Dík za tip, ale chipset SiS ve mně zrovna důvěru nebudí. Asi jsem to měl líp formulovat, takhle to vypadá, že se ofrňuju nad každou radou. Ten stroj jsem se snažil navrhnout tak, aby to postačovalo na následujících cca 5-6 let, pak to bude stejně na úplně novej. Je mi v celku jedno, jestli do toho půjde novější procesor, ještě se mi nestalo, že bych ho já nebo někdo z okolí upgradoval, vždycky je to i s deskou a pamětma, popř. grafikou, což většinou znamená i silnější zdroj, takže výsledkem je stejně úplně novej počítač. Chtěl jsem, aby do toho šla v budoucnu lepší grafika - až mu malej doroste do věku, kdy začne střílet panďuláky, nebo závodit, popř. přidat paměť - až nebude zbytí a dojde na JehoVisty - obojí vidim dost pravděpodobný tak během 3-4 let.
Kritérium pro výběr desky byla slušnější čipová sada - pro Intela Intel - nejspíš G35, pro AMD nVidia (tady si nejsem jistej, jestli to ještě platí - já proti svý NF2 nemůžu říct nic špatnýhoa na NF4 taky nikdo z okolí nenadával), alespoň 2 PCI sloty (do jednoho přijde karta pro FireWire, kterou ten nešťastník chtěl nacpat do Durona s 256 MB RAM
), 4 sloty na RAM (přidání dalších 2 GB, během 2-3 let vidím jako reálný) a PCI-E 16x slot pro potenciální lepší grafiku. DVI slot na desce už byl jen třešnička na dortu.