Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Připojení pannnenského PC k Netu

Standardní Připojení pannnenského PC k Netu

Zdar,
    tak jsem se rozhoupal mít doma Net, ale naprosto nevím co všechno je potřeba mít z hlediska bezpečnosti. Net bude přes lokální LAN v baráku, takže jej jako takový neřeším. Mám Win XP Prof., bez SP - takže to je asi to první co doinstalovat - jakej SP vzít?

Pak nějakej firewall - stačí ten z windows? Jde mi o to aby mě určité programy nebonzovaly...
    No a nakonec mě ještě napadá antivir - nemám zatím žádnej (jak řikám, komp je sice 4 roky starej, ale k netu nebyl nikdy připojenej).

Domácí bránu či nějaký podobný HW kupovat nemíním.

Předem díky za vaše tipy.

Standardní Re: Připojení pannnenského PC k Netu

No SP2 a vsechny nasledny aktualizace je naprosto nezbytny!
    Vestavenej firewall bude plus minut stacit...
    Antivir jednoznacne NOD32.

K firewallu: Používám Kerio Personal Firewall, dobrý by měl být i Zone Alarm. Windowsácký bude ale fungovat taky. Jenom dá se na něj spolehnout?

Antivir: NOD-a používám taky, už dlouho, a co tak slyším, tak je to dobrý antivir, nenáročný na systém. Dobré ohlasy jsem slyšel i na Kaspersky antivir. Třeba AVG, co vím, tak nebrat.

Windowsy určitě nejnovější aktualizace, a aktualizovat...
    . . . if you dont live for something you will die for nothing
    Q9300 + Ninja | EP35-DS4 | 8GB | HD4670 + AC S1 | 640 AAKS, 320GB YS, 1.5TB EVDS | SH-S203B | Corsair VX450 | HP ZR24w
    M-Audio Revolution 5.1 | Marantz PM4001 | EPOS ELS-3 | Sennheiser HD555->595
    C7D | 17-40, 50/1.4, 100/2.8, 70-300 | 430 EX II

Tusim, ze jsem nekde cetl, ze nezaplatovane Windows jsou napadeny cca do 10 minut od chvile, kdy je pripojis do Internetu

Jinak vse podstatne uz tu asi bylo receno - SP2 nainstaluj urcite, aktualizace take pomohou. Osobne pouzivam ten integrovany firewall v XP uz delsi dobu a zatim nic (tuk, tuk)...nebo jsem si zatim zadne infiltrace nevsiml Zcela urcite je to lepsi, nez nemit zadny.

Antivirus doma nepouzivam, v praci NOD32. Podle me je hlavne dulezite dodrzovat takovou tu zakladni Internetovou bezpecnost (neotvirat pofiderni prilohy, nebrouzdat po pofidernich strankach, atd.) Cas od casu projedu system doma on-line scanem (BitDefender nebo uz zminovany NOD32).

Jeste bych byt tebou stahnul nejaky antispyware (napr. Spybot - Search and Destroy, AdAware, ...) a jednou tydne jim projel system. Nejake tracking cookies pravdepodobne najdes
    Naposledy upravil motorolarulez; 12.02.2008 v 09:15. Důvod: Zapomenuta pismenka
    Barton 2600+ (2,3GHz - Vcore 1,75V), Soltek SL75FRN2-RL, MSI NX6600GT, WD 20GB + WD 1600JB SATA, 2*512MB 400 CL3 A-Data + 256MB 400 CL3 Hynix

Mne se povedlo predevcirem po cca sedmi letech chytnout vir
    Stahnul jsem si pres torrent novej BSPlayer a vsechno mi prislo ok - jen do chvile, kdy jsem zacal zkoumat, proc se furt nespustena opera snazi pripojit k drugz.mine.nu....
    Koukam jako puk, registry plny odkazu na spusteni 9MB bsplayer.bat na nekolika mistech na disku... haha Radsi jsem to rovnou zformatoval a reinstaloval :P

Takze bacha na to! Obcas ani antivir nepomuze.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

2Octopuss: To svinstvo tam nainstaluje přímo instalátor toho BSplayeru, takže z pohledu AV je to legální operace, kterou jsi ty sám spustil. Btw tyhle svinský přídavky byly důvod proč jsem s BSkem skoncoval a teď používám KMplayer.

2msg: Dopuručuju sehnat SP2 na placce a teprve po nainstalování připojit net a instalovat další updaty. Jo a na prohlížení netu používat FF nebo Operu, moje zkušenost je taková, že pokud si tam člověk nic nepustí vlastní blbostí(viz Octopuss ) a s IE neleze jinam než na stránky MS, tak se do PC žádný svinstva nedostanou.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

No jo, ale rozhodne to tam nebylo imho dany autorama BSP spis to tam nejakej hajzl nacpal...
    Asi si fakt poridim nejakej spyware. Ale jakej? Milion druhu...

edit: ANTIspyware

Věk
    38
    Vliv
    312

Kdepak, cpou to tam sami autoři http://www.bsplayer.org/en/bs.player...q=36&BSPLAYER= .

No to neni ono. Navic ja stahnul Pro verzi.
    A tezko by autori cpali nejakej bsplayer.bat do naprosto netypickejch adresaru a jeste na x mist do registru.

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Citace Původně odeslal msg Zobrazit příspěvek
    Pak nějakej firewall - stačí ten z windows? Jde mi o to aby mě určité programy nebonzovaly...
    No a nakonec mě ještě napadá antivir - nemám zatím žádnej (jak řikám, komp je sice 4 roky starej, ale k netu nebyl nikdy připojenej).

