No ja bych bral 8500 cena by mela byt taky slusna, a OC neco pod 5 GHz ....
Jinak doufam ze vyjdou nejdzl na konci ledna![]()
No ja bych bral 8500 cena by mela byt taky slusna, a OC neco pod 5 GHz ....
Jinak doufam ze vyjdou nejdzl na konci ledna![]()
On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula Bios 0907,Corsair 2x1GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit 5-5-5-15 (TWIN2X2048-8500C5D),
Gigabite GTX260 216SP 896MB , Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+WD 500Gb S-ATA2, Tagan TG480W-U15, LCD 22" HP w2207h
Benchmarky 3Dmark01-????b, 3Dmark03-????b, 3Dmark05-25 129b, 3Dmark06-15 604 b
Podle mě jich rozhodně nebude dost. Intel má mám dojem 4 továrny se 45nm linkami, když pominu zmetkovitost kvůli naprosto nové technologii, dělají se tam i serverové CPU. To nemůže stačit, když navíc všichni viděli testy, poptávka bude si myslím podobná jako po 88GT![]()
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
Taky mám v plánu jít do něčeho podobnýho... uvidíme, jak to bude Intel zvládat s výrobou a dodávkama....![]()
MB: Asus Rampage III Extreme bios1502 CPU: XEON X5680 SLBV5 @4.5ghz (215x21 1.49V)
Cooling: CPU+GPU+Water block Cawedog
RAM: 12 GB Corsair 6x2GB DDR3 1600 MHz XMS3 CL8@1684Mhz CL8 1.65V
VGA: Asus GTX 680 @ 1250/7200mhz
HDD: 180GB Intel SSD 335 SATAIII, 2xBarracuda 7200.11 640GB SATAII 32MB cache
Case: Chieftec BigToWER + Tagan 900W Monitor: HP LP2465Mouse:Logitech MX510
NB: Lenovo X230 RAM:2x4GB Corsair Vengeance DDR3 1600 CL9 HDD: 180GB Intel 530 SSD OS: W7 Pro 64bit CZ
S tou zmetkovitostí bych to neviděl nijak bledě. Intel tyhle věci ošetřuje pár let dopředu a nové technologie uvádí na trh s postupem konkurence a vývojem SW, který ty procesory využije. Co se týká poptávky, bude imho daleko větší než u 88GT, protože do pracovních stanic pro grafiky, střihače videa, serverů, ... se dávají trochu jiné grafické karty a vzhledem k náskoku Intelu před Amd se Wolfdalu nebudou štítit ani zapřisáhlí ATináři, kteří nedají dopustit na ATi, ale jejího chlebodárce klidně hodí přes palubu.Obzlášť když funguje X-fire na jakékoli desce s dvěma PCI-E 8X nebo 16X sloty.
Jinak srovnávat Intel a Nvidii mě přijde dost směšné. Nedávno vyšlo hezké srovnání podílu na trhu grafických chipů a hle, vyhrál drtivě Intel. Za ním Nvidia a ATi. A je jasné, co k chipsetům s integrovanou grafikou od Intelu půjde za procesor. Ostatně podobné to bude i u většiny těch ATi a Nvidií.Je pravda, že oba jsou velcí hráči na daném segmentu trhu, ale dále bych je nijak nesrovnával.
On a given day, a given circumstance, you think you have a limit. And you then go for this limit and you touch this limit, and you think, ‘Okay, this is the limit.’ As soon as you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
Nijak je nesrovnávám, jen tu jednu modelovou situaci. NVIDIA také nalákala na skvělou kartu, ale nestíhá je vyrábět. Totéž Intel. Ten má sice továrny větší, ale také několikanásobně větší poptávku. Samozřejmě, že zmetkovitost také nemusí být nějak moc vysoká, ale při tak malé výrobě vzhledem k poptávce je každé procento hodně. Časem se to zlepší, úpěnlivě předělávají továrny, ale to není hned a skoro bych to viděl, že rozumně dostupné to bude tak v dubnu/květnu možná...NVIDIA také slibuje a beztak to bude v únoru (alespoň za tu slibovanou cenu 5,5 tisíce).
Jsem k dispozici na kontaktních údajích uvedených v profilu, na webu (viz odkaz výše) a na Behemot@jabber.cz.
oc forum neni bezny segment trhu a jsou tady jedinci kteri jsi jsou schopni opatrit 88GT kolem 5,6 respektive 88GTS kolem 6800 Kc. Jde jen o trpelivost a par kontaktu, ale rozhodne bych to nenazyval "beznym" trhem. Takze to vidim, ze az ten procak bude jen trochu dostupny, lidi z fora ho tady budou mit, alespon ty kteri jsou nejak zahackovany v prodeji atd..
"Work"Station: E8400||4GB RAM||WIN 7||ATI||Samsung 24"||X25 SSD
Dovolím si takovou polemiku na téma nových 45nm dualcore CPU.
E8400 bude za 4.500,-. Overclock můžete očekávat pod 4GHz se vzduchem, což je jistě krásné, ale E2160 zvládne (v revizi M2) mnohdy 3.6GHz a stojí 1.700,-.
Zajímalo by mě, jestli se tedy spíše nyní neplatí vývoj (45nm muselo stát finance vykoumat) a později klesne cena na přijatelnější hodnotu. Ovšem, tak je to vždycky, nicméně nyní máte možnost výběru velmi levných 65nm C2D, které OC potenciál nebudou mít o tolik horší (a i kdyby jo, pro ně mluví cena!) a hlavně, jsou zkrátka za hubičku.
Suma sumárum, myslím si, že je hloupost si nyní kupovat 45nm dualcory, protože platíte za exkluzivitu, novinku a vývoj.
P.S.: 45nm vítám, moc se těším na levný quadcore na 45nm, ale koupím si ho až tak za rok, až pěkně zlevní. Teď bych bral cheapo E2160 a na Vánoce upgradoval na 45nm quadcore.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)