Ahoj lidicky,

nejdrive bych se chtel omluvit za to ze nevim, jestli jsem to zaradil do spravne sekce, kdyz tak se moc omlouvam a prosim o presunuti.

A tedka jiz k memu problemu. Spousta z vas studuje na VS (SS) a prividelava si. Jelikoz Byl konec roku, tak se musi podavat "Priznani k dani z prijmu fyzickych osob" a to do konce brezna. Nevim, zda jsem tak blbej ale nejak jsem par veci nepochopil a rad bych si je ujasnil.

Asi nejvetsi problem mam v tom, ze nevim co tam presne napsat, jde mi o to, zda se tam uvadi POUZE prijmy z firem, kde jsme podepsali "prohlaseni poplatnika dane z prijmu" (ci jak se to jmenuje proste ten ruzovej papir, no ) a nebo se tam pise uplne vsechno? Pracoval jsem totiz u vice firem najednou a mam to podepsane jenom u jedne. Uvedu priklady Firma A, kde jsem zacal pracovat od 1.4.07 - 30.9.07 (danovou slevu jsem uplatnoval jenom na 4 mesic, dal jsem to neuplatnoval - vydelek byl pouze ve 4 a 9 mesici) jsem podepsal ruzovi papir. U firmy B, kde jsem zacal pracovat 1.5.07 - 30.6.07 jsem nepodepsal a u Firmy C, kde jsem zacal pracovat 13.6.07 az dodnes jsem papir podepsal od 13.6.07 Tedka by me zajimalo, zda se tam ma napsat uplne vsechno nebo jenom ty firmy + vydelky, kde jsem ten papir mel podepsan (doufam, ze jsem to napsal alespon trosku srozumitelne ).

Dalsi malinkej problem mam vtom, ze bych rad pozadal (pokud to jde ) stat aby mi jako studentovi vratil pojisteni (alespon jsem neco takoveho slysel a byl bych rad, kdyby mi to nekdo ujasnil) a na jaky formular se to pise.

Tot snad asi vse. Doufam, ze jsem vas moc neunavil a take ze jsem to napsal srozumitelne. Byl bych rad kdyby mi nekdo poradil

Predem dekuji za odpoved a jestli jsem netrefil spravne tema, tak se jeste jednou moc omlouvam