Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Osciloskop 2x40MHz do USB za pěknou cenu???

Member
    Vliv
    279

Standardní Osciloskop 2x40MHz do USB za pěknou cenu???

Osciloskop do USB, napájení si bere přímo z USB.
    Podporuje OS od WIN98SE až po Vista.
    Dva kanály schopné vzorkovat periodické signály do 40 MHz (max. 100MS/s)
    http://vyrobce.svet-nakupu.cz/oscilo...-50/dp-105266/
    Na www.conrad.de je lepší popis dejte si tam do vyhledávače (Schnellsuche) DSO-2090 (odkaz sem nejde dát přímo má mooc znaků na délku)

Co se týče funkcí nenašel jsem nic co by tam scházelo.
    Cena pod 6 tis. sice bez sond ale stejně při téhle frekvenci...za digitál s pamětí
    Co jsem přehlíd kde je háček?
    AMD XP 2700+@3100+ (2,2G=11*200 1,65V, odemceny) - watercooled, Eheim 1046, ASRock K7S8XE+ (Sis 748 + 964), A-DATA 512MB+1024MB (DDR400), Gigabyte 7600GS , Samsung Spinpoint 2504C 250GB, Lite-on DVD-RW 1633S, ASUS DVD-RW 2014L1T, Fortron FSP400 12cm fan, Kouwell 2*LPT, AVerMedia A16D Analog+DVB-T

Member Avatar uživatele otas
    Věk
    38
    Vliv
    280

Standardní Re: Osciloskop 2x40MHz do USB za pěknou cenu???

Jen by me zajimalo jak kvalitni bude ten software pres ktery se to obsluhuje, tohle by mohl byt kamen urazu. Kazdopadne je to ale hodne zajimava nabidka, zadny hacek jsem v tom popisu nenasel.
    HP nx6110 Celeron M 1.4GHz 512MB 40GB DVD-RW WiFi BlueTooh - po smrti :-(
    Nyni SL510 :-/

U podobných věcí (tenhle konkrátně neznám) bývá problém jednak odfláklý SW (nikdo vám nezaručí, že to bude fungovat, nemusí mít některé fce), rychlost vzorkování/přenosu dat do PC a odfláklá vstupní část (když se v ní zdegeneruje vstupní signál, už ho neobnoví sebelepší SW). Také se tam nic nepíše o paměti a to alfa a omega každého digitálního osciloskopu. Když je malá, tak pro pomalé signály silně klesá vzorkovací frekvence a tím i šířka "analyzovaného pásma".

Když do toho pustíte 1kHz sinus je to v poho, ale jinak bych nečekal zázraky.
    I pes ma svuj den .... a dnes je ten den a já jsem ten pes.

Tiez som si chcel kupit osciloskop k PC. Nakoniec som radsej za nejake 2 litre kupil staru analogovu Teslu. Nepotrebujem k nej windows a nejaky pofiderny software.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Koupili jste si ho teda někdo?
    Já o něm taky uvažuju. Zajímalo by mě, jak to funguje. Když mám dva signály dejme tomu s periodou 50Hz, chci ten signál nahrávat do PC, abych si mohl listovat uloženými vzorky v paměti. Vzorkovací frekvenci si nastavím takovou, abych ten signál viděl s dostatečným rozlišením, třeba 50kHz, pak vyrovnávací pamět v osciloskopu stačí na několik period signálu. Když spustím nahrávání do počítače, budou se data stíhat přenášet do PC v reálném čase, abych se mohl podívat na signál libovolně dozadu? Promiňte komplikované vyjadřování, praxi v tom budu mít teprv až si to koupím, jestli teda nezjistím, že je to pro mě nepoužitelné. Díky za odpovědi.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

ja pouzivam tohle http://www.macroweil.cz/eshop/?p=pro...skop-do-75-mhz

je to az do 100MHz ( maji tam prozatim neopravene udaje ). program je, pokud chcete merit neco presne, krajne odflaknuty. ale je moznost to vycitat externim programem pres dodane dll.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Citace Původně odeslal mISHA Zobrazit příspěvek
    ja pouzivam tohle http://www.macroweil.cz/eshop/?p=pro...skop-do-75-mhz

je to az do 100MHz ( maji tam prozatim neopravene udaje ). program je, pokud chcete merit neco presne, krajne odflaknuty. ale je moznost to vycitat externim programem pres dodane dll.
    Mno to bych si musel koupit dva, ale když už jsi tady, jak je to u tohohle osciloskopu a dodávaného softwaru s pamětí? Můžeš listovat v programu signálem nazpátek, kolik period signálu nazpátek je tam vidět? Jakou vzorkovací frekvenci to USB stíhá?

