Výsledky 1 až 22 z 22

Téma: Nahravani zvuku ?

Standardní Nahravani zvuku ?

Dobry den predem bych se chtel omluvit jestli jsem to hodil do spatne sekce ale nic vhodnejsiho me nenapadlo
    Jsem uz opravdu zoufaly mam problem s nahravanim zvuku. mam zakladni desku Asus M3A s integrovanou zvukovkou ALC883 - zvuk a vse mi jede v pohode problem nastava pri nahravani zvuku napr z her nebo cehokoliv jineho no proste obecne pri nahravani kdy nahraji zvuk napriklad pres sony sound forge nebo fraps jenze zvuk ma potom velmi spatnou kvalitu
    Uz si opravdu nevim rady tento problem nemam bohuzel jen ja ale na forach i mnoho dalsich uzivatelu - nejspsi je to spatnym nastavenim ovladacu jenze ja se ve zvuku naprosto nevyznam takze s tim sam nic bohuzel nedoakazi udelat byl bych strasne moc vdecnej kdyby mi s tim nekdo pomohl nebo poradil nebo prostecokoliv predem moc dekuji
    edit: jo a ovladace mam od realteku verzi 5.10.0.5567
    Naposledy upravil JARDAA; 05.03.2008 v 12:56. Důvod: p

Standardní Re: Nahravani zvuku ?

Nahraj nekam kousek nejake nahravky - poslechnu si ji a budeme moudrejsi
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

zde http://www.edisk.cz/stahni/45642/Sou..._159.39KB.html
    Je to nahravany ze hry counterstrike source ale nedela me to pouze ve hrach takhle nekvalitni je to pri nahravani cehokoliv zkousel jsemi jine programy jako treba fraps alevysledek je vzdy stejny kdyby to bylo nastavenim ovladacu muzu postnout i screeny jak to mam nastaveny
    edit: ja wim ze je ta zvukovka integrovana a neni to zadna extra trida ale kamosi maji i horsi a starsi integrovane zvukovky a tento problem nemaji
    Naposledy upravil JARDAA; 05.03.2008 v 13:49. Důvod: a

Zvuk je prebuzenej. V cem to nahravas? Pomohlo by v ovladani hlasitosti - nahravani ztlumit ten jezdec, kterej je vybranej pro nahravani.
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595

Nahravam to pres Sony sound forge to je podle me docela solidni programek ale pro jistotu jsem zkousel i pres fraps - bohuzel vysledek je naprosto totoznej

No takze .) snizil jsem zde podle rady toto tahlo na minimum http://www.edisk.cz/stahni/37784/nas..._165.03KB.html a zkusil jsem nahrat zvuk opet v sony sound forge kde to kupodivu vypadalo jinac ty krivky nebyly uz takhle moc vystouple http://www.edisk.cz/stahni/60740/sou..._241.89KB.html sound 1 je nahravany predtim a sound 2 je nahravany po vasi rade no a zkusil jsem si to prehrat http://www.edisk.cz/stahni/97589/Sou..._102.83KB.html
    a hle kvalita je omnoho lepsi sice to neni uplne stejny jako pri hre ale todlencto by me melo stacit timto moc dekuji za pomoc obchazel jsem ruzny fora kde lidi meli uplne stejny problem ale nikdo jim nedokazal poradit az jsem to postnul jsem a hle hned je problem vyresen tak moc dekuju .)

Pri nahravani v Sound Forge mas indikator vybuzeni - ty 2 sloupecky co hybou podle vstupniho signalu. Ten by NIKDY nemel presahnout 0dB - pote je signal oriznut a proto je tak prebuzeny a praska. Na druhou stranu by nemel byt zase prilis potichu, proste to chce nejakej zlatej stred.
    Dale zkus nahravat se vzorkovani frekvenci 44100 nebo 48000Hz

Jo uz to vidim ted jsem zkousel na 48000Hz a nepresahlo to hodnotu -6.1 btw jeste jeden dotaz tobith depth taky ovlivnuje kvalitu ? na kolik je nejlepsi to nastavovat zatim jsem zkousel pouze 16 bit. Ale myslim ze takhle me ten zvuk bude stacit oproti tomu co bylo na zacatku este jednou moc diky

16 bitu je optimalni, 8 je malo, 24 je zbytecne - a vetsina zvukovek to ani neumi. Pokud zvuk nehodlas dale editovat, muzes ho ulozit do nejake kvalitnejsi MP3 (160kBit a vice) aby jsi usetril misto.

Zdravim, kdyz nahravam trebas z internetoveho radia , zvuk je pekny,
    ale mam problem s nahravanim tzv "in-game" zvuku, presneji ze hry Call of duty 2..

