Tak se taky podelim o svoji zklusenost.
Pred rokem jsem se rozhodl po jednolete zkusenosti s Geniusy 5.1. HT (ty puvodni dreveny) koupit jinou 5.1. sestavu prave kvuli tomu subwooferu. Ano, nasel a cetl jsem nekolik DIY uprav jak ten zvuk podstatne vylepsit, ale bohuzel i ja jsem v tom kolotoci uspechane doby a tak cas na piglovani s pajkou a rozdelavani nebyl.
Takze jsem se rozhodl koupit jiny v cenove kategorii do 3000,-. Puvodne jsem chtel XORO HSS 512 http://www.xoro.cz/products/hss_512.htm Cetl jsem na ne v recenzich temer a jen samou chvalu, ale v te dobe byly beznadejne vyprodany a ani jejich distributor YCNEGA nevedel, kdy vubec nejaky kousky prijdou.
Takze jsem nakonec pres hifishop koupil XORO HXS 531 http://www.xoro.cz/products/hxs_531.htm ,coz je vlastne predchudce 532ky, kterou jsi asi (doufam) koupi meteor. Pred koupi jsem si na tomtez miste precetl hodnoceni od ostatnich uzivatelu a prave na zaklade toho jsem si je koupil.

Co se tyka zpracovani tak souhlasim co je napsano vyse..oproti Geniusum 100 a 1. Zadny upatlance od lepidel, zadny krivy seriznuti/ustrihnuti/zarovnani cehokoliv. Proste jako z jine cenove kategorie (staly tehdy tusim 2800,-).

Jelikoz nejsou primarne urceny k pocitaci, chybely u nich kabely na spojeni s pocitacem 3x 3,5mm jack -> cinch/cinch. Je pravda, ze jsem s tim nepocital, ale nastesti jsem mel neco malo doma.

Zvuk. Nejsem zadnej audiofil nebo clovek s netopyrim sluchem, to bych si asi nekupoval repro za 2800,- ale pro obycejnyho cloveka co kouka na filmy na pc a hraje obcas hry ten zvuk je super, v porovnani s Geniusy. Zejmena basy znely konecne jako basy a ne jak huceni/duneni cehosi neurcityho. Vysky jsou taky velmi dobry, pri poslechu meho oblibence Vivaldiho jsem si pripadal jako kdyby hral u me v pokoji

Dalsi vyhody oproti Geniusum:
Integrovanej dekoder Dolby ProLogic - u nekterych starsich DivX filmu, ktery hrali jen pres predni repro a center je to opravdu super funkce, ktera umi zvuk ozivit o 100% ..basy z neji ze subu a zadnej reprak "nezahali"
Dalkovy ovladani - daji se na nem prepinat vstupy (ted u poslednich Geniusu uz to jde teda taky), menit hlasitost subu,centru a surround repraku. Jinak klasika.

Celkove muzu rict, ze te vymeny nelituju, sice co se tyka celkoveho vykonu/hlasitosti, tak tam by to prekricely Geinusy, ale ano, pouze prekricely o peknym zvuku se uz mluvit neda.

Takze pokud jeste vahas, tak uz s tim prestan a uhanej pro ty XORA!