Já sem si taky nedávno nainstaloval Linux, konkrétně Kubuntu 7.10. Moje předchozí zkušenosti s Linuxem by se daly shrnout jako "párkrát sem s ním pracoval ve škole".

Zatím můžu napsat toto: Vypadá to sice pěkně (možná až moc "omalovánkovitě" - ve Win používám klasický vzhled), ale že by to mohlo nahradit Windows zatím nehrozí. Největší problém je v tom, že nemůžu rozjet připojení k internetu. Mám USB ADSL modem a podle různých návodů se mi podařilo ho zprovoznit, ale vlastní připojení k netu prostě nefunguje a nevím co s tím.

Další zkušenosti: Chci pustit MP3 - nastartuje Amarok s tím že podpora MP3 není nainstalovaná a jestli ji chci nainstalovat - kliknu na Install, chvíli se něco instaluje, potom se objeví hláška že je potřeba přehrávač restartovat, což udělám. Jenže po restartu je to to samé - Chybí podpora MP3, chceš ji nainstalovat?

Podobná věc s přehráváním videa - zkoušel jsem různé formáty, ale výsledek stejný - přehrávač se ani neobjeví a rovnou vyskočí chyba (GNU crash handler, nebo tak nějak).

Stahoval jsem DVD instalačku s tím že když už to má skoro 5 GB tak by to už v základu něco mohlo umět. Kdybych nějak rozjel to připojení k netu tak by to možná bylo v pohodě, ale teď musím kvůli každé blbosti a balíčku do Windows (a když už jsem tam, tak tam většinou zůstanu, protože tam všechno funguje ).

Ale jednu pozitivní věc bych měl - rendering v Blenderu je o něco rychlejší než ve Windows.