Díky moc za reakce, vím že tyto foťáky nejsou plně srovnatelné a např. Panasonic je spíše nakloněný k té straně kvalitnějšího a vážnějšího focení, ale nejsem zcela rozhodnut že musím koupit jeden z nich. Proto jsem rád za každou minirecenzi i jiných kompaktů.
Rozhodně mě těší pozityvní výklad o odolnosti Olympa...tu bych rozhodně využil. Při sjíždění Alp jak na kole...tak na lyžích se vždy stále bojím o stávající foťák a Olymp by mi dost starostí ušetřil. Panasonic se do výběru také dostal proto, že jsem měl možnost ho držet na libovlolnou dobu v ruce a pořídit s ním pár fotek....mají ho 2 moji známí a jsou spokojení a já byl s výslednými fotkami také spokojen. U olympa jsem tu možnost zatím neměl. Nerad kupuju zajíce v pytli, a proto žádám o rady a názory.
Co se týče vynaložené částky 10t....pro mě je to adekvátní hladina za foťák...neříkám že z foťáku za 10 dostanu 2x tak kvalitní fotky než z foťáku za 5, ale rozhodně dostanu například 10xzoom a širokoúhlost nebo zmiňovanou odolnost vůču vodě,šutru,písku.
Těch kdo mají či měli Olympa SW v ruce bych se rád zeptal jak se jim zdála vyvážení bílé...to vidím jako velký neduh tohoto foťaku. Na počet MPx rozhodně u foťaku nekoukám....to mi přijde už jako honba za počtem MB v GK. Na Canony se teprve chystám podívat, měl sem jich také už pár v ruce a nebylo to špatné pofocení.