Výsledky 1 až 5 z 5

Téma: Jak na hotspot?

Standardní Jak na hotspot?

Ahoj lidi, potřeboval bych poradit zařízení, kterým bych mohl rozchodit hotspot v jedné kavárně. Zatím tam poskytují volný internet pomocí AP Ovislink 1120. Nastavení sítě probíhá pomocí DHCP, síť je zabezpečena pomocí WEP klíče, který se ručně mění. To zabezpečení slouží pouze k tomu, aby se na síť nemohl připojit každý. Zákazník dostane WEP klíč na své účtence. Pro některé zákazníky je problém vyplňovat WEP klíč, proto bych chtěl použít hotspot. Nastavení IP pomocí DHCP, žádné zabezpečení, pouze stránka s loginem. Změna login údajů musí být triviální, proto hledám nějaké zařízení s web rozhraním. Koukal jsem na hotspoty, ty trochu diskvalifikuje cena kolem 10 000 Kč bez DPH.

Existuje nějaké levnější řešení, které by splňovalo moje požadavky? Slyšel jsem něco o zařízeních Mikrotik, ale moc se v tom neorientuju. Díky za inspiraci.
    PC: Intel Pentium G2020, GigaByte GA-Z68AP-D3, Crucial 2 x 4096MB DDR1333 Dual, Maxtor DiamondMax 23 500GB S-ATA, Asus Radeon HD6770 10242MB, HP w2207, Asus DRW-2014L1T, Windows 8.1 Pro
    NB: Dell D830, T7500, 2 x 2GB RAM, 160GB HDD, WSXGA+, Nvidia Quadro NVS 140M

Standardní Re: Jak na hotspot?

To co hledas se jmenuje Captive Portal, pokud bys to rozjizdel na normalnim pc, tak asi neni moc problem, jsou na to i specializovane linuxove distribuce, nabootujes z cd a jede to.
    Jak je to s podporou v embedded systemech popravde moc nevim, Microtik by to asi umet mel, je to koneckoncu taky jen linux, dale muzes zkusit alternativni firmwary jako dd-wrt, open-wrt apod. Vim, ze na svem APcku, kde mam prave dd-wrt moznost Hotspot Portalu je, bohuzel jsem to nikdy nepotreboval a tudiz ani neotestoval.
    Naposledy upravil monsoon; 02.01.2008 v 14:50.

Fanless Experiment || Gigabyte Z77-DS3H | Intel i5-3570K | Thermalright HR-02 | 16G DDR3 | Sapphire HD 7750 Ultimate | Crucial M4 256GB | Seasonic X-400FL | Fractal Define R4
    Dell D430 || i945G | C2D 1.2G ULV | 2G DDR2 533 | GMA950 | 12" 1280x800 | 80G 4k2 | 802.3ab | 802.11g | 802.15.1 | HSDPA | Windows 7 x64
    Storage || i965G | E2200 | 4G DDR2 | RAID5 6x Samsung HD154UI 1.5TB - ~7TiB | 802.3ab ...powered by Ubuntu Server x64
    Accessories || E-MU Tracker Pre USB 2.0 | Meier Corda Headsix | Sony MDR-CD470 | Pioneer A-204R | Tesla ARS 9218 32 | LG 32LD350

"Music is essentially useless, as life is." George Santayana

Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Member Avatar uživatele Gregy
    Věk
    34
    Vliv
    241

Já konkrétně doplním k tomu mikrotiku. Dalo by se to rozjet na tomto vybavení (licence na mikrotik v ceně):

http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=79720
    http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=83432
    http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=64687
    http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=83408

+ jeste nejaka krabice
    The Cake is a SPY!

Citace Původně odeslal monsoon Zobrazit příspěvek
    To co hledas se jmenuje Captive Portal, pokud bys to rozjizdel na normalnim pc, tak asi neni moc problem, jsou na to i specializovane linuxove distribuce, nabootujes z cd a jede to.
    Jak je to s podporou v embedded systemech popravde moc nevim, Microtik by to asi umet mel, je to koneckoncu taky jen linux, dale muzes zkusit alternativni firmwary jako dd-wrt, open-wrt apod. Vim, ze na svem APcku, kde mam prave dd-wrt moznost Hotspot Portalu je, bohuzel jsem to nikdy nepotreboval a tudiz ani neotestoval.
    zaujalo ma to. Ja idem na pfsense a Captive Portal tam je, ale je to na mna dost zlozite...... keby mi s tym niekto helpol bol by som happy chcem to len testnut

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání