Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: USB laplink - par dotazu, vase zkusenosti?

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní USB laplink - par dotazu, vase zkusenosti?

resim ted problem, jak zapojit do domaci site novy pocitac pocitac a nechce se mi tahat opet 25m utp kabelu od routeru(skrze cely barak).. rozebrat bych tu chtel moznost propojeni s pocitacem do domaci site jiz pripojenym, ktery ma prostrednictvim teto site skrze router take pristup na internet a to pomoci USB laplinku.

nicmene o tomto reseni jsem se na internetu(googlu) prilis informaci nedozvedel.

..poznatky a otazniky..

* cena kabelu se pohybuje okolo 200-300kc
    * zarizeni se na obou propojenych pocitacich chova jako nova sitova karta(takze pujde nastavit sitova konfigurace - ip, maska, dns)
    * po autodetekci ve windows je treba nainstalovat z dodaneho disku(fdd,cd) patricne ovladace
    ? na diskusnich forech o produktech prodejci povetsinou nedoporucuji na hrani her - ze by mizerny ping?
    ? nikde jsem se nedocetl, zda pres to jde prenaset rychlosti usb 2.0 za predpokladu, ze mam toto zarizeni na obou pocitacich, tedy teoreticky 480mbit, prakticky mi staci, kdyz to bude rychle jako 100mbit lan sit. vsude kde o tom pisou jsou bud jen uvedeny obecne specifikace usb 1.0 a 2.0 a patricne rychlosti, nebo se tam pise jen o 4-8mbit ve vztahu k usb 1.0
    ? pokud budu chtit z noveho pocitace na net> pak predpokladam, ze bude potreba aby ten pocitac ze site, jehoz prostrednictvim pripojim tento novy nejak routoval traffic, ze? tzn bude treba nahodit sdileni pripojeni ve windows(joke), winroute, nebo neco podobneho, nemylim se?
    ? sdileni souboru ve windows pres to pojede tak jako tak, za predpokladu, ze budu mit dobre nastavena prava a ucty

- snad jsem nic nezapomnel, i kdyz mam opacny pocit, ale vetsina veci co mi hrabala v hlave tu uz je napsana. nakonec jako vzdy .. predem diky za vase rady, zkusenosti(k+)
    Naposledy upravil Jey; 08.01.2008 v 11:56.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní Re: USB laplink - par dotazu, vase zkusenosti?

Chápu to správně že plán je:
    Kód:
    inet
     |
    router----(pc)
     |    \
     |      (pc)
     |
    PC1---USBlaplink---PC2
    ..pokud to tak má bejt, tak se na usb vykašli a do PC1 prostě přihoď další ethernet síťovku, PC1 a PC2 propoj kříženým kabelem a na PC1 nastav spojení obou připojení do mostu.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Member Avatar uživatele Gregy
    Věk
    34
    Vliv
    241

Já bych to tou USB propojkou rozhodně neřešil protože:
    a) druhý pc by musel být zapnutý vždy když ten nový chce na síť
    b) na druhém pc by musel být nějaký soft nebo wxp s bridgem (další bod kde se může něco po)
    c) řešení je neodskoušené a slibuje spousta zbytečný nervů

Namísto toho bych se rozhoupal a ten další kabel natáhl nebo koupil switch (rozbočovač) za stejné peníze jako ten USB kabel a dal ho k těm dvoum počítačům pod stůl.
    The Cake is a SPY!

Presne tak - kupit maly switch + dva kable a tym "rozdvojit" kabel od existujuceho PC.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Anebo dat na jeden kabel dva konektory. Vyuzivaji se jenom 2 pary, takze jednim kablem jdou natahnout dva kompy.
    Mam tak doma dva kabely (4PC) - asi 13m a 5m a bezproblemu to funguje plnou rychlosti (100mbit, na giga by to asi nebylo )

Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
    (100mbit, na giga by to asi nebylo )
    urcite jsou potreba 4pary na giga
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

OT
    ako mam zapojit kabel ked to chcem vyuzit jak pises vyssie (ktore 4 piny sa vyuzivaju v konektore RJ45)

