Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Jakou koupit MIKROPÁJKU?

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní Re: Jakou koupit MIKROPÁJKU?

ja jsem sel do lety proverene ERSA50 a no problemo (resp lety proverena je ERS50 ERSA z ni vychazi asi nejvetsi zmena je ze je pouzitej toroidni transformator takze je celkem mala )
    http://www.bucek.name/stranky/popisy...a50/ersa50.htm
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Před časem jsem řešil to samé, doporučím ti hlavně obejít minimálně 2 obchody, kde mají na výběr víc jak jeden model a nech si poreferovat.
    Ono při nákupu mikropájky záleží hlavně třeba na tom, jestli má dostupné náhradní hroty, kolik se jich už u nás prodalo (-> reference, poruchovost), příp. kompatibilita příslušenství s jiným (rozšířeným) výrobkem.
    Na první pohled tak zaujmou hlavně krásně nazdobený krabice s podsvíceným LCD displejem, ale tím to končí. Pro mě bylo taky překvapením, že mnohdy dva modely od stejného výrobce za stejný prachy mají obyčejný LED BAR a druhá LCD panýlek. Ono to musí být zákonitě někde ošizené...

Konkrétně u ZD-916 mě trochu odrazuje ta "optimalizace pro bezolovnaté pájení", nevím co si pod tím představit, ale mezi bastlíři nemá zrovna bezolovo dobrý zvuk. Navíc předpokládám že budeš potřebovat pracovat s čímkoliv (opravy), tak nevím jestli je to k něčemu...

Plynovou bych nebral, dají se s tím sice prima pájet měděný kolena, nebo chladiče - to kdyby ses pustil do samodomo vodníka, ale možnost kontroly teploty plamene je prakticky nulová a riziko zničení citlivých součástek dost veliký..

Nejsem žádnej expert a mikropájku zapínám tak 1x do měsíce, když potřebuju něco ubastlit, konkrétní modely co uvádíš neznám, ale teď jsem rád, že jsem se nechal tehdy přesvědčit, protože po té mé krásné mikropájce co jsem měl původně vybranou se už slehla zem a ta moje zatím šlape jako hodinky (klep-klep)..

PS: Já nakonec koupil nějakýho Solomona (z hlavy číslo nevím), ale je to jedna z nejvíc prodávaných mikropájek, zatím kromě několika dalších hrotů jsem nic nepotřeboval a spokojenost (jen ty ruce by to chtělo lepší)
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member
    Vliv
    279

Mam uz par let ERS50 a jsem spokojen, na hobby pouziti je to dostacujici cajk.
    ()__()
    (<'.'>)
    (")_(")

Joo ERS50 je celkem klasika

Jinak sem si ještě vzpomněl, že ta mikropájka co sem kupoval měla nějaký "zlepšený stínění kvůli ESD" (neptej se mě na přesnou definici...), nevím sice v čem je to lepší proti ostatním MP, ale fakt je, že jsem s ní byl nucenej pájet kolem chipsetu na MB a kupodivu deska můj zásah přežila
    PC: GA-EP45-DS3R | E8400 + Ninja | 8GB | 80GB SSD X25-M | Zotac 9500GT | Asus Xonar DX | 2x Hauppauge WinTV HVR-1300 | Enermax MODU82+ 525W | Lancool K1
    Foto: Canon 20D | Tokina 12-24/4 | Canon 24-105/4 L IS USM | Canon 50/1,8 | Giottos MTL3361 + 1301-621C | Nodal Ninja NN5

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Pro tebe je dulezite, aby pajecka mela dostatecny vykon.
    Protoze kondiky sou jednim polem na zem, a jednoduchejma Cinskejma suntama nemas sanci spoj poradne prohrat!!

ERS50 ci jeji soucasny model na to bude vyhovovat, jeji nevyhoda je - laicky receno ze nepozna ze se s ni nepaji a kdyz ji zapomenes zapnutou pul dne na max vykon, tak mas za chvili po hrotu...

Na plynovku bych se vykaslal.

Tu z TIPy neznam - nemohu soudit.

V praci mam ERS50 - pro tebe urcite OK
    dale stanici GT21TS ta je daleko mimo tvuj rozpocet, ale daj se s ni delat jiny kouzla
    a pak wellera - typ z hlavy nevim.

ERS 50 ma jeste jednu mensi nevyhodu, ta je spise pro me a to, ze se dlouho zahriva. Dejme tomu cca 1-2 minuty, to by ti vadit nemuselo.

Mrkni take sem: http://www.ges.cz/?page=index&or=sor...nc=browse&of=1

Jak rikam, hlidej si vykon, aby si nemusel MB predehrivat.

Tot ve zkratce a na preskacku muj nazor
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Na tvém místě bych se díval i na to, jestli má odsávačku.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Senior Member mince
    Věk
    44
    Vliv
    294

Coz bude pri urcene cenove hladine zrejme problem.
    Koupim Atari Jaguar Joypad, Atari Lynx II a Atari Falcon + prislusenstvi... plati stale!

Member
    Věk
    42
    Vliv
    272

Pánové, velice Vám děkuji za infomace.

Co se týče stanic ERS-50, tak je vyráběla firma SAGAT, viz link níže, ale asi už nefungují, volal jsem tam a čísla odpojená nebo nedostupná.
    http://sagat.webzdarma.cz/

Prohlédl jsem inzeráty na nějaké starší, ale většinou byly bez hrotů nebo v dost špatném stavu.

Pak by byla možnost koupit novou stanici ERSA Anolog 80 za cca 2200 Kc bez toho stojánku na pero a bez záruky, tak nevím, vypadá to kvalitně, ale aby se to za měsíc neporouchalo.
    http://www.vltava2000.cz/Bernstein/g...00337$00000003

Co se týče Solomonu, tak bych se ještě rozhodnul mezi těmito modely:
    http://www.conrad.cz/pajeci-stanice-...ploty+dp49260/
    http://www.conrad.cz/pajeci-stanice-...-cin+dp111227/
    http://www.conrad.cz/pajeci-stanice-...-cin+dp101155/

A nic jiného zatím asi v merku nemám. Jeden prodejce tady v Plzni prodává nějaké čínské i s horkovzdušnou foukačkou za 3500 Kč, ale nevím, jestli bych to využil a nevím, jak je to s kvalitou.
    http://www.elektrosound.cz/image/AXE%208520.jpg

Takže to nejspíš dopadne tak, že koupim tu levnou Solomonku, nebo pokud by měl někdo ještě nějakou radu, tak budu moc rád.
    Dell XPS M1210 C2D T5500 1.66GHz; 3GB DDRII 667MHz; nVidia GeForce Go 7400 256MB TurboCache; Samsung Spinpoint 120GB 5400rpm 8MB SATA; Sony DVD-RW; 12.1" WXGA 1280x800...
    ...aneb nenávratně jsou pryč doby strávené u OC a 3DMarků...fňuk

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jokou sitovku mam koupit???
    Založil FatalDooM v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 23.06.2003, 16:07
  2. Jakou koupit grafiku do 4500kč?
    Založil Anonymous v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 39
    Poslední příspěvek: 05.06.2003, 18:27
  3. jakou si mam koupit DVD mechaniku?
    Založil opx123 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 13