Seagate 7200.11 Nebrat! Mám doma Model ST3250410AS, což je sice 7200.10 řada papírově, ale technicky je to model řady 7200.11 protože jako jediný z 10tkové řady má 250GB plotny. Teda plotnu, protože má 250GB. Tenhledisk je fajn. Absolutně neslyšný, chladný a slušně rychlý. I Proto jsem chtěl Koupit jeho bratříčka se dvěma plotnami ST3500320AS 500GB. Týden jsem prolézal internet a pokud ti bude stačit moje echo, tak opravdu ho neber! Vyhrává sysntetické testy, ale to je vše. V reálných aplikacích či při kopírování skutečných souborů bývá mnohdy i poslední a jeho výkony jsou dost nevyrovnané. Některé diciplíny zvládne nejlépe, některé nejhůře. V Globálu jsou tyto disky spíše horš podprůměr.

Dal bych ti linky na testy, ale bohužel to byly samé cizojazyčné, ne anglické. Takže znova je nenajdu.

Pokud chceš ale reálný obrázek, odívej se na Newegg.com, což je jeden z největších E-shopů. Sposutě lidí přišel disk s blbým firmwarem, vadnými sektory, 8MB místo 32MB cache atd. Spousta kusů byla vyrobena v číně a je to katastrofa! I proto jsem koupil raději WD5000AAKS.