ktorý nie je registrovaný s Capcha. Mám ešte nastavené že v prípade že prispievateľ je nový (ešte nepoužitá kombinácia mena a mailu), tak sa čaká na moderovanie, ale to už je iba ďalšia vychytávka proti vandalom.
    Intel Core i7-6700K @4.4 GHz | Noctua NH-D14 | GA-Z170-HD3 | 4x 8GB 2400 MHz CL12 DDR4 RAM | Sapphire HD 7770 GHz Edition Vapor-X | Samsung 850 EVO 250 GB SSD | Adaptec 71685 | RAID 5: 4x Samsung F2 HD154UI (1500GB, 32MB cache, 5400rpm) | RAID5: 4x WD30EFRX (WD Red 3TB) | Asus DRW-2140L1T | Dell U2515H | Seasonic X-750 | Fractal Design Define R2 black | 3x Noctua NF-P14 FLX | Noctua NF-S12B FLX | APC Smart-UPS XL 750VA
    Intel Core 2 Quad Q9300 | 2x 2GB A-DATA Vutesra 800 MHz DDR2 RAM | Adaptec 5405 | RAID1: 2x WDC R3 WD57502ABYS (750GB, 32MB cache, 7200rpm) | Fractal Design Define R3 black | APC Smart-UPS XL 750VA + APC Smart-UPS XL 24V Battery Pack
    Nikon F100 | AF 35/2 D | SB-800 | Velbon Sherpa 450n | JOBY Gorillapod SLR-Zoom | Lowepro Mini Trekker | Lowepro Orion Trekker II | Crumpler Pretty Boy 2500 (M)
    Dell Latitude D830 | Intel Core 2 Duo T7300 @2GHz, 4MB L2 cache, 800MHz FSB | Intel 965 (Santa Rosa) | 2x 1GB DDR2 RAM, 667MHz | GMA X3100 | 15,4" WSXGA+ LCD | Hitachi 120GB HDD, 7200rpm 16MB cache | Wifi 802.11 b/g/n
    Lenovo Thinkpad X200s | Intel Core 2 Duo SL9400 @1,86 GHz, 6MB L2 cache | 2x 4GB DDR3 RAM | Intel HD 4500 | 12" LED WXGA+ LCD | Intel 320 80GB SSD

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SPAM ?
    Založil celebris v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 18.10.2005, 20:41
  2. Spam filtr do The BAT!
    Založil kecinzer v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.07.2005, 11:32
  3. Potrebuju rozeslat 500 emailu (nejedna se o spam)
    Založil bobesh v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 04.10.2004, 09:02
  4. Konecne je tu rival pro Geniuse SW 5.1 HT // spam
    Založil lukas.only.three v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 15
    Poslední příspěvek: 19.04.2003, 22:51

Pravidla přispívání