2Booker:
2C16 jsem zkoušel a nic..., zkoušel jsem i poslední betu 3212, taky nic... respektive s tímto posledním biosem to blbne absolutně nejvíce! Momentálně jedu na biosu z 26/9/2002 a ten jede jakš takš, nicméně problémy s bootem přetrvávají... Poměr naskočí/nenaskočí je tak 50/50...

Teď ale testuju jednu svou torii:

Všiml jsem si, že když nastavuju rychlost FSB, tak při 165MHz FSB je nastavený dělič tak, že PCI jede na 42MHz což samozřejmě nemůže ustát grafika ani modem...
Ale už při 166MHz se dělič přepne tak, že PCI jede na 33MHz tak jak má...

A nyní má teorie:
Je možné, že je vadnej clock generátor (je to asi nějakej krystal) a i když mám nastavený 166MHz tak díky nějaké chybě trefí vedlejší hodnotu 165MHz a Bios dál přiřadí "špatnej" dělič a PCI se aktivuje na 42MHz = výtuh = watch dog = reset na standardní hodnoty...

Toliko teorie, nyní praxe:
Ráno jsem zkusil nastavit 170FSB a multiplikátor na 12x... ZATÍM mám za sebou 4 starty (vždy 15 minut vypnutej kompl) a ZATÍM se kompl vždy bez problémů rozjel

Ale jak říkám, je to ZATÍM... Dneska to ještě budu testovat a DOUFÁM, že by to mohlo být tímto...

btw. ten BIOS z 26/9/2002 mi nedetekoval XP rating při 166x12, ale při 170x12 mi píše 2400+...

Modlete se za mě, ať je to ono!