Věk
    42
    Vliv
    310

http://www.hardwarebook.info/Etherne..._Straight_Thru
    jeden konektor
    1 bila/oranzova
    2 oranzova
    3 bila/zelena
    6 zelena
    druhy konektor
    1 bila/modra
    2 modra
    3 bila/hneda
    6 hneda

pripadne to vecer muzu nafotit

Citace Původně odeslal wong Zobrazit příspěvek
    http://www.hardwarebook.info/Etherne..._Straight_Thru
    jeden konektor
    1 bila/oranzova
    2 oranzova
    3 bila/zelena
    6 zelena
    druhy konektor
    1 bila/modra
    2 modra
    3 bila/hneda
    6 hneda

pripadne to vecer muzu nafotit
    No tomu trocha nechapem...... ak je na jednej strane kablu napr. 1 bila/oranzova tak musi byt zapojena aj na druhej strane, lebo potom to nema vyznam.
    (alebo to si mi dal 2 moznosti ?). Na farbe aj tak nezalezi, ide o to ktore piny maju byt prepojene.

aha, uz som to asi nasiel, ide o to, ze maju byt zapojene piny 1,2,3,6 http://www.zsstrz.cz/websluz/utp/

Senior Member
    Vliv
    298

diky za reakce, zapojeni by vypadalo presne jako to zde nactrnul peca-on-line.

Kód:
    inet
     |
    router----(pc)
     |    \
     |      (pc)
     |
    PC1---USBlaplink---PC2
    o pouziti zbyvajicich 4 volnych dratu z jiz pouziteho utp kabelu jsem take premyslel, ale i kdyz je to funkcni reseni, prijde mi jako ponekud neprofesionalni. ano, slo by kabel rozdelat a nacvakat dalsi konektory, samozrejme pouze pro 100mbit. ovsem nevypadalo by to moc dobre a zakaznik by asi take nebyl prilis nadsen.

PC1 je stolni pocitac a PC2 je notebook(ethernet,wifi), oboji patri jednomu uzivateli, propojeni bude slouzit predevsim na vymenu dat notebook-stolni pocitac a prilezitostne pro notebook i internet.

takze nakonec koupim asi prece jen dalsich 25m utp kabelu a natahnu ho az od routeru.. vsude tu jsou listy, ktere nejsou pridelane napevno, takze se daji lehce oddelat. switch by byl taky moznost, ale to je dalsi zarizeni coz zakaznik prilis nepreferuje(je tu wifi AP s POE, router bez wifi - coz je skoda).

timto je tedy vyresena moje zalezitost a jsem rad, ze se zde objevila hodnotna diskuse i o rozdvojeni utb kabelu pro 100mbit.

* vlastne jeden dotaz by tu byl - jen pro zajimavost. jake jsou realne prenosove rychlosti USB laplinku pri pouziti usb 2.0?
    Naposledy upravil Jey; 08.01.2008 v 17:16.

Věk
    42
    Vliv
    310

Pridavam slibene fotky - strana u switche a strana, kterou mam prilepenou zezadu stolu - krabicka za par korun a dva 1m dlouhy patch kabely
    Uznavam, ze bez te krabice by to vypadalo divne a nepouzitelne
    Přiložené obrázky Přiložené obrázky

dik, uz z tvojho prveho prispevku je to jasne, (ale ja kym som to pochopil )

este mam kratku otazku.
    Potrebulem kabel rozdelit v exteriery, je na to nejaka specialna spojka ? alebo si musim nieco zbastlit sam ?

Věk
    42
    Vliv
    310

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. LCD Prestigio P176 - vase osobni zkusenosti?
    Založil Pinhead v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 18.10.2004, 08:27
  2. Par dotazů ohledně Hercules Fortissimo 7.1 III
    Založil Deow v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 21.08.2003, 13:36
  3. Par dotazů ohledně Hercules Fortissimo 7.1 III
    Založil Deow v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 17.08.2003, 21:30
  4. Epox 8K9A2+ par otazek a zkusenosti :)
    Založil Perplex v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 20.03.2003, 13:40
  5. AthlonXP 1700+ nakolik pujde + vase zkusenosti
    Založil Pyrous v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 12
    Poslední příspěvek: 21.11.2002, 10:29

Pravidla přispívání