mam revizi 1.0 (nejvetsi heatpipes), mam v tom e4300 na 3GHz (9x333) na default napeti. FSB by se melo dostat co ja vim nekam pod 500, rozhodne vim o lidech co tam maj 450+ a np. Ja planuju ted koupit e8400 a e4300 soupnout do staryho compu kterej uz poterbuje upgrade a doufam, ze ten 8400 taktnu tak na 9x450. Az budu mit trochu vic casu tak zkusim naky vyssi fsb abych si byl jisty pred koupi toho 8400 ze se nezaseknu na fsbwall, ale myslim, ze tak 480-490 by mela zvladat. Jelikoz ted nemam love na vodnika co bych chtel, tak stejne o moc vic jak 9x450 vzduchem neuchladim, ale rekl bych ze i do budoucna tam naka rezerva je. Mam tam ted AC Freezer 7 Pro (o zadnem jinem co se tam vejde sem v te dobe nevedel), premyslim ze bych na ten 8400 mohl dat neco lepsiho, ale uz ten freezer sem musel upilovat (jen ten vetrak). Mate nekdo revizi 1.0 s nakym peknym chladicem co se tam vejde bez vetsich uprav? Chtel bych ale nakej co nefouka smerem k desce (jako napr ten boxovanej) ale takovej co fouka smerem k zadnimu vetraku, jako napr ten Freezer 7. Jinak bios mam myslim F7. jestli mas pri vyssich fsb problem s grafikou, tak zkus manualne nastavit 100 nebo 101 pro pcie. Rozhodne nakejch 425 neni limit teto desky. Pres 450 jedou i mnohem levnejsi desky od GA.
Tak jsem koukal na Noctua NH-U12P a pasuje podle vyrobce na vsechny revize. Jestli budu kupovat nakej lepsi chladic, tak asi tento, ale este musim nak promyslet jestli mi ta trojnasobna cena oproti freezeru (cca 450 vs cca 1450) stoji za tech par Hz navic. Kdyby jste nekdo videl test kde je NH-U12P proti Freezeru 7 Pro, tak prosim dejte vedet, zajimalo by mne srovnani v praxi. Jelikoz ale jsou oba z celkem jine cenove relace, tak nevim estli takovej test najdu. V cem si myslim, ze bude Noctua mit hodne navrch je hlucnost.
Tak jsem nasel http://www.bit-tech.net/hardware/200...ctua_nh-u12p/4
Vykonove je na tom U12P o neco lepe a nejpis pri o dost nizsi hlucnosti. S U12F uz to tak slavne neni, vykon jen nepatrne lepsi nez freezer 7 pro, sice asi taky tissi, ale to uz je lepsi si priplatit za U12P, navic U12F na moji revizi 1.0 stejne nejde.
Co se tyce te integrovane zvukovky, tak mi neprijde nejak zvlast dobra (mozna na pomery integrovanejch je dobra, ale celkove ne...nemam ale zkusenosti s jinyma onboard zvukovkama, takze tezko rict). Ja to pouzivam prevazne na hrani a filmy (hlavne dvix) a na to staci, ale na hudbu to zadnej zazrak neni. Nerikam, ze to hraje spatne, ale na compu vedle mam puvodni Audigy 1 a ta ma o poznani lepsi zvuk a vykon, takze kdyz si pustim ten samej track na jednom a pak na druhym (pres stejny zesik a sluchatka) tak je rozdil docela znat. Kdybych neupgradoval ten starej comp a chtel na tom novejsim delat neco se zvukem, nebo poslouchat hudbu, tak asi nakou normal zvukovku poridim, uz sem na naky levny i koukal a myslim, ze nejlevnejsi creative za 500 bude hrat lip. Audigy rozhodne lip hraje, mozna tam zkusim jen tak na test nacpat stary SB Live! abych to porovnal.