Praha pod O2 data nonstop (nebo jak se to ted jmenuje ), plati se to jako GOcko, tedy 850 na kalendarni mesic, tarifne to stoji myslim 699 s DPH, chodi to v Praze, Brne a jeste par vetsich mestech, jinak vsude jinde jen GPRS (O2 moc EDGE ani 3G mimo vetsi aglomerace nepestuje )
Pingy pres zarizeni co umi HSDPA kolem 100ms, download kolem 400-800kbps, pres 3G pingy do 150-180ms, download prumerne kolem 300kbps. Akorat nevim, jak je to ted s FUPem, bylo to tak, ze verze tohohle pripojeni formou predplacenky byla uplne bez FUPu na data, ale omezena do maximalni teoreticke rychlosti 3G (tedy kolem 390kbps) a pokud jsem to mel pres zarizeni s HSDPA, pak to bylo blokovano operatorem "umele" takze skutecna rychlost downloadu byla opravdu maximalni tedy tech cca. 350-390kbps, pingy pres HSDPA tech cca. 100ms. Verze pausalem zase mela povoleny HSDPA nativne a tim padem dosahovala tech i 900kbps, ovsem myslim s 2GB FUPem na upload/download dohromady.
Ted zacatkem unora enablovaly plnou rychlost HSDPA i na predplacenkach, coz podle mne znamena FUP na 2GB dat.
Jinak subjektivni pocity dlouholeteho uzivatele - chodilo v ramci technologie dobre, vyhoda byla a je, ze i v Praze je furt dost malo lidi, kteri to pouzivaji jako primarni internetove pripojeni, takze sit nebyla v 3G/HSDPA tolik vytizena, tim padem to dosahovalo relativne maximalnich rychlosti a jelo to prakticky bez vypadku.

Alternativy moc nejsou, jelikoz pripojeni obdobneho typu kde platis jen za stazena data je nerentabilni, respektive v dnesni dobe flashovejch animaci na kazdy web strance bys za vecer porserfoval tolik, ze za to mas mesicni neomezeny tarif.

Jinou alternativou je T-Mobile 4G PCMCIA ci USB modem, v alternative 512kbps a 1024kbps v cenach mylsim 500 a 1000 Kc mesicne, ovsem to bych nedoporucil, nebot mam nekolik znamych, co to vlastni a chodi to dost "ruzne" rychlost pripojeni dost kolisa a maximalni rychlosti prakticky nedosahuje, tedy platis dost penez za rychlost, ktera neni nijak garantovana (coz u O2 taky ne) nicmene T-Mobile mi pripada podstatne nestabilnejsi a v globalu pomalejsi.
Dalsi alternativou je tak maximalne UFOun, ale to je prej uplna tragedie
Takze rezume do tech 500,- se +- vejdes tak maximalne do T-Mobile 4G, nebo nejakou verzi CDMA, nicmene to je zase extremne zavisle na kvalite signalu, antene, miste atd.
Takze tak