2Jey: To zalezi na tom, co mas za TV - zdaleka ne vsechny TV totiz maji S-Video vstup. Vetsinou maji jenom kompozit a v tomhle pripade se musi na grafice nastavit kompozitni vystup - potom se jas i barvy prenasi po jednom drate a druhy je nevyuzity. Pokud ma TV i S-Video vstup, prenasi se jasova a barvonosna slozka (oznacuji se jako Y a C) oddelene, takze oproti kompozitu dochazi k mensimu barevnemu zkresleni. Je to poznat na barevnych prechodech a na hranicich mezi objekty s rozdilnou barvou, obraz je ve srovnani s kompozitem i mirne ostrejsi. Takze z toho vseho je jasne, ze ten rozdil vubec nemusis zaznamenat, pokud tvoje TV umi zpracovat jenom kompozitni signal - bud to budes mit barevne jako kompozit nebo kdyz vyberes S-Video budes to mit cernobile (uvidis jenom jasovou slozku).

Jinak ten rozdil mezi kompozitem a S-Videem neni zas tak velky, ale je to videt. Napr. na me TV Finlux 82cm 16/9 mam moznost to zapojit jako kompozit, S-Video nebo primo RGB (TV ma 3xSCART a jeste standardni VGA konektor). Vubec nejlepsi obraz poskytuje samozrejme RGB, potom nasleduje S-Video a nakonec kompozit. Bohuzel ten VGA vstup jede jenom v rozliseni 640x480@60Hz, takze pouzivam S-Video s rozlisenim 800x600@50Hz (samozrejme pres TVtool), televize z toho potom sama vyrobi 100Hz. Filmy na tom vypadaji docela slusne...

PS: Tomu S-Video konektoru se rika "Hosiden" nebo tak nejak - ma celkem 4 dutinky: 2 horni jsou pro signalove slozky Y a C, dve dolni jsou uzemeni. V pripade kompozitniho vystupu je tento signal v dutince Y.