Citace Původně odeslal Aigor Zobrazit příspěvek
No je fakt, že C pro MCU jsem nijak extra nezkoušel, protože mě to zatím neláká. Na jednočipech si jenom hraju a na to nic extra nepotřebuju (nemusím vymejšlet kruh, takže mě nechybí např. matematický knihovny, atd.). Zato pořád nemůžu odpustit dnešním programovacím obludám, že "Hello world" vygeneruje 20 souborů ve 2 úrovních adresářové struktury v celkové délce kolem 1MB...
Taky plny souhlas s Hello world, bohuzel v dnesni dobe uz to asi jinak nepujde. Kdyby si kazdy mel v C nebo C++ psat vsechny ty funkce ktere ted proste jenom zavola v .net tak by vyvoj softu trval mooooc dlouho a nehlede na ty chyby.
Me osobne je taky blize embeded v praci programujeme v C pro 8052 a celkem vyzva udeat aplikaci podle zadani aby fungovala na tomto "vykonem" procesoru . A co se tyce ASM tak v tom psat neco rozsahlejsiho si osobne zatim nekodazu predstavit, hlavne jde o snizenou prehlednost kdyz clovek koukne na kod v C tak tusi co dela, kdezto u ASM to na prvni pohled neuhodne. Na ASM se divam jako na vystupu z prekladace, jake hruzy prekladac vygeneroval a prepsat to v C jinak aby se generoval optimalnejsi kod.

Co projekt v ASM jak pokracujes?