Po celovecernich zkouskach Edgara SH1, recieveru Yamaha RX797, project headbox SEII a dock EMU1820M.....Project detailni a zvonivy spolu s DT880 moc ostry, Edgar malinko sametovejsi s prijemnymi zvuky zejmena smyccu, yamaha malinko zastrena proti vsem ostatnim, ale porad OK....na DT880 co ukazou opravdu dost rozdilu a detailu se dala Yamaha jeste obstojne poslechnout.
Docetl jsem se ze pres spliter kabel utahne EMU 1820M az 2x AKG601 a na vykonu Edgara hrave prehrala(coz by to i dokazovalo)...project byl na vykon malinko silnejsi nez EMU, ale az na vyssich hlasitostech, coz sem nevidel jako vyhodu. Potreboval bych ten tah uz na zacatku...coz bylo u Edgara zhruba srovnatelne s EMU.
Jednoznacne na vykon ovsem vedla Yamaha ta krmila uz od spoda a hrala az do maxima kdy hlava rezonovala..jeste bez ucasti slysitelneho sumu ca 1/2 volume.
Project headbox hral o trosku lepe nez Corda move, vice rozlisenych detailu a jemnejsi zvuk, kdyz sahnu namatkou a vzpominkou na test na letosni LP, Corda daval sluchatkum solidni pridel vykonu, ale k DT880 se nehodil. Jeste bych rad ozkousel - jednu dostupnou Ariettu(na vysocine uz se jedna zahoruje). Potom bych mohl mit na cas zase klid.
Celkove bych asi nakonec vzal ze slysenych modelu toho Edgara..ktery se mi zdal nejvice prijemny na poslech...ale rozdil oproti stavajicimu docku je v ciselnem vyjadreni ca 2% a to bohuzel za cenu Edgara neni ono i kdyz ma uvnitr moc peknou elektronku..)))
To vse probehlo pro ukojeni chtice po upgradu, ale nakonec si dle vseho poridim portable headboxII nebo externi USB EMU 0404, ktera vyjde na stejne penize a dost toho umi, pro pripad notebooku nebo pouziti u second compu s EMU 1212M bez sluchatkace.
Historka je vice mene posluchacsky - nez odborne lazena, jak jste vytusili...ale treba se nekomu, kdo ma podobne roupy bude hodit ke srovnani.