Vyzkousis co?Regulaci ventilatoru pripojenyho napr. pres AUX FAN1?Nebo ty mas ventilator pripojeny uz od zakladu jinam nez na CPU FAN (no kdyz vim jaky tam mas velky chladic s ventilatorem,tak predpokladam ze to ani na CPU FAN pripojit nemuzes - videl jsem to na LANparty).
EDIT: Tak jsem to vyresil.Byla to moje hloupost.V BIOSu jsem totiz vypnul "Thermal Control" a po prvnim nastaveni se tam uz potom tato hodnota v BIOSu nezobrazuje,takze jsem to nemohl zase prepnout zpatky.Napadlo me to az ted,takze jsem udelal Clear CMOS a nechal jsem to na Enable a od te doby muzu v pohode regulovat ventilator.Na LOW mam nastaveno 40%,kdyz je to min,tak uz to Noctua nechce asi moc rozchodit.Ted mam otacky ventilatoru cca 720-780 a teplota C2Q6600 na default je vklidu porad okolo 28-30°C (podle BIOSu),SpeedFAN ukazuje az nemoznych cca 22°C na vsech jadrech.CPU mam lapovany.
Jeste by me celkem zajimalo k cemu presne slouzi "C1E Function" a "Virtualization Technology" v BIOSu.Chystam se brzy na poradny OC,tak nechci aby me nejake nastaveni brzdilo.
EDIT2: No tak jsem sice prisel na to cim to bylo,ale ted to vypada ze to zase uz nechce slapat.Predtim,kdyz jsem v uGuru nastavoval procenta otacek ventilatoru,tak se zvysovaly napr. z nejakych 700ot. na 1200ot.,ale prisel jsem k PC po nejaky dobe a rikal jsem si ze to vyzkousim a uz to nejde.Proste mi prijde ze to na to uGuru vubec nereaguje.Ventilator jde sice porad na cca 780ot.,ale vic ne.Zkousel jsem tedy,jestli se to zvedne pokud se CPU zahreje,ale jen tak narychlo jsem to zkousel,povedlo se mi sice dat jen 2 jadra na 100%,teplota se zvedla cca na 43°C,ale otacky zustaly stejne.Pritom myslim ze by se to melo zvednout.Ted jsem to mel nastavene takto: High - 60°C/100%, Low 25°C/40%,takze myslim ze kdyz to bylo tech cca 43°C,tak se otacky mely trochu zvysit.Nevim jak je mozny ze to porad tak blbne,ze by to chtelo zase novy BIOS??Netusim...
Heh,napoprve sly otacky porad na max a nevedel jsem jak to dat dolu a ted jsou zase porad jen na minimum a nevim jak to zvysit...
EDIT3: Tak jsem jeste trochu testoval a asi to vypada na nejaky polamany BIOS.Po vymazani BIOSu mi zase naskocila moznost nastaveni "Thermal Control".Tu samozrejme necham na Enable at to jde regulovat,ale hned po prvnim ulozeni tato funkce z BIOSu zmizi a uz neni mozne ji nejak upravovat,jediny reseni je zase clear CMOS,pak se znovu objevi.Kdyz jsem udelal ten clear,tak zase jde bezproblemu z windows pres uGuru regulovat manualne otacky (jsem zvedavej kdy to zase nepujde).Automaticka regulace mozna take potom kolabuje.Kazdopadne uz se mi i stalo,ze mi to ukazalo chvilkove teplotu na CPU misto normalnich cca 30°C i 217°C.Takze jak uz jsem psal,snad je to tim BIOSem a snad se to vyresi novejsi verzi (mam zatim ten posledni - v14).