Takže už aj ja mám svoju novú lásku, Nikon D300. Bol som včera v Prolaike kúpiť nejaké drobnosti (očnice, kryt na displej) a vyskúšal som D300 a novú 14-24-ku na svojej starej D70. D300 je fakt super hračka, pekne veľký displej, ten foťák chcem mať. Čo sa týka 14-24/2.8, tak je to poriadny kus skla, ten pohľad cez to sklo je ma fascinovalo už na APS-C, na FX to musí byť ňamka. Tiež som nechápal prečo všetci kritizovali jej kryt. Podľa mňa je riešený dobre. Možno sa nezmestí do vrecka na košeli, ale nevidím žiaden vážny problém, až na jednu vec. Po nasadení na D70-ku nefungovalo korektne ostrenie, z minimálnej ostriacej vzdialenosti išlo extrémne spomalene. Neviem či to bola chyba konkrétneho objektívu, alebo sa jedná a záhadnú nekompatibilitu s D70, ale dosť ma to zarazilo. Predajca mi tvrdil že sklo na D300 fungovalo správne. Potom sme to už ďalej neskúšali, lebo bolo po záverečnej. V každom prípade silno zvažujem kúpu D300, hlavne keď bude taký kurz aký je, prípadne lepší. Videl som D300 na anglickom webshope už za 1000 libier, čo je myslím si že akceptovateľná cena.