Výsledky hlasování: Jaký browser používáte?

Hlasující
247. Nemůžete hlasovat
  • Other...

1 0,40%
  • Maxthon

8 3,24%
  • Internet Explorer

15 6,07%
  • Opera

106 42,91%
  • Mozilla/Mozilla Firefox

117 47,37%
Výsledky 1 až 25 z 1439

Téma: Mozilla FF vs Opera vs IE

Threaded View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní Re: Mozilla FF vs Opera vs IE

Citace Původně odeslal MISKOBOSS Zobrazit příspěvek
    pro uzivatele Opery:
    jak treba resite, kdyz se vam nejaka stranka neukaze jak ma?
    ...ale narazel jsem na stranky, ktery jsem potreboval zobrazit spravne a to byl pro Operu problem
    Prvním podmínkou je definovat (si), co je to "správně". Podle mě je to tak, jak určují standardy. Rozhodně není správné zobrazení takové stránky, která obsahuje chyby, ale autor ji testoval jen v jednom prohlížeči a v něm se zobrazilo to, co chtěl (ne to, co ve skutečnosti v kódu je!). Jenže, nevím proč, ale pro spoustu lidí je správnou právě taková stránka.

Já totiž taky můžu tvrdit, že IE (a ani FF) neumí některé stránky zobrazit správně. Mrkni třeba sem. Je to stránka napsaná správně podle standardů a poradí si s tím jen Opera.

Neobhajuji ani Operu, ani IE ani Ff, ale obhajuji stránku napsanou podle uznávaných pravidel. Když se mi tedy v Opeře něco zobrazuje podivně, pak prvním krokem je srovnání s jinými prohlížeči a jsou-li podstatné rozdíly, pak přijde ke slovu kontrola kódu. Podle jejího výsledku pak mohu třeba upozornit autora stránek, že v nich má chyby a nebo, má-li vše správně, mohu ohlásit bug vývojářům programu. A věřte, že vývojáři jsou rádi, když jim chyby nahlásíte.

EDIT: Netvrdím, že je bezpodmínečně nutné, aby kód byl zcela validní, ale když se počet chyb pohybuje v řádech mnoha desítek až stovek, tak asi chyba nebude v prohlížeči.
    Naposledy upravil iv93611; 19.02.2008 v 09:30.
    Malým dětem a blbcům počítače do rukou nepatří. ®

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Klíčová slova k tématu

Pravidla přispívání