Domácí bránu či nějaký podobný HW kupovat nemíním.
    Ak nemienis nic investovat do softu, tak Ti odporucim free Aviru, po polrocnom uzivani ma presvedcila o svojich kvalitach tak, ze som si zakupil so zlavou plnu verziu.
    Avira
    Co sa tyka firewallu, ten windowsacky je taka "nudzovka", ale mas dost kvalitnych free firewallov, napr. vyborny Comodo alebo Jetico. A samozrejme bez SP2 a aktualizacii + ineho prehliadaca ako IE na net ani krok
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Lidi z IE delaji moc velkou bublinu. Ten prohlizec je naprosto v pohode. Kdyz si clovek stahne aktualizace a neni uplne blbej, co se "browseni" tyka, neni problem.
    Ohromne me bavi, jak si kazdej precte clanek o milionu bugu a exploitu v IE a nula v Mozille/Opere, a pak to troubi dal... Nerikam, ze napr. Opera neni lepsi nebo "bezpecnejsi" nez IE, ale zbytecne se to dramatizuje. Idiot si pocitac s prominutim rozjebe i kdyz bude mit Linux.

Věk
    38
    Vliv
    312

Starám se spustě známejch o pcčka, takže zkušeností mám dost. Pokud se na net leze přes IE, tak test na spyware VŽDY něco najde, pokud je tam FF nebo Opera bejvá to u rozumnech lidí čistý a u nepoučitelnejch lam je počet breberek zhruba o řád nižší než s IE.

Já osobně od tý doby co nepoužívám IE už antispyware nepotřebuju vůbec, nikdy se neobjevilo nic horšího než pár podezřelejch cookies.

Abych ale neházel jen špínu, tak musím říct, že tohle bylo vše o IE6. S IE7 zatím moc zkušeností nemám, ale vypadá to, že je na tom o hodně líp.

IE7 je hrozna sracka. Pouzival jsem sestku az do lonska a nechyt jsem JEDINEJ spyware. Cili viz jak jsem psal o prispevek vys.

Z hlediska prumernyho uzivatele ale do jisty miry souhlasim.

Senior Member mince Avatar uživatele meteor
    Vliv
    273

Já používám jako firewall český Spyware Terminator a jsem s ním maxi spokojený.
    "Nejhorší není to, čeho jsme se dopustili na ostatních, ale to, co jsme spáchali sami na sobě."

Intel i5-8400 (CF) | GB Z370 Aorus Gaming K3 | Kingston 2x8GB HyperX Predator 3000MHz | GeForce GTX 560Ti | Samsung 860 Pro 512GB | SB X-Fi Gamer | Asus 2014L1T | Seasonic Focus Plus 550W | SilentiumPC Armis AR7 TG | EIZO EV 2455 | Marantz PM6006 plus Wharfedale Diamond 230 + Audio-Technica ATH-T500 | Windows 10 Pro

Tak jsem se ještě poptal u známejch a zatím budu řešit toto:

- SP2 do XP (btw - co už tam dát rovnou SP3?)
    - zavřít díry v systému (kde co jak nastavit a vypnout - včera jsem to někde četl, ale dneska to nemůžu dohledat
    - používat Mozzilu místo IE
    - firewall - zatím uvažju o Keriu (Zone alarm)
    - antivir - zatím uvažju o Avastu
    - spyware - zatím uvažju o Ad-aware
    - pop up killer - pro zrychlení surfování ale i bezpečnost - Pop-up stopper

Vše tam míním dát před připojením se k netu.

Nejasnosti:
    - XP mám, ehm shareware, takže automatické aktualizace asi ne, že?
    - Každý antivir umí něco jiného - má cenu tam nechat bežet avast a ještě to občas projet třeba 1x týdně něčím jiným?
    - máte někdo nastavený při surfování profil na usera a ne admina? Jako jestli to může pomoct při chycení vira...

Citace Původně odeslal msg Zobrazit příspěvek
    Tak jsem se ještě poptal u známejch a zatím budu řešit toto:

- SP2 do XP (btw - co už tam dát rovnou SP3?)
    - zavřít díry v systému (kde co jak nastavit a vypnout - včera jsem to někde četl, ale dneska to nemůžu dohledat
    - používat Mozzilu místo IE
    - firewall - zatím uvažju o Keriu (Zone alarm)
    - antivir - zatím uvažju o Avastu
    - spyware - zatím uvažju o Ad-aware
    - pop up killer - pro zrychlení surfování ale i bezpečnost - Pop-up stopper

Vše tam míním dát před připojením se k netu.

Nejasnosti:
    - XP mám, ehm shareware, takže automatické aktualizace asi ne, že?
    - Každý antivir umí něco jiného - má cenu tam nechat bežet avast a ještě to občas projet třeba 1x týdně něčím jiným?
    - máte někdo nastavený při surfování profil na usera a ne admina? Jako jestli to může pomoct při chycení vira...

SP3 vyjde az asi za mesic/dva.
    Avast PROBOHA NE!

popupkiller nebo co to je ti rozhodne surfovani nezrychli, naopak timhle tempem instalovani si komp zasvinis vic nez virama

Takže SP je vyřešený, co se týče jednotlivých programů - vím, že je to spíš o osobních preferncích, ale zatím dost lidí Avast (i vzhledem k ceně) chválí, ale pokud budeš mít tip na něco lepšího, tak sem s tím!

Je to napsano o nekolik prispevku vys.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Připojení k netu
    Založil tnema v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 11.01.2007, 10:20
  2. Sdílení připojení k netu..
    Založil Perkele v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 08.11.2006, 22:40
  3. nevyžádaná aktivita připojení k netu
    Založil Lada Kolar v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6