Hoj,
tak úplně jsem nevěděl kam to napsat tenhle příspěvek (admini, moderátoři když tak to někam přesuňte).
Napřed popíšu co mám za HW a pak v čem mám problém.
čili:
- mám od UPC (zatím) televizní analogový signál
- nemám klasickou TV, ale jedu přes počítač
- v compu mám hybridní kartu WinFast DTV 2000H (která umí analog i digital (dvb-T))
zapojeno:
- UPC do analogu
- digitál je píchlej na společnou anténu v paneláku (takže super signál, ale základní programy)
nahrávání:
- přes digitál nemám volbu si vybírat kodeky - nahrává se prostě "stream MPG"
(kvalita skvělá)
- přes analog si sice kodek vybrat mohu, ale kvalita napikaču, celé i to nějak zrní a je to divný...
ALE pravděpodobně mi něco ruší analogový signál a proto je to takové
problém:
- myslel jsem že si pořídím od UPC digitál a to vše vyřeší.....
No a tady jsem samolitr narazil - UPC používá Kabelový systém DVB-C který má hlídaný SmartKartou.
Tzn musím si bezpodmíněčně od nich vzít jejich set-top-box. Jenže na výstupu z boxu jsou SCART, Svideo, cinche a nebo antenní výstup.
Na vstupu do mé PCI TV karty mám svideo a nebo ty cinche.
A teď mne opravte jestli se pletu:
Pokud to napojím přes cinche a nebo svideo (což si myslím že je v podstatě to samé jen jiná koncovka) dostanu kompozitní video, což je už zase analog, ale v rozděleném RGB modu a zvuk Left Right Audio.
EDIT: tak jsem mezitím krapet hledal
kompozit video (cinch) má společné barvy a intensitu v jednom čili horší kvalita
s-video je má oddělené - čili kvalita je lepší....
komponentí video (ten ale nemám) je každá barva RGB zvlášť
Poznám na obrazovce (monitoru), že ten výstup (s-video) je prostě na houby co se kvality týče a nebo budu mít dojem, že to vypadá stejně jako kdybych tam měl digitál ?
Jestli se, ale nepletu tak v momentě, kdy zmáčknu REC na ovladači, nebudu již nahrávat stream že ?
Prostě pořídím-li si digitál od UPC - ten digitál skončí v set-top-boxu a nazdar....
EXISTUJE nejaké řešení ? nebo jen chci něco co je nereálné a nebo prostě řeším něco co se zapojuje jinak ?