Uvažuji o koupi bedniček Creative 5300,přehrávam dost filmu a rad bych věděl jakých formátu bude hrát všech 5 beden........má smysl vůbec bedny kupovatHudba-minimum,hry středně(spiš sluchátka)Dík za rady
![]()
Uvažuji o koupi bedniček Creative 5300,přehrávam dost filmu a rad bych věděl jakých formátu bude hrát všech 5 beden........má smysl vůbec bedny kupovatHudba-minimum,hry středně(spiš sluchátka)Dík za rady
![]()
Core2Duos 8200@ 4 Gigasy ,Thermal Take Tower112 +2x9cm ventilátor, podvozek Gigabyte GA-965P-DS4, 2 gigasy ramky GEIL 800MHz@1000MHz, grafika Leadtek 8800GTS 320MB, disk pevny SATA - 36 Gigasu od WD - RAPTOR a 350 Gigasu SATA od maxtora,19" Samsung LCD, laser mickey maus CYBER SNIPA :-))Bedna CHieftec veliká, DVD-RW ASUS a LG a to všechno živi 550W blue storm Fortron
\"Kdo vysoko myslí, ten hluboko padá\"
Nazdar. Tiez som mal take problemy, ked som si kupil SB Live 5.1 a zhanal som repraky. Presne som zhanal 5300 ale na Slovensko sa uz nedovazaju a celkovo sa uz nevyrabaju. Tak som sa rozhodol pre 6700 t.j. 6+1. Je to dobre, basak hadam az moc dobry.
Neviem ci zozenies 5300 ale oproti 5100 sa oplatia za menej vyssiu cenu. Ale na pozeranie filmov, a vychutnanie si domaceho kina ti stacia i 5100. dost tu na fore ospevuju Genius SW HT. Celodrevene v cene asi 6000 SK, co je asi 4000 Kc.
Místo nich bych bral Genius HT který sou v SIRIUSu za +/-3800 s DPH![]()
![]()
IBM FrankenPad X200 s deskou X201
i5 2.66GHz |8GB DDR3|180GB Intel 330 SSD|12.1" 1280x800|2x 9cell|[/B]Intel UltimateN 6300
LiNe6 Spider II + Sony MDR-CD750 + Ibanez RG321MH
http://dixxblog.net84.net/
A nesplet sis to trochu? Jestli myslis www.sirius.cz, tak tam jsou za 4300 s dph...Původně odeslal Dix
intel Celeron 1000@1100 MHz BOX • QDI BrillianX 1S (i440BX) • ASUS CPU Card S370-DL • 512MB SDRAM • Club3D Radeon 7500 DDR 270/230 • Creative SB 128 • WD800JB • IBM 13,5GB 7200rpm • TEAC CD-W540E • NEC DVD-RW 3540A • Fujitsu-Siemens P20-2
Ty Creativy to jsou shitky! Ber Genius SW 5.1HT - sou fakt super.
Subwoofer: 45W
Satellite: 15W X 4 pcs
Center: 15W
Driver Unit:
Subwoofer: 6.5"
Satellite: Front (4"); Rear (3")
Center: 4"
Functions: Master Vol., Center Vol., Surround Vol., Subwoofer Vol., CD/VCD/DVD Mode, AC3 CH Mode, Tape Mode and TV Mode.
Dimensions:
Subwoofer: 220 x 380 x 330
Front: 160 x 235 x 165
Rear: 120 x 120 x 120
Center: 360 x 160 x 165
Remote Controller: 115 x 40 x 20O
PC and DVD Player Compatible
Package Contents ----
Subwoofer speaker
Center speaker
Four satellite speakers
Speaker connecting cable x 5
Battery (AAA type) x 2
G9 PIN to 3* 3.5mm JACK PLUGS x 1 (for 5.1 sound cards)
Remote control
Shipping Information ----
Net weight:
Subwoofer: 10.48Kg
Front: 1.95Kg Rear: 0.81Kg
Center: 2.98Kg
Remote Controller: 0.043Kg
Gross Weight: 21.54Kg
Oproti nejakým zakrslým 5300! sou super!!! Fakt mám je vím proč.