At uz hybu v ovladacich panelech s cimkoliv.. vysledek je stejny - zkresleny .. a jakymsi Flanger effectem ..
    pozn. Nahravam z karty Sound blaster X-Fi, a ve vlastnostech zaznamu mam vybrano - "What u hear" .. mikrofon mam odpojeny ..
    Zkousel jsem i jiny software .. fraps, ruzne audio-editory.. ve hre vypnout/zapnou EAX efekty.. vysledek stejny
    Modlim se za kazdou radu..
    Pripadne moje ICQ: 228-988-953
    Naposledy upravil pajaja; 16.02.2009 v 11:48.

Ahoj, doporučím free soft mp3mymp3. Nahrávám přes něj cokoliv mě napadne a zatím bez problémů

ke stažení např. zde:
    http://www.instaluj.cz/cz/katalog/au...ymp3-recorder/

Bez rozdilu..
    Zkousel jsem i total recorder, ktery mi pridal do win. driver pro virtualni smesovaci zarizeni, ktere v systemu zakaze vsechny EAX a podobne effecty, zaznam zvuku jede pres nej, ale nahrava to same..
    Nahravani z winampu (mp3) se zda byt OK

ještě nám sem hoď sestavu to by taky mohlo ulehčit bádání

Jiste..
    CPU: Athlon X2 4800+
    Deska: Asus M2N-E (Integrovanou zvukovku jsem neinstaloval)
    Zvuk: Sound blaster X-FI Xtreme audio
    GFX: GF 8800 GT 512
    RAM: 2X 1GB Zeppelin 800mhz cl5

hmm, myslel jsem si jestli při gamesení není přetížený CPU, že by to pak blblo. Ale v tomhle případě jsem byl zřejmě vedle Nebo na to zkus juknout, jak je na tom procesor při hraní a pak při hraní hry a nahrávání mp3

Pri spustene hre a nahravani zvuku, je CPU vitizen z 60-70 % takze tim to asi nebude.. zkusil jsem i odinstalovat kodeky.. nic..
    Zkousel jsem ve hre nastavit zvuk na 22 Khz .. a zjistil jsem ze vysledny zvuk u hry se temer rovna tomu nahranemu pri 44 Khz .. mam takovy pocit , jako by bylo v directX/directsound zafixlovano, ze ma nahravat vzdy 22 Khz .. tot jenom muj laicky nazor..
    Naposledy upravil pajaja; 03.04.2008 v 23:04.

jen pro informaci, ja pro strihani a mixovani hudby pouzivam Adobe Audition (byvaly Cool Edit)
    AMD Barton 2500+@2152MHz(12.5*172/1,65V) AQXFA 0335MPMW @ ASUS A7V8X full @ Cooper Silent 2 TC Rev.2 lapped@ 512MB DDR333 @ GeForce 4 Ti4200 128MB 310/610MHz @ Samsung SpinPoint 160GB S-ATA + WD 80GB JB 8MB @ DVD LG GSA-4163B @ DVD Pioneer 106s @ SB Audigy Player @ Fortron 350W+12cm fan @ Edimax EW-7128G
    Mobile : DELL Inspiron 1520

Ja uz zkousel :
    Goldwave
    Soundforge
    Total recorder
    Audio Editor Gold
    Fraps
    mp3mymp3
    ..
    Ono to nahravacim softwarem nebude..

Ted jsem zkusil mazanou vec.. misto sluchatek jsem zapichl kabel, ktery ma z obou stran 3,5 jack , druhy konec jsem pichl do vstupu (line-in), takze by se to melo teoreticky chovat jako zvuk z ciziho zarizeni, nahral jsem to pres line-in a vysledek velice podobny tem predchozim nahravkam.. tak by me ted zajimalo kde je chyba.. celkem k nepochopeni toto..

Ještě bych zkusil vyndat zvukovou kartu a testnout jí na jiném kompu Aby jsme vyloučili vliv možná nabořeného operačního systému

Ja mam prave cerstve naistalene XP, zkusim jeste nahrat drivery pro tu Realtek on-board zkukovnu, mozna to pujde pres ni lepe..

Jde o to, jestli třeba nemá ta zvukovka nějaké HW neshody právě s tvojí zákl. deskou. Tak proto bych to právě zkusil na nějaké jiné desce

No .. Prave jsem vyzkousel tu on-board, a nahrava nadherne , takze staci pri nahravani povolovat a zakazovat zvukovky ve spravci zarizeni (jinak se hadaji) .. ruce mi to neutrhne .. diky vsem za snahu ..

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Disky a nahrávání TV
    Založil Brogg v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 08.01.2007, 17:42
  2. Program na nahravani zvuku z videosouboru
    Založil Crusheer v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 05.07.2006, 21:25
  3. Nastavení zvuku v OS:Windows XP.......
    Založil Luk v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 09.06.2005, 09:42
  4. nahrávání zvuku
    Založil Triplex_six v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 01.01.2005, 17:25
  5. Šum pří nahrávání přes S/PDIF !!
    Založil Campione v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 25.09.2003, 08:55

Pravidla přispívání