Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Levny notebook - EX5620Z-1A1G16Mi 15, 4

Standardní Levny notebook - EX5620Z-1A1G16Mi 15, 4

Cauves,
    kamarad chce levny book a tak jsme naklikali tohle http://www.asus.cd/notebooky/ex5620z...-lx-e980c-006/ - jaky je vas nazor, myslite ze je celkem v poho, nebo je to ulet? Mate s nim nekdo zkusenosti? dikes

Standardní Re: Levny notebook - EX5620Z-1A1G16Mi 15, 4

Nevypadá zle, konfigurace je v pohodě, měl by stačit na téměř jakoukoliv školní práci. U takovýchto levných noťasů bývá problémem velice ošizené šasi, výdrž na baterii nejspíš nebude udávaných 3,5hodiny, displej nebude z nejlepších-ale pokud chce cokoliv přenosného a bude se k němu chovat šetrně, měl by vydržet i déle než 2dny po záruční době V této cenové kategorii bych už možná uvažoval o nějakém repasovaném IBM či Dellu, ale tam zase bude kratší záruka a slabší konfigurace. Zkušenosti s tímto notebookem nemám, ale v této třídě jsou všechny jak přes kopírák-čili slušná konfigurace a kastle, co se za chvíli přenášení rozvrže. Můžeš upřesnit, jak často jej hodlá někam přenášet, a jestli je pro něj důležitější výkon, nebo výdrž mechanická a bateriová? To jsou podle mne důležitější parametry
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Citace Původně odeslal berraneck Zobrazit příspěvek
    Nevypadá zle, konfigurace je v pohodě, měl by stačit na téměř jakoukoliv školní práci. U takovýchto levných noťasů bývá problémem velice ošizené šasi, výdrž na baterii nejspíš nebude udávaných 3,5hodiny, displej nebude z nejlepších-ale pokud chce cokoliv přenosného a bude se k němu chovat šetrně, měl by vydržet i déle než 2dny po záruční době V této cenové kategorii bych už možná uvažoval o nějakém repasovaném IBM či Dellu, ale tam zase bude kratší záruka a slabší konfigurace. Zkušenosti s tímto notebookem nemám, ale v této třídě jsou všechny jak přes kopírák-čili slušná konfigurace a kastle, co se za chvíli přenášení rozvrže. Můžeš upřesnit, jak často jej hodlá někam přenášet, a jestli je pro něj důležitější výkon, nebo výdrž mechanická a bateriová? To jsou podle mne důležitější parametry
    No myslím, že notebook ani nebude vědět, kde bydlí majitel, ale s tím budoucí majitel počítá, že se k němu bude muset chovat hooodně šetrně. Repasovanej book ee... Důležitější jsou parametry.

Citace Původně odeslal bless Zobrazit příspěvek
    No myslím, že notebook ani nebude vědět, kde bydlí majitel, ale s tím budoucí majitel počítá, že se k němu bude muset chovat hooodně šetrně. Repasovanej book ee... Důležitější jsou parametry.
    lehke OT, ale tohle je bohuzel znacka a trida notebooku, kde pri velmi castem pohybu (prenaseni, prevazeni atd.) je skoro jedno, zda se majitel k nemu snazi chovat maximalne prijatelne, jelikoz tyhle notasy proste na to stavene nejsou, at si rika kdo chce co chce.
    A ono pak byt mesic bez notasu, kdyz bude v servisu, po navratu ze servisu pak 2, 3 mesice pokoj a opet problem a notas zase mesic pryc - to si pak dost lidi rozmysli.
    Aneb z druheho konce - kdo chce notas na caste prenaseni ci prevazeni, nemel by byt tak bohaty, aby si kupoval nejlevnejsi veci.
    To, ze podobny typ notebooku vydrzi bez zavady pracovat bez zavad pri castem stehovani je spis zbozne prani majitelu, nez realita.
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

1) Je u repasovaného noťasu problém záruka (ty bývá půl až rok, oproti 2 u nových), nebo ten pocit, že není nový? IBM Tčkové řady a notebooky podobné kategorie mají kastli nezničitelnou a i bazarové bývají v hezkém stavu (OT: holkám se Tčka většinou nelíbí.. ).
    2) Řekněme, že výkonově srovnávám starší jednojádro(banias/dothan) s dvoujádrem-myslíš, že rozdíl bude natolik velký, že má cenu jej měnit za dobrou kastli?
    No nevimnevim ale pokud jde o co nejlevnější noťas, předpokládám, že extrémně náročné aplikace na tom provozovat nebude, takže spíš ocení slušnou odolnost při častém přenášení než nějaký ten výkon navíc.
    IBM
    Lenovo
    Kriglnakafe

Cauves,
    kamarad chce levny book a tak jsme naklikali tohle http://www.asus.cd/notebooky/ex5620z...-lx-e980c-006/ - jaky je vas nazor, myslite ze je celkem v poho, nebo je to ulet? Mate s nim nekdo zkusenosti? dikes
    Ja osobne bych si zadny notebook z modelove rady Extensa nekoupil, takze pokud se mu muzes vyhnout udeleje to. Jakekoliv jine modelove rady u Aceru jsou OK, ale tohleto jsou nejvetsi smejdy co delaji (nemyslim vykonove ale kvalita a spolehlivost u tehle modelu je mizerna).
    Naposledy upravil Ballnazzar; 08.01.2008 v 06:51.

No za tyhle penize nemuzes cekat zazraky, ale to je snad kupujicimu jasne. Kdyz uz Acer, doporucil bych nejaky z desingu Gemstone, kde je pry kvalita sasi uz lepsi.
    MSI Z77A-GD55, i5-3470, Gelid Tranquillo rev. 2, 16GB RAM Kingston HyperX Blu XMP 1600Mhz, Gigabyte HD 7950, 80GB Intel SSD, 500GB WD, HP ZR2740w

Citace Původně odeslal fr33k Zobrazit příspěvek
    No za tyhle penize nemuzes cekat zazraky, ale to je snad kupujicimu jasne. Kdyz uz Acer, doporucil bych nejaky z desingu Gemstone, kde je pry kvalita sasi uz lepsi.
    Sasi u tohodle modelu neni spatny ..., tady de o kvalitu pouzitych komponent ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Levný notebook BENQ Joybook A52E - názory, alternativy?
    Založil fr33k v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.08.2007, 17:53
  2. Jaký levný a pevný,kvalitní repasovaný notebook nad 10000kč?
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra Nákupní poradna
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 18.10.2006, 21:21
  3. Postavte si vlastný LCD projektor
    Založil PeterM v sekci fóra Projektory
    Odpovědí: 896
    Poslední příspěvek: 13.01.2006, 11:52
  4. Blokuje se mi IP proc? VYRESENO
    Založil Lipo v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 18.01.2004, 20:30

Pravidla přispívání