No, včera jsem si jí donesl taky, hlučnost mi přišla OK, mam v hernim kompu hlučnější věci, a zas těc 53 stupňů v plný zátěži, ale nepodařilo se mi tu kartu rozject, prostě ne. Mám Asus P5NE-SLI Nforce650i chipset.
První boot, předtím se v systému střídala X1800XT 512 a Gf 7900. (oba drivery nainnstalované zároveň, žádné problémy). Vrazim tam tu 3870 a po prvnim bootu si omegy našly novou kartu, tak si říkám ok, restart, OC rovnou na 864/2600, jde to hezky, pak zkusim Crysis, taky hezky, UT3 - taky hezky, ale tady to zkončilo. Pak jsem si totiž zkusil zahrát starší hry a ne až zas tak starý. UT2004 - slabej výkon a artefakty - vidim skrz stěny, všechny hry na Unreal 2 enginu to dělaj. Zkusil jsem to bez OC - nemělo to na to vliv. Nastavení v driverech jako catalyst AI taky žádnej vliv, bez toho mám akorát v Crysis o 3fps míň. Tak jsem ještě zkusil odistalovat všechny ovladače od všech GK, hodit tam staší catalystly 7.11 - chyba při instalaci. Dám tam originální 7.12, ne omegy - po restartu 640x480 4bit barvy - nešlo s tim nic dělat. Tak jsem je zas smazal, manuálně (ne přes setup) jsem tam narvyl ty 7.11. Restar -> ok, ale v Unreal 2 enginu furt ty samé chyby. Pak jsem upgradoval bios na desce - žádnej efekt, drivery na chipset, nastavení v biosu, nic prostě. Pak jsem na tom funkčnim systému s 7.11 zkusin nainstlovat 7.12 - zase 640x480 4 bit barvy....
Ještě dneska v noci se s ní budu prát, a když se nic nepovede, tak ji vyměnim za NV hold no. Nekoupil jsem si tu kartu jen na crysis, UT3 a jiné novinky. Je mi k ničemu karta, na který 1/3 oblíbenejch her nespustim. Perlička na závěr - X1800XT měla v Crysis lepší kvalitu obrazu. Zezačátku jak je taková ta mlha - otevíraj se ty dveře mimozemský lodi, nebo když detailně pozoruji východ slunce, tak vidim přechody v odstínech barev na obloze, něco jako kdybych hrál v 16 bit. To se na starý X1800 nedělo. (no tam se too nedělo víc, byla to totiž 100% ve všem funkční karta)

Odpověď s citací