AMD Athlon XP 1800+@2000+, 256MB DDR CL.2 Hynix, Soltek SL-75DRV4 ViaKT266A, ATI Radeon 8500LE 260/520, Maxtor 40GB (7200rpm, UATA133), SB Live! 5.1, Genius SW 5.1HT, DVD Toshiba, FORTRON 300W
Sakra lidi proberte se už s tím vyzdvihováním Genius HT!!!
tady přece nejde o tom, které bedny jsou lepší. Ale o to, že jedny jsou prostě VĚTŠÍ A DRAŽŠÍ, stavěné na velké pokoje a velký prostor...
zatímco pro normální lidi s omezeným prostorem, co potřebují nějaké rozumné prostorové nároky, je Inspire 5300...
Prostě mícháte hrušky a jablka... já jsem si pořídil Inspire ne proto, že bych je vyzdvihöval proti Geniusu - ale prostě proto, že můj pracovní stůl a okolí by velké repro snášel špatně!
.... z casti s tebou souhlasim .. ofsem, ve vetsine pripadu skoro nikdo nezminuje velikost prostoru pro jejich rozmisteni (navic votazka vomezenosti prostoru pro "normalni lidi" je pomerne dost sirokaPůvodně odeslal Jindra Hojer
) .... geniusky sou zprofanovany mozna proto, protoze se proste za ty prachy vosvedcily a hrajou tak jak hrajou a tech penez za ne neni tolik ....
btw .. dyby neslo vo to kery bedny za ty a ty kacky hrajou lip nebo hur, tak by nevznikaly takovyhle thready![]()
Kámo, a o Inspirech to neplatíJediné, na co si lidé u nich stěžují, je hraní/nehraní beden u MP3 apod. Ovšem jak je z jiných threadů vidno, tento problém se řešit dá (já ho vyřešil tak hodinu po montáži repro).
A nelze říct, že by si nikdy nikdo na Geniusy nestěžoval, viz toto fórum.
Ale o to přece nejde. Jde o to, že namísto jednoduchých vět typu "Genius HT jsou mnohem lepší" by mělo být jaksi dodáno, že pouze tehdy, máš-li je kam umístit - a jsi-li připraven na pořádnou hlučnost. Protože kdo si kupuje velké repro, aby mu hrály jak čínské plasťáky, že?![]()
Ad místo - vyjádřím se přesněji po příkladu mého pracoviště. Já jsem odkázán na pracovní stůl standardní velikosti (rozměry nechtějte) a všechny repro mám cca 75 cm kolem sebe jakoby na kružnici - podle umístění středu na vrcholku monitoru.
Do takového prostoru vměstnat Geniusy, to by byl úlet světové úrovně...
Ale ještě odpověď pro Kamila Rašku: jasně že se to oplatí, přesně tuto kombinaci mám. Funguje to bezchybně a výkon ani nevyužiješ - potenciál to má masivní. Doporučuju však stáhnout si pak nové drivery a novou verzi Playcentra z Netu.
Cenová výhoda (2600 Kč/4500 Kč), k tomu není co dodat...
no nevim, ale na stul rozmeru 75 cm je podle me blbost davat i ty inspiry. stacilo by ti nejaky 2+1 (za par (sto)korun)![]()
KILL YOUR MOTHER, RAPE YOUR DOG!
AMD Barton 2500+@2300MHz (209x11; 1,65V) Zalman 7000A AlCu Asus A7V880 VM 512 MB DDR 400 Mhz 5ns Microstar GeForce Ti 4200 64 MB 316/610 Hitachi 80 GB S-ATA Seagate Barracuda IV 60 GB Nec DVD+-RW 1300A Teac 524E 40x24x10 Creative Audigy Genius Home Theater 5.1 Wood Eurocase Bigtower 763 Moded Edimax 10Mb/s LAN Genius F-23 Leadtek Winfast TV 2000 XP Deluxe Samsung 172X Microsoft Intelimouse Optical Umax WK9000 klávesnice Fortron 350W 120 Fan Silent 14512 - 3D Mark 2001 (eště mu dám trošku pokouřit)
Samozřejmě zadní mám za sebou na stojánkách, použil jsem to k popisu umístění monitoru a předních.
Kromě toho jsem o tom mluvil v souvislosti s tím, že konstatní vzdálenost mojí lebky od všech satelitů je cca 75 cm. ten stůl má jinak klasickou kancelářskou velikost.
Dávat 5 beden na malý stůl to by byla síla chi chi
.... bud si vyhulenej nebo si ze mne delas pedel .. voboji beruPůvodně odeslal Jindra Hojer
![]()
![]()
Ne nejsem zhulenej... naposledy jsem hulil v roce 1996, to to letí.. proč bych si dělal pedel
![]()
Jde mi toliko o dobrou pověst a náležité docenění tak kvalitního výrobku, jakým 5.1 reproduktory Creative Inspire 5300 bezesporu jsou (no přiznávám teď už si dělám trochu pedel)![]()
![]()
.... nikdy sem ti netvrdil pravej vopakPůvodně odeslal Jindra Hojer
![]()
.... napsal si jenom, ze to neni vo tom kery bedny sou lepsi, ale vo tom kery sou vetsi a drazsi .. a ja si celou dobu myslel, ze de vo zvuk a naroky na jeho kvalitu
![]()
.. btw netvrdim, ze sou geniusky to nejvetsi zlato, co se blejska pod sluncem .. co by pak delali jiny vyrobci, ze
![]()
![]()
...tagže esli se moje zrakové orgány nepletou, tak smyslem tvého předchozího postu je sdělení čtenářům, že Geniusy mají lepší zvuk.
tak tohle už je na kordy anebo na pistole![]()
![]()
![]()
![]()
neexistuje jediný objektivní důkaz o jejich vyšší kvalitě, nežli vyřvávání nemnoha aktuálních či zastydlých pubescentů, nepodložené fakty, pouze dohady a mokrými sny.
Původně odeslal Jindra Hojer
.... furt nak nechapes, cece, zvobecnil si kokotinu, kerou sem vobecne vokomentoval, co hraje lip necht si kazdej da tu praci a dle moznosti si TU nebo ONU reprosoustavu poslechne .... co s tebou .... fakt nak nevim Jindro Hojere![]()
.. zanecham te napospas tvym myslenkam
![]()
muzu se te prosimte zeptat, Jindro Hojere, jestli si nekdy slysel Geniusy? mozna mas jen tu smulu, ze si jeste poradny bedny hrat neslysel, mozna je to v tom, ale s tim ti nikdo nepomuzeporidil sis Inspire ze zcela jasneho a srozumitelneho duvodu - nemas moc mista, proc ale bojujes za to, ze hrajou lip nez Geniusy? ty bys zbozstil i taiwansky plastaky za 200,- kdybys mel jeste mensi stul nez tedka
![]()
btw. kdy konecne prestanete spojovat problem s prehravanim sterea do 5.1 s bednama, kdyz je to zalezitost ciste jen zvukovky![]()
/// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///
... z prostého důvodu, a tím je pošlapávání tohoto výrobku ze strany majitelů Geniusů.
Jde o to, že když nějaký zájemce o koupi položí zde na fóru otázku: "co je lepší - Genius HT či Inspire", tak se hnedle pod tím začnou vršit příspěvky, že Inspire jsou shit a jediná volba je Genius. Což prostě není pravda.
Jen poukazuju na to, že rozdíl je mnohem složitější a měl by se brát ohled i na jiné aspekty, než velikost beden a fakt, zda jsou dřevěné či ne.
Domnívám se, že běžný uživatel výkon Geniusů prostě stejně nevyužije. A přehazovat problém do roviny "nikdy jsi neslyšel hrát pořádné repráky (=Geniusy)" mi přijde nečestné a nesportovní, použiju-li foglarovskou terminologii.
Jinak Tvá poznámka o "tchajwanských plasťácích" je poněkud zbytečná a nerozumím jí, nicméně nemám potřebu se proti ní ohrazovat. Proti Geniusům jsem nikdy nic špatného neřekl, jen jsem se snažil upozornit na to, že problém není tak černobílý, jak ho vyjadřují někteří autoři příspěvků (a zase musím dodat, v drtivé většině jde o vlastníky Geniusů).
Geniusy nepovazuju za poradny bedny, nemluvil sem o nichInspire urcite hrajou slusne na svoji cenu, ale Genius je se svou cenou jednoznacne nejvyhodnejsi, protoze se posouva z kategorie PC bednicek nekam na cestu k ozvuceni levnejsiho domaciho kina.. ja zas nechapu tvoje poznamky ohledne vykonu, vykon neni jen o tom jak to dokaze hrat nahlas, ale jakou to ma dynamickou rezervu atd. neni vsechno jen o vohulovani aby sousedum padaly obrazy.. jinak dreveny bedny maji prirozenejsi zvuk nez plastovy, respektive je potreba joo slusnej plastovej odlitek, dostatecne tvrdy, aby to neco predvedlo (viz Sony Pascal), se drevem je to jednodussi, i kdyz tloustka materialu u Geniusu bude na stejne urovni jako u minivezi
![]()
/// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///
Hoši díky za vaši debatu,docela mě to pobavilo,dospěl jsem k názoru že zvuk z dřevěných beden je lepší než z plastových,ale laik jako ja ten rozdíl určitě nepoznám![]()
![]()
Takže rozhoduje cena a te se držím.Byl bych rád kdybyste se přestali handrkovat nad takovou prkotinou,myslím že oba jste se svými bednami spokojeni
![]()
Core2Duos 8200@ 4 Gigasy ,Thermal Take Tower112 +2x9cm ventilátor, podvozek Gigabyte GA-965P-DS4, 2 gigasy ramky GEIL 800MHz@1000MHz, grafika Leadtek 8800GTS 320MB, disk pevny SATA - 36 Gigasu od WD - RAPTOR a 350 Gigasu SATA od maxtora,19" Samsung LCD, laser mickey maus CYBER SNIPA :-))Bedna CHieftec veliká, DVD-RW ASUS a LG a to všechno živi 550W blue storm Fortron
btw. ja zadny bedny nemam, nejsem tak prachatej, abych si je moh dovolit, proto mam jen sluchatka za 5.000,-![]()
Jestli prevazne poslouchas jen filmy, tak si kup ty inspire.... jelikoz ve filmech maji kvalitni zvuk.... Geniusy (ktere vlastnim, to jsou ty drevene) ... Geniusy maji ten zvuk taky velice kvalitni, ale ty nepotrebujes takovy vykon, takze se spokojis s nejakou levnejsi verzi inspire 5.1 .... od 5.1 vsak neustupuj ve filmech se hodi.... takze to je moje hodnoceni... prevazne jen na filmy
inspire ... na vse ostatni Genius TH 5.1
))) skvely zvuk, vykon a proste lahoda
![]()
![]()
![]()
A co takhle Hercules XPS 510 ?![]()
HW přichází a odchází, já zůstávám :-)
Ale filmy ve formátu AVI stejně hrajou jen stereo no ne??
maji koncovku AVI ale mas to MPEG4 - ty nejnovejsi maji AC3 zvuk, ktery ti hraje 5.1 kanalu...))) napr. Blade 2 mel tento zvuk a je to pekny rozdil nez to poslouchat jen normalne...
Původně odeslal mutant2
.... pravdu dis cece .. nicmene novejsi filmy maji AC3 zvuk pouze tehdy, pokud to ten dotycnej maser, kerej ten film dela to AC3 zvukem vosadi.. ale i klasicky stereo nezni ve filmu na 5.1 spatne, dyz je to dobre udelany ....
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)