Vliv
    357

clovece, to se me moc ptas zrovna ten program neni takovy, abych si tim zatezoval hlavu. kolega mi napsal maly programek, kde si nastavim parametry ( delic casove osy i merici rozsah ) ktery zapnu, pak vypnu a data si zpracuji sam jinde. na presne propocty ten program vubec neni.

nazpatek moc listovat nemuzes. vlastne skorem vubec ( anebo jsem na to neprisel ). ohledne vzorkovaci frekvence nechapu otazku. osciloskop zvlada 100MHz. ja obcas potrebuju deje kolem 50ns, ale priznam, ze tohle jsem jeste s timhle osciloskopem nezkousel.

jak jsem psal, mnohem zajimavejsi je pro mne program od kolegy, ktery mi data ulozi prehledne do souboru. ten si pak mohu zpracovat dle libosti.

Ok. Mně šlo prostě o tu historii. Jestli to stíhá uložit na disk všechno, co vidíš na osciloskopu, aby sis ten průběh celej potom mohl projít a hledat něco v tom signálu. Aby to prostě fungovalo jako paměťovej osciloskop s velkou pamětí, řádově minuty záznamu při dejme tomu 1MHz.

A co to teda bude dělat, když vzorkovací frekvence bude 100MS/s, každý vzorek 8bitů, potřebná přenosová rychlost 800Mb/s plus nějaká režie, maximální rychlost USB2.0 je 480Mb/s ?

Vliv
    357

hosi, to se mne moc ptate.

nicmene na tu pamet mam prave programek od kolegy, ktery me to vsechno zapise do souboru, ktery pak muzu pohodlne zpracovat v nejakem tabulkovem procesoru.

Citace Původně odeslal mISHA Zobrazit příspěvek
    clovece, to se me moc ptas zrovna ten program neni takovy, abych si tim zatezoval hlavu. kolega mi napsal maly programek, kde si nastavim parametry ( delic casove osy i merici rozsah ) ktery zapnu, pak vypnu a data si zpracuji sam jinde. na presne propocty ten program vubec neni.

nazpatek moc listovat nemuzes. vlastne skorem vubec ( anebo jsem na to neprisel ). ohledne vzorkovaci frekvence nechapu otazku. osciloskop zvlada 100MHz. ja obcas potrebuju deje kolem 50ns, ale priznam, ze tohle jsem jeste s timhle osciloskopem nezkousel.

jak jsem psal, mnohem zajimavejsi je pro mne program od kolegy, ktery mi data ulozi prehledne do souboru. ten si pak mohu zpracovat dle libosti.
    Pri 50Msps to bude dobry tak do par sovek kHz a to jeste zalezi na vnitrni pameti, tektronix s sirkou pasma 100MHz ma vzorkovani tak 2Gs/s todle je o par radu mene : )
    PIII1000@1050 Vcore 1,7v, 512@140MHz,Octek VA694ADE(apolo133A), Geforce 3 Ti200 GPU-200MHz mem 458 MHzDDR. Hdd 160GB WDcko :) MAYA 44,TvPinacle,x626wifi

Takové osciloskopy fungují tak, že samplují realtimově např. do 128KB paměti SRAM a nasamplovaný signál se pak pomaleji přenáší (přes sériový port nebo usb) do pc. Čili vidíte okamžik ve sledovaném signálu. Na přenosu mezi osciloskopem a PC zase tak moc nezáleží (pokud nechcete ukládat realtimove signál na disk). Obrazovka se taky překresluje jen 25x / s a nepříjde vám to divné.

Obecně platí, že na 50 MS/s zobrazíte krásně signál do 5 MHz (10 vzorků na periodu). Většina taky umí vzorkovat v ekvivalentním čase. Takže se zapnutým triggerem lze zobrazit jakoby větší frekvence, tak, že se jednotlivé samply z různých period kreslí do jedné periody a jakoby vytvářejí skutečný signál. Signál musí být samozřejmě periodický, jinak by to neodpovídalo skutečnosti. To jsou právě ty 2 GS/s u tektronixu (snad si nemyslíte, že skutečně vzorkuje 2 GS/s )

Ale u těchhle levných je problem, jak už tady někdo řekl v odfláknuté vstupní části (malá šířka pásma, na vstupu jsou většinou 2 spárované fet tranzistory a pak slabé OZ) a pak taky software. Když máte ale možnost naprogramovat svůj vlastní sw, tak tento problém odpadá.

Takové digitální osciloskopy do 6 litrů jsou spíše hračka, ale zase dají základní představu o co kráčí a nízké signály ještě docela zobrazí.
    Naposledy upravil pppaajjaa; 18.08.2008 v 22:51.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Propojeji 2 PC pres USB kabel A-A???
    Založil Src v sekci fóra Sítě
    Odpovědí: 13
    Poslední příspěvek: 14.01.2004, 19:34
  2. USB Flash disk
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 12.11.2003, 22:12
  3. Problémy s USB na MSI K7N2 Delta-L
    Založil Kvido v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 1