Planuju v brzke dobe lehke navyseni diskove kapacity (precijen stary 320GB disk uz se za 2.5 roku naplnil a je cimdal horsi na nem uklizet ).
Protoze si zaroven stary disk v PC necham, tak mi bude stacit kapacitne cca 500 GB. Vzhledem k novym modelum disku bych chtel, aby mel 250GB/plotnu, tedy byl dvouplotnovy. No a v tom je prave problem, nevim jaky presne vybrat. O preferovane znacce to neni, mel jsem ruzne znacky disku - spise bych chtel disk tichy, chladny a spolehlivy (a to se u noveho modelu nevi ). Zatim jsem nasel akorat:

Seagate 7200.11 - ten by mel mit urcite 2 plotny a da se sehnat, nicmene ohlasy na nej tu nejsou nicmoc (klidne mi ale vyvratte opak).

Samsung Spinpoint F1 - mela by existovat 500GB verze (HD502IJ), ale nejak jsem ji v ceskych eshopech zatim nepotkal. S disky teto znacky jsem zatim nemel zkusenost, co jsem tu cet, tak nejsou spatne (zatim si akorat kolega z prace pred vanoci kupoval 750GB F1, ale byl mrtvy hned po zapojeni, cvakajici hlavicky takze jsem nemohl ani otestovat)

WD - nevim, zda maji uz dvouplotnovy 500 GB disk (WD5000AAKS ma tri plotny, co vim)

Hitachi - u nich jsem se trochu ztratil, maji nejakou novou radu, co by mi vyhovovala?

Predem diky za kazdy nazor...