Podla obrazku tvojej dosky co som nasiel na webe mas 4xSATA + 4XPATA, nezabudaj ze mas na doske aj pridavny PROMISE radic.
Podla obrazku tvojej dosky co som nasiel na webe mas 4xSATA + 4XPATA, nezabudaj ze mas na doske aj pridavny PROMISE radic.
Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.
Aha, tak teď se to vysvětluje : řadič PROMISE na desce nemám a v manuálu je označený jako optional. Asi mám mutaci KT6 Delty bez tohoto řadiče.
Manolo
To jest mozne, pozeral som na MSI KT6 Delta, ale nie na jej mutacie. Hod si ju sam do gugla a uvidis a ak mas nejaku s pridavnymi pismenkami, je dobre pisat presne. Ale to uz je debata kusok OT/.
Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.
priprav si SATA radic na cd/fdd a pri instalaci wokynek jim ho hned na zacatku predhod klavesou F6...
"Nechci se přít, ale manuál k desce říká, že jižní most VT8237 podporuje dvě SATA + dvě PATA zařízení. Pokud je tomu tak, nepodaří se mi naklonovat původní disk"
Měl by podporovat 2 IDE kanály (4 x PATA což právě maximálně využíváš) + 2 x SATA. Rozšiřující řadič pak podporuje další kanál PATA (2 zařízení) + 2 x SATA a umí i RAID. Čili ty ponecháš své 4 PATA zařízení tak jak jsou a pouze do volného SATA konektoru připojíš nový SATA disk.
Do windows nainstaluješ jeho ovladače a pak uděláš zálohu systémového disku (partition) pomocí třeba Clonezilly. Tu zálohu pak odzrcadlíš na nový SATA disk a v BIOSu změníš bootování na SCSI (tak se u těchto motherboardů obvykle SATA zařízení hlásí). No a pak se jen modli, aby to nabootovalo.
Ale samozřejmě taky doporučuji novou instalaci (k ní si připrav SATA driver na disketu).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
Díky moc za všechny dobře míněné rady. Půjdu cestou, kterou navrhnul leo a když to nevyjde, nainstaluju windows nově. Už léta nemám FDD, takže si ten SATA drajvr hodím na instalační CD operačního systému.
Tedy, hned jak se rozhodnu, jaký SATA disk si vlastně pořídím. Zatím to vidím na Samsung HD200HJ.
Manolo
Mohu potvrdit, že se mi osvědčila jako nejschůdnější cesta vytvoření instalačního CD systému XP SP2 pomocí nLite (www.nLiteos.com), do kterého jsem vložil i drajvr pro SATA disk (pozor: nutno vkládat tu verzi drajvru, která je určena pro vytvoření instalační diskety). Nabootoval jsem z instalačního CD, systém rozpoznal i SATA disk, na který jsem nainstaloval operační systém.
Manolo
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)