Celé tohle fórum je protkáno tínhle nesmyslem a rád bych tímto příspěvkem trochu vyjasnil situaci:
Je úplně nesmyslé srovnávat tyto dva systémy. Je nutné si zejména uvědomit (to platí i pro zájemce o koupi něčeho takového), že výslovný rozdíl mezi těmito dvěma výrobky není v jakosti, ale ve VELIKOSTI. Jedny bedny jsou prostě větší a dražší, druhé skladnější a levnější. Druhé jsou zase pro lidi, kteří jsou odkázáni na pracovní stůl a blízké okolí, tudíž si nemohou rozmístit po celém pokoji repro.
Představa Geniusů na stole běžných rozměrů je děsivá, zatímco malé satelity Creativu se dají dát kamkoliv. Lze pak použít menší vzdálenost od poslouchače, což znamená možnost použití menší hlasitosti a menšího rušení okolí!
Pochopitelně pokud někdo bydlí ve vlastním domě či velkém bytě, má možnost podřídit prostor pokoje soustavě domácího kina, jistě si rád připlatí 1/2 ceny a sáhne po Genius HT. Proč ne? Určitě si pak užije náležitě nářezovou reprodukci.
Důležité však je, že pro kvalitní prostorovou reprodukci jsou vhodné oba dva tyto systémy a vyzdvihovat jeden nad druhý (jak jsem si všiml děje se tak zásadně ze strany majitelů Geniusů), to je projev nezralosti a pomíjení základních faktů.
Já sám jako vlastník Inspire 5300 samozřejmě mám sklony vyzdvihnout jejich suprově nízkou cenu v poměru k výkonu, ale připadá mi to zbytečné - to si ostatně každý může zjistit sám.
Oba dva systémy řekl bych patří do jiného prostoru a mají realizovat dva různé druhy požadavků na uspořádání a reprodukci.
Kdo má rád opravdu nářez, že se baby na ulici křižují (řekl bych že zejména dospívající kolem 16i let věku), sáhne po Geniusech, ať to stojí, co to stojí.
No a my slušní lidé, co respektujeme okolí ale také svůj sluch, sáhneme po Creativech. Čímž ovšem určitě není řečeno, že jsou na tom nějak podstatně hůř. Já jsem se zatím v hlasitosti nedostal ani přes 1/3 kolečka - zkrátka silnější zvuk nepotřebuju, ten subwoofer mě pak již při výbuších apod. poněkud děsí.
No tak co vy na to, znalci a muzikusové